Przetargi.pl
Organizacja 4 seminariów w ramach realizacji projektu Agroinżynieria gospodarce - Przetarg II

Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa im. Szczepana Pieniążka ogłasza przetarg

  • Adres: 96-100 Skierniewice, ul. Pomologiczna 18
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 046 8332021 , fax. 046 8333228
  • Data zamieszczenia: 2010-10-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa im. Szczepana Pieniążka
    ul. Pomologiczna 18 18
    96-100 Skierniewice, woj. łódzkie
    tel. 046 8332021, fax. 046 8333228
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.insad.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka badawczo-rozwojowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja 4 seminariów w ramach realizacji projektu Agroinżynieria gospodarce - Przetarg II
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu seminariów (1-dniowych oraz 3-dniowych) w ramach projektu POKL, Działanie 4.2. Rozwój kwalifikacji kadr systemu B+R i wzrost świadomości roli nauki w rozwoju gospodarczym. Celem realizowanego projektu jest podniesienie świadomości pracowników B+R inżynierii rolniczej w zakresie badań naukowych i prac rozwojowych istotnych dla przemysłu rolno-spożywczego i rolnictwa. Przedmiot zamówienia obejmuje: zakwaterowanie uczestników, prelegentów i obsługi spoza miejsca organizacji seminarium, wyżywienie dla uczestników, prelegentów i obsługi. Szczegółowy opis seminariów: Seminaria zostaną przeprowadzone w następujących terminach: 23.11.2010 r. Lublin Lokalizacja seminarium: Centrum Kongresowe, w budynku Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie przy ulicy Akademickiej 15 Zakładana liczba uczestników - 40 osób (uczestnicy, prelegenci, obsługa). Seminarium rozpocznie się o godz. 8.00 i zakończy około godz. 17.00. Wyżywienie obejmuje: 2 przerwy kawowe, obiad. Jednocześnie zamawiający każdorazowo zastrzega sobie prawo ustalenia ostatecznego programu szkolenia (w tym określenia godzin rozpoczęcia i zakończenia oraz rozkładu przerwy) i przekazania tych informacji wykonawcy do 14 dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. Ostateczna liczba uczestników zostanie przekazana wykonawcy do 5 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Zamawiający zapewnia: - prowadzenie i moderowanie seminarium - opracowanie programu seminarium - rekrutację uczestników - dokonanie wyboru prelegentów - salę, w której odbędzie się seminarium I. Logistyka seminarium/część organizacyjna 1. Wykonawca zapewnia zakwaterowanie dla 5 prelegentów obejmujące 5 noclegów z dnia poprzedzającego seminarium wraz ze śniadaniem w dniu seminarium w miejscu zakwaterowania: - w promieniu maksymalnie do 800 m od miejsca organizacji obrad - w hotelu odpowiadającym standardowi hotelu minimum 3 gwiazdkowego, - w pokojach jednoosobowych lub w pokojach dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania; z pełnym węzłem sanitarnym, - bezpłatny parking. 2. Wykonawca zapewnieni wyżywienie dla uczestników, prelegentów i obsługi seminarium (dla 40 osób) obejmujący: - 2 przerwy kawowe (kruche ciastka, kawa, herbata, soki, woda mineralna), godz. 10.15 i 15.25 na 2 stoły umiejscowione na osobnej sali konferencyjnej obok sali wykładowej. - stoły przykryte obrusami, - samoobsługa uczestników konferencji, - obiad dwudaniowy - godz. 13.00 podany przez kelnerów na stoły w Sali wskazanej przez organizatora. - Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. 3. Posiłki muszą być serwowane w standardzie odpowiadającym standardowi świadczenia usług gastronomicznych przez hotel co najmniej 3 gwiazdkowy. 4. Wyżywienie będzie serwowane w pomieszczeniu/ach wskazanych przez Zamawiającego w miejscu organizacji seminarium w Centrum Kongresowym, w budynku Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, ul. Akademicka 15. 5. Do dyspozycji firmy 2 stoły na korytarzu przed salą wykładową. 6. Wykonawca zobowiązany będzie do posprzątania i usunięcia śmieci po zakończeniu serwowania wyżywienia. 7. Zamawiający zastrzega sobie akceptację menu. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji menu nie później niż na pięć dni roboczych przed rozpoczęciem seminarium. II. Termin realizacji zamówienia: 23.11.2010 r. 25.11.2010 r. Poznań Lokalizacja seminarium: Sala konferencyjna w budynku Gorzelnia na terenie Instytutu Technologiczno-Przyrodniczego Oddział w Poznaniu, ul. Biskupińska 67. Zakładana liczba uczestników - 40 osób (uczestnicy, prelegenci, obsługa). Seminarium rozpocznie się o godz. 8.45 i zakończy około godz. 16.15. Wyżywienie obejmuje: 2 przerwy kawowe, obiad. Jednocześnie zamawiający każdorazowo zastrzega sobie prawo ustalenia ostatecznego programu szkolenia (w tym określenia godzin rozpoczęcia i zakończenia oraz rozkładu przerwy) i przekazania tych informacji wykonawcy do 14 dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. Ostateczna liczba uczestników zostanie przekazana wykonawcy do 5 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Zamawiający zapewnia: - prowadzenie i moderowanie seminarium - opracowanie programu seminarium - rekrutację uczestników - dokonanie wyboru prelegentów - salę, w której odbędzie się seminarium. I. Logistyka seminarium/część organizacyjna 1. Wykonawca zapewnieni zakwaterowanie dla 1 prelegenta obejmujące 1 nocleg z dnia poprzedzającego seminarium wraz ze śniadaniem w dniu seminarium w miejscu zakwaterowania: - w promieniu maksymalnie do 3 kilometrów od Starego Rynku - w hotelu odpowiadającym standardowi hotelu minimum 3 gwiazdkowego, - w pokoju jednoosobowym lub w pokoju dwuosobowym do pojedynczego wykorzystania; z pełnym węzłem sanitarnym, - bezpłatny parking. 2. Wykonawca zapewnieni wyżywienie dla uczestników, prelegentów i obsługi seminarium (dla 40 osób) obejmujący: - 2 przerwy kawowe (kruche ciastka, kawa, herbata, soki, woda mineralna), godz. 11.00 i 16.15 na 2 stoły umiejscowione na korytarzu przed wejściem do sali wykładowej, - stoły przykryte obrusami , - samoobsługa uczestników konferencji, - obiad dwudaniowy - godz. 13.30 podany przez kelnerów na stoły w Sali wykładowej - dla wszystkich uczestników seminarium. Zebranie naczyń do godziny 14.30, - Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. 3. Posiłki muszą być serwowane w standardzie odpowiadającym standardowi świadczenia usług gastronomicznych przez hotel co najmniej 3 gwiazdkowy. 4. Wyżywienie będzie serwowane w pomieszczeniu/ach wskazanych przez Zamawiającego w miejscu organizacji seminarium w budynku Gorzelnia na terenie Instytutu Technologiczno-Przyrodniczego Oddział w Poznaniu, ul. Biskupińska 67. 5. Do dyspozycji firmy 2 stoły na korytarzu przed salą wykładową. 6. Wykonawca zobowiązany będzie do posprzątania i usunięcia śmieci po zakończeniu serwowania wyżywienia. 7. Zamawiający zastrzega sobie akceptację menu. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji menu nie później niż na pięć dni roboczych przed rozpoczęciem seminarium. II. Termin realizacji zamówienia: 25.11.2010 r. 22-25.11.2010 Jerzmanowice k. Krakowa Lokalizacja seminarium: - dobre warunki dojazdu. Zakładana liczba uczestników - 32 osoby (uczestnicy, prelegenci, obsługa). Seminarium rozpocznie się o godz. 10.00 w dniu rozpoczęcia i zakończy około godz. 15.00 w dniu zakończenia. Jednocześnie zamawiający każdorazowo zastrzega sobie prawo ustalenia ostatecznego programu szkolenia (w tym określenia godzin rozpoczęcia i zakończenia oraz rozkładu przerwy) i przekazania tych informacji wykonawcy do 7 dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. Ostateczna liczba uczestników zostanie przekazana wykonawcy do 5 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Zamawiający zapewnia: - prowadzenie i moderowanie seminarium, - opracowanie programu seminarium, - rekrutację uczestników, - dokonanie wyboru prelegentów. I. Logistyka seminarium/część organizacyjna: 1. Wykonawca zapewni salę szkoleniową klimatyzowaną minimum dla 32 osób, wyposażoną co najmniej w: - sprzęt do prezentacji (ekran, projektor multimedialny), - sprzęt nagłaśniający, - laptop wraz z niezbędnym wyposażeniem koniecznym do jego funkcjonowania, - mikrofony bezprzewodowe, - dostęp do Internetu, - oświetlenie z możliwością zaciemniania Sali. 2. Wykonawca zapewni obsługę techniczną Sali szkoleniowej. 3. Stół konferencyjny i krzesła dla min. 32 os. 4. W obiekcie muszą znajdować się ogólnodostępne, czyste toalety. 5. Bezawaryjność działania wszystkich ww. urządzeń musi zostać zademonstrowana zamawiającemu przed rozpoczęciem spotkania. 6. Sala musi być przygotowana i dostępna co najmniej 1 godzinę przed rozpoczęciem spotkania. 7. Przed salą konferencyjną musi być ustawiony stół recepcyjny dla 2 osób, a obok niego musi być przewidziane miejsce (ok. 1 m2) na roll-up dostarczony przez zamawiającego. II. Zakwaterowanie i wyżywienie: 1. Zapewnienie zakwaterowania dla ok. 32 osób (po 3 doby dla każdej osoby) wraz ze śniadaniem w dniach organizacji seminarium w miejscu organizacji obrad. 2. Hotel odpowiadający standardowi hotelu minimum 3 gwiazdkowego. 3. Pokoje jednoosobowe lub pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania; z pełnym węzłem sanitarnym. 4. Zapewnienie wyżywienia dla uczestników, prelegentów i obsługi seminarium (ok. 32 osoby), w ramach usługi gastronomicznej zapewnienie (zgodnie z dostarczonym programem przez zamawiającego): - przerwy kawowe ciągłe - 4 dni (kruche ciastka, kawa, herbata, soki, woda mineralna) dla 32 osób, - obiad dwudaniowy, - kolacja ciepła, - Zamawiający zastrzega sobie prawo akceptacji menu. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji menu nie później niż na pięć dni roboczych przed rozpoczęciem seminarium, - posiłki muszą być serwowane w standardzie odpowiadającym standardowi świadczenia usług gastronomicznych przez hotel co najmniej 3gwiazdkowy, - Wykonawca zobowiązany będzie do posprzątania i usunięcia śmieci po zakończeniu serwowania cateringu. 5. Bezpłatny parking na terenie ośrodka. III. Termin realizacji zamówienia 22-25.11.2010 r. 6-9.12.2010 r. Głuchołazy Lokalizacja seminarium: - dogodne połączenie komunikacyjne z dworcem PKP (do 2 km) i PKS (do 2 km), do centrum (do 500 m). Zakładana liczba uczestników - 32 osoby (uczestnicy, prelegenci, obsługa). Seminarium rozpocznie się o godz. 10.00 w dniu rozpoczęcia i zakończy około godz. 15.00 w dniu zakończenia. Jednocześnie zamawiający każdorazowo zastrzega sobie prawo ustalenia ostatecznego programu szkolenia (w tym określenia godzin rozpoczęcia i zakończenia oraz rozkładu przerwy) i przekazania tych informacji wykonawcy do 7 dni przed dniem rozpoczęcia szkolenia. Ostateczna liczba uczestników zostanie przekazana wykonawcy do 5 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Zamawiający zapewnia: - prowadzenie i moderowanie seminarium - opracowanie programu seminarium - rekrutację uczestników - dokonanie wyboru prelegentów. I. Logistyka seminarium/część organizacyjna 1. Wykonawca zapewnieni salę szkoleniową klimatyzowaną minimum dla 32 osób, wyposażoną co najmniej w: - sprzęt do prezentacji (ekran, projektor multimedialny), - sprzęt nagłaśniający, - laptop wraz z niezbędnym wyposażeniem koniecznym do jego funkcjonowania, - mikrofony bezprzewodowe, - dostęp do Internetu, - oświetlenie z możliwością zaciemniania Sali. 2. Wykonawca zapewni obsługę techniczną Sali szkoleniowej. 3. Stół konferencyjny i krzesła dla min. 32 os. 4. W obiekcie muszą znajdować się ogólnodostępne, czyste toalety. 5. Bezawaryjność działania wszystkich ww. urządzeń musi zostać zademonstrowana zamawiającemu przed rozpoczęciem spotkania. 6. Sala musi być przygotowana i dostępna co najmniej 1 godzinę przed rozpoczęciem spotkania. 7. Przed salą konferencyjną musi być ustawiony stół recepcyjny dla 2 osób, a obok niego musi być przewidziane miejsce (ok. 1 m2) na roll-up dostarczony przez zamawiającego. II. Zakwaterowanie i wyżywienie: 1. Zapewnienie zakwaterowania dla ok. 32 osób (po 3 doby dla każdej osoby) wraz ze śniadaniem w dniach organizacji seminarium w miejscu organizacji obrad. 2. Hotel odpowiadającym standardowi hotelu minimum 3 gwiazdkowego. 3. Pokoje jednoosobowe lub pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania; z pełnym węzłem sanitarnym. 4. Zapewnienie wyżywienia dla uczestników, prelegentów i obsługi seminarium (ok. 32 osoby), w ramach usługi gastronomicznej zapewnienie (zgodnie z dostarczonym programem przez zamawiającego): - przerwy kawowe ciągłe - 4 dni (kruche ciastka, kawa, herbata, soki, woda mineralna) dla 32 osób, - obiad dwudaniowy, - kolacja ciepła, - Zamawiający zastrzega sobie prawo akceptacji menu. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji menu nie później niż na pięć dni roboczych przed rozpoczęciem seminarium, - posiłki muszą być serwowane w standardzie odpowiadającym standardowi świadczenia usług gastronomicznych przez hotel co najmniej 3 gwiazdkowy, -Wykonawca zobowiązany będzie do posprzątania i usunięcia śmieci po zakończeniu serwowania cateringu. 5. Bezpłatny parking na terenie ośrodka. III. Termin realizacji zamówienia 06-09.12.2010 r. Wykonawca, którego oferta dla danego seminarium zostanie wybrana jako najkorzystniejsza zobowiązany będzie do przekazania Zamawiającemu w dniu podpisania umowy potwierdzenia zarezerwowania miejsc noclegowych w hotelu wskazanym w ofercie Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.insad.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach