Instytut Logistyki i Magazynowania ogłasza przetarg
- Adres: 61-755 Poznań, ul. E. Estkowskiego 6
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8504890 , fax. 061 8526376
- Data zamieszczenia: 2012-04-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Logistyki i Magazynowania
ul. E. Estkowskiego 6 6
61-755 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8504890, fax. 061 8526376
REGON: 00001860300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ilim.poznan.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: instytut badawczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Nr postępowania ILIM: PRZ/00005/2012 Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Instytutu Logistyki i Magazynowania - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Instytutu Logistyki i Magazynowania. 2.Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczania i podawania posiłków w siedzibie Zamawiającego oraz w innych miejscach na terenie miasta Poznania, wskazanych przez Zamawiającego. 3.Świadczenie usług będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania Umowy w ramach spotkań organizowanych przez Zamawiającego w jego siedzibie oraz w innych miejscach na terenie miasta Poznania, wskazanych przez Zamawiającego. 4.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 6 do Ogłoszenia. 5.Realizując przedmiot zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a)przygotowania, dowozu i podawania posiłków w terminie wskazanym przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, b)świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, c)przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. : ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia t. j. z 2010 r. Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.; Rozporządzenia (WE) NR 852I2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, Dz. U. UE L z dnia 30 kwietnia 2004 r.), d)estetycznego przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym najpóźniej na 30 minut przed rozpoczęciem spotkania, e)świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych, f)estetycznego podawania posiłków, g)podania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 15 minut przed rozpoczęciem spotkania, h)zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 minut po zakończeniu spotkania, i)pokrycia kosztu opłaty dodatkowej za korzystanie z tzw. infrastruktury cateringowej miejsca świadczenia usługi, jeżeli taka wystąpi - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1.Warunkiem udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia jest wniesienie wadium w wysokości: 2.000,00 zł. (słownie: dwa tysiące złotych). 2.Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach: a)pieniądzu; b)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)gwarancjach bankowych; d)gwarancjach ubezpieczeniowych; e)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity: Dz. U. z 2007 r. Nr 42., poz. 275). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu Wykonawca wpłaca przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego nr 39 1090 1362 0000 0000 3601 7908, dla podmiotów zagranicznych: kod IBAN: PL 39 1090 1362 0000 0000 3601 7908, SWIFT: WBKPPLPP, z adnotacją: Wadium - nr postępowania: [Nr postępowania ILIM: PRZ/00005/2012]. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. Wniesienie wadium w pieniądzu za pomocą przelewu bankowego Zamawiający będzie uważał za skuteczne tylko wówczas, gdy bank prowadzący rachunek Zamawiającego potwierdzi, że środki zostały zaksięgowane na koncie Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 4.Wadium wnoszone w innych niż pieniądz dopuszczonych formach - oryginał dokumentu winien zostać dostarczony do siedziby Zamawiającego, przed upływem terminu składania ofert (również w przypadku dostarczenia wadium za pośrednictwem poczty). 5. Warunki zwrotu wadium i utraty wadium reguluje Ustawa
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ilim.poznan.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów w Szpitalu Powiatowym w Jarocinie
Dodano: 2016-06-20 - Usługi kateringowe w okresie 2016/2017
Dodano: 2016-05-11 - Usługa cateringowa podczas LOGISTICS Party, Poznań, 18 maja 2016 r.
Dodano: 2016-04-28 - ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DLA PACJENTÓW SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO ZESPOŁU OPIEKI ZDROWOTNEJ W GOSTYNIU
Dodano: 2016-04-07 - Przygotowanie, dowóz i wydanie gorących posiłków dla osób uprawnionych korzystających ze wsparcia Ośrodka Pomocy Społecznej w formie dożywiania w okresie od 7 stycznia do 22 grudnia 2016r.
Dodano: 2015-12-09 - Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków w Hostelu Socjalnym dla osób bezdomnych uprawnionych do korzystania z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej w okresie od 4 stycznia do 31 grudnia 2016 r.
Dodano: 2015-11-30 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla ILiM
Dodano: 2015-11-26 - Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów w Szpitalu Powiatowym w Jarocinie.
Dodano: 2015-11-26 - Świadczenie usług cateringowych dla szkoły podstawowej, gimnazjum i przedszkola w Mieścisku w 2016 roku
Dodano: 2015-11-23 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Przedszkola w Mrowinie z Oddziałami Zamiejscowymi w Napachaniu
Dodano: 2015-11-18