Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie w dniach 11-12 grudnia 2013 r. szkolenia wyjazdowego dla pracowników Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Opolu

Wojewódzki Urząd Pracy w Opolu ogłasza przetarg

  • Adres: 45-315 Opole, ul. Głogowska 25C
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-77 4416701 , fax. 0-77 4416702
  • Data zamieszczenia: 2013-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy w Opolu
    ul. Głogowska 25C 25C
    45-315 Opole, woj. opolskie
    tel. 0-77 4416701, fax. 0-77 4416702
    REGON: 53165550800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wup.opole.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie w dniach 11-12 grudnia 2013 r. szkolenia wyjazdowego dla pracowników Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Opolu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu dwudniowego, wyjazdowego szkolenia pn.: Projekty innowacyjne i ponadnarodowe w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) - specyfika i realizacja dla grupy pracowników Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Opolu liczącej 25 osób. Czas trwania tego szkolenia ma wynosić 10 godzin zegarowych. Szkolenie ma zostać przeprowadzone w terminie od 11.12.2013 roku do 12.12.2013 roku. Wyjazd na szkolenie ma nastąpić w środę 11.12.2013 r. o godzinie 8:00 spod siedziby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Opolu przy ulicy Głogowskiej 25c, natomiast powrót w czwartek 12.12.2013 r. o godzinie 14.00 z miejsca szkolenia. Przyjazd do Opola ma nastąpić najpóźniej o godzinie 15.30. Przystanek końcowy to parking pod siedzibą Urzędu - przy ulicy Głogowskiej 25c. Szkolenie, zakwaterowanie i wyżywienie wszystkich uczestników szkolenia ma zostać zorganizowane w hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub obiekcie hotelarskim posiadającym kategoryzację co najmniej trzech gwiazdek znajdującym się na terenie województwa opolskiego w odległości do 60 km od granic administracyjnych miasta Opola. W ramach szkolenia Projekty innowacyjne i ponadnarodowe w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) - specyfika i realizacja mają zostać omówione następujące zagadnienia: 1) Część I - Projekty innowacyjne: a) Podstawy prawne, dokumenty i ważne interpretacje IZ dotyczące projektów innowacyjnych; b) Etapy realizacji projektu innowacyjnego (kamienie milowe); c) Upowszechnianie i włączanie (mainstreaming horyzontalny i wertykalny) produktu finalnego projektu innowacyjnego - dobre praktyki; d) Monitorowanie i Kontrola projektów innowacyjnych. 2) Część II - Projekty współpracy ponadnarodowej: a) Podstawy prawne, dokumenty i ważne interpretacje IZ dotyczące projektów współpracy ponadnarodowej; b) Wyodrębnione projekty współpracy ponadnarodowej, projekty z komponentem ponadnarodowym (studia przypadku); c) Wartość dodana współpracy ponadnarodowej; d) Formy działań kwalifikowalnych w ramach współpracy; e) Modele współpracy; f) Zasady przygotowania Umowy o współpracy ponadnarodowej; g) Zasadność wprowadzania komponentu ponadnarodowego w trakcie realizacji projektu. h) Zasady finansowania projektów współpracy ponadnarodowej: a) Budżet projektu ponadnarodowego, b) Kwalifikowalność wydatków, c) Zasada wzajemności i zasada podziału kosztów; i) Rozliczanie projektów współpracy ponadnarodowej; j) Monitorowanie i ewaluacja projektów współpracy ponadnarodowej; k) Projekty współpracy ponadnarodowej o charakterze innowacyjnym; l) Upowszechnianie produktów projektów współpracy ponadnarodowej; m) Kontrola projektów współpracy ponadnarodowej. Szkolenie będzie finansowane w całości ze środków publicznych. W ramach usługi szkoleniowej będącej przedmiotem niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do zorganizowania i zapewnienia następujących usług: 1) zorganizowania przewozu dla 25 uczestników szkolenia maksymalnie 5-letnim autokarem z siedziby Zamawiającego przy ulicy Głogowskiej 25c w Opolu do miejsca szkolenia i z powrotem; 2) przygotowania i przeprowadzenia z należytą starannością 10-godzinnego szkolenia pn.: Projekty innowacyjne i ponadnarodowe w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) - specyfika i realizacja; 3) przygotowania i udostępnienia sali wykładowej dla 25 osób o odpowiedniej wizualizacji i akustyce w miejscu zakwaterowania, wyposażonych w klimatyzację, rzutnik do prezentacji multimedialnej, laptopa oraz tablicę; 4) zapewnienia materiałów szkoleniowych w formie skryptów, materiałów biurowych (przybory piśmiennicze, notatnik) oraz szczegółowego programu szkolenia; 5) wydania uczestnikom zaświadczeń lub certyfikatów potwierdzających udział w szkoleniu; 6) zapewnienia wszystkim uczestnikom szkolenia zakwaterowania na 2 dni, to jest od środy 11 grudnia 2013 r. do czwartku 12 grudnia 2013 r. z jednym noclegiem w 1 (jednym) pokoju jednoosobowym i w 12 (dwunastu) - dwuosobowych; 7) zapewnienia pełnego wyżywienia dla każdego uczestnika szkolenia obejmującego: a) śniadanie (czwartek) w formie szwedzkiego bufetu: -pieczywo różnorodne: pszenne i razowe,danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski, tosty, -wędliny różnorodne, - sery różnorodne: twaróg, żółty, topiony,- dwa rodzaje sałatek, -dżemy,-przetwory jogurtowe,-mleko ciepłe i zimne, -płatki śniadaniowe, -świeże warzywa: pomidor, ogórek, -napoje: kawa (rozpuszczalna oraz z ekspresu), herbata ekspresowa, dodatki, soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana. b) dwa obiady (środa, czwartek): -zupa, -danie główne: ziemniaki/ kluski/ ryż, mięso (co najmniej dwa rodzaje), zestaw dwóch surówek, -napoje: kawa (rozpuszczalna oraz z ekspresu), herbata ekspresowa, dodatki, soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana, -deser: porcja lodów lub ciasto. Wszystkie składniki obiadu i deseru podawanego w poszczególnych dniach szkolenia powinny być różne. Obiad dla każdego uczestnika szkolenia powinien być podany na ciepło i może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może się odbywać w chwili podawania obiadu. c) trzy przerwy kawowe: dwie w pierwszym dniu szkolenia, jedna w drugim dniu szkolenia: -wyroby cukiernicze: kruche ciasteczka, ciasta, -słone przekąski: paluszki, krakersy, -napoje: kawa (rozpuszczalna oraz z ekspresu), herbata ekspresowa, dodatki, soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana. Poczęstunek w ramach przerw kawowych ma być dostępny w sali wykładowej w czasie trwania szkolenia. d) kolacja (środa): -danie główne podane na ciepło, -zimna płyta składająca się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw świeżych i marynowanych, 2 rodzajów sałatek, -pieczywo różnorodne: pszenne i razowe, -napoje: kawa (rozpuszczalna oraz z ekspresu), herbata ekspresowa, dodatki, soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana. Wszystkie składniki kolacji powinny być różne od składników obiadów podawanych podczas dwóch dni szkolenia; 8) ubezpieczenia wszystkich uczestników szkolenia od następstw nieszczęśliwych wypadków od pierwszego do ostatniego dnia szkolenia (na czas przejazdu i pobytu na szkoleniu).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie zawodowe trenera
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.wup.opole.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach