Przetargi.pl
Organizacja kursu małej gastronomii w ramach projektu Bądź aktywny - zmień swoje życie - 2

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Cedrach Wielkich ogłasza przetarg

  • Adres: 83-020 Cedry Wielkie, ul. M. Płażyńskiego 16
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 683 66 01 , fax. 58 683 66 01
  • Data zamieszczenia: 2013-08-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Cedrach Wielkich
    ul. M. Płażyńskiego 16 16
    83-020 Cedry Wielkie, woj. pomorskie
    tel. 58 683 66 01, fax. 58 683 66 01
    REGON: 19058852000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cedry-wielkie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja kursu małej gastronomii w ramach projektu Bądź aktywny - zmień swoje życie - 2
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia p.n. Kurs małej gastronomii dla 6 osób zakwalifikowanych przez Zamawiającego. Kurs gastronomiczny powinien obejmować część praktyczną oraz część teoretyczną. 2. Liczba godzin szkolenia: 100 godzin (określenie godzina oznacza godzinę zegarową - 60 minut) dla każdego uczestnika szkolenia (zajęcia teoretyczne 20 godzin, zajęcia praktyczne 80 godzin): a) część teoretyczna (20h) obejmuje minimum: - dobieranie surowców i półproduktów do produkcji w małej gastronomii. - dobieranie, obsługiwanie maszyn, urządzeń i sprzętu w małej gastronomii. - przeprowadzanie obróbki wstępnej surowców i półproduktów w małej gastronomii - przygotowywanie półproduktów do dalszej obróbki w małej gastronomii. - dokonywanie obróbki termicznej surowców i półproduktów w małej gastronomii. - sporządzanie różnymi technikami i metodami podstawowego asortymentu potraw i napojów w małej gastronomii. - planowanie posiłków i układanie prostego menu w małej gastronomii. - porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw w małej gastronomii. - organizowanie i porządkowanie własnego stanowiska pracy w małej gastronomii zgodnie z zasadami ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony. - przechowywanie i magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych w małej gastronomii. - ocenianie jakościowe i ilościowe surowców i półproduktów w małej gastronomii. - ocenianie jakościowe i ilościowe wyrobów gotowych małej gastronomii. - podstawy prawne: przepisy sanitarno - epidemiologiczne, prawo pracy, przepisy BHP i P.POŻ, przepisy unijne w gastronomii, procedury Analizy Ryzyka i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) i procedury Dobrej Praktyki Cateringowej (GCP) - omówienie zagadnień dotyczących minimum sanitarnego - omówienie zagadnień związanych z zasadami technologii żywienia; sztuki dekorowania potraw, profesjonalnego cateringu, zasad żywienia, planowania posiłków i układania menu, sporządzania różnymi technikami i metodami asortymentu potraw i napojów b) Cześć praktyczna (80h) obejmuje praktyczną realizację w.w zagadnień 3. Wykonawca przed rozpoczęciem kursu zobowiązany jest do przeprowadzenie badań lekarskich przez lekarza medycyny pracy dopuszczających do udziału w kursie dla 6 uczestników i badań sanitarnoepidemiologicznych dla 6 osób. Koszt w.w badań pokrywa Wykonawca. 4. Wykonawca w pierwszym dniu, przed rozpoczęciem kursu jest zobowiązany zapoznać uczestników z jego szczegółowym programem oraz przekazać im harmonogram realizowanych zajęć 5. Miejsce szkolenia: W miejscu wskazanym przez Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić realizację zajęć zgodnie z przepisami BHP, w pomieszczeniach odpowiednio dostosowanych do prowadzenia zajęć szkoleniowych, z zapewnionym zapleczem, posiadających odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa i higieny pracy, których powierzchnia, ilość stanowisk oraz wyposażenie w sprzęt i pomoce dydaktyczne dostosowana jest do zakresu szkolenia oraz liczby uczestników szkolenia. WYKŁADY - sala dydaktyczna przystosowana do liczby uczestników, w której każdy kursant będzie mieć zapewnione miejsce siedzące (stolik/ławka bądź krzesło z przystawką) umożliwiające swobodne sporządzanie notatek oraz niezbędne materiały dydaktyczne i szkoleniowe. PRAKTYKA - sala oraz niezbędny sprzęt umożliwiający przeprowadzenie części praktycznej szkolenia (w tym odzież ochronną - jeżeli to konieczne oraz produkty i sprzęt do sporządzenia potraw). 6.Termin realizacji: w okresie 9 września 2013r.-31 październik 2013r. 7. Odpowiednio szczegółowy harmonogram realizacji kursu z zajęciami rozpisanymi na każdego uczestnika wymaga akceptacji Zamawiającego. 8. Inne postanowienia dotyczące kursu: - Zajęcia mogą się odbywać w dni powszednie z wyłączeniem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach 9:00 - 17:00 - Wszyscy uczestnicy kursu mają otrzymać od Wykonawcy materiały edukacyjne w formie drukowanej oraz elektronicznej (płyta CD, długopis, teczka, zeszyt,notes, skrypty dotyczące danego kursu zawierające omawiane zagadnienia, oznaczone logo projektu) - Pomieszczenia, w których odbywać się będzie kurs zapewnia Wykonawca - Produkty, materiały, narzędzia i urządzenia niezbędne do przeprowadzenia kursu zapewnia Wykonawca. - Sala, w której odbędą się zajęcia musi zostać oznaczona przez Wykonawcę logotypami instytucji finansujących oraz informacjami na temat projektu. - Zamawiający ma prawo wprowadzić zmiany w przedstawionym przez Wykonawcę harmonogramie zajęć. Jeżeli Zamawiający wprowadzi takie zmiany poinformuje o tym Wykonawcę minimum 7 dni przed terminem kursu. - Wykonawca ubezpieczy uczestników na czas trwania szkolenia -Wykonawca zagwarantuje dla uczestników podczas przerw kawowych herbatę, kawę, ciastka, wodę mineralną. -W przypadku, gdy zajęcia będą trwały więcej niż 5 godzin dziennie - Wykonawca zapewni w cenie kursu także 1 gorący posiłek dla uczestników projektu. 9. Cenę oferty należy traktować, jako stałą i niezmienną w okresie obowiązywania umowy. 10. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie powierza podwykonawcom. 11. Transport do miejsca, w którym będzie odbywał kurs zapewnia Wykonawca.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cedry-wielkie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach