Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie ogłasza przetarg
- Adres: 76-009 Bonin, Bonin 1
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 94 342 28 92 , fax. 94 342 28 92
- Data zamieszczenia: 2014-05-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie
Bonin 1 1
76-009 Bonin, woj. zachodniopomorskie
tel. 94 342 28 92, fax. 94 342 28 92
REGON: 33102536300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zsbonin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa centralna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
na przygotowanie i przeprowadzenie kursu catering - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego dla Uczestników projektu. Cel szczegółowy, który musi zostać osiągnięty dzięki zajęciom: Nabycie przez Uczestników dodatkowych umiejętności zawodowych. Stoliczku nakryj się! - warsztaty kulinarne i szkolenie z zakresu cateringu dla Technikum i ZSZ Szkolenie z kompleksowego organizowania imprez cateringowych i bankietów dla 6 uczniów x 40h oraz warsztaty kulinarne: nabycie ww. umiejętności praktycznych dla 6 uczniów x 50h Produkt: realizacja 40 h szkolenia i 50 h warsztatów, dokumentacja fotograficzna, 6 certyfikatów i 6 zaświadczeń o ukończeniu kursu. Wykonawca winien zapewnić Uczestnikom badania lekarskie, w tym SANEPID w zakresie przeciwwskazań do pracy w gastronomii. Termin realizacji: I edycja: od podpisania umowy - VI 2014 roku II edycja: VI - IX 2014 roku Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie: - zapewnić kadrę posiadającą wymagane wykształcenie, kwalifikacje i doświadczenie zawodowe, - prowadzenia Dziennika zajęć, - dokonania ewaluacji zajęć w zakresie zdobycia przez Uczestników oczekiwanych kwalifikacji i umiejętności, - przedstawienia Zamawiającemu list obecności, Dzienników zajęć oraz Raportu końcowego potwierdzającego osiągnięcie zakładanego celu, - współpracy z Zamawiającym w zakresie ustalania dokładnego harmonogramu zajęć, - wydania każdemu z Uczestników oznaczonego zgodnie z zasadami oznaczania projektów PO KL imiennego zaświadczenia potwierdzającego ukończenie kursu zgodnie z Rozporządzeniem MEN. - zapewnić możliwość stałego, bezpośredniego kontaktu z zamawiającym, w tym informować Zamawiającego na bieżąco o harmonogramie zajęć oraz umożliwić mu przeprowadzenie wizyt monitorujących w miejscu realizacji zamówienia, - zapewnić warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie szkolenia. Ponadto Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie w sytuacjach gdzie jest to wymagane: - sfinansować niezbędne badania lekarskie przed rozpoczęciem kursu, - w przypadku zajęć trwających więcej niż 4 godziny w ciągu dnia zapewnić catering podczas zajęć, tj. w tym co najmniej kawa/herbata dostępne podczas każdej z przerw, ciastka (np. mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 15 dag różnych ciastek na 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej niegazowanej - 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej gazowanej - 1 osobę, cukier podany w cukiernicy, mleko płynne 2%, cytryny. Sposób podania - estetycznie, w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. Wykonawca przy oferowaniu ceteringu zapewni świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. W przypadku szkoleń trwających więcej niż 6 godzin w czasie jednego dnia Wykonawca zapewni Uczestnikom jeden ciepły posiłek składający się z co najmniej drugiego dania (gramatura min. 500 g) Dodatkowe informacje dotyczące zajęć: - łączny czas zajęć grupowych w ciągu jednego dnia nie może przekroczyć 8 godzin szkoleniowych, - 1 godzina szkoleniowa odpowiada 1 godzinie lekcyjnej, tj. 45 minut. Ponadto Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamówienia w sposób zgodny z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) i co za tym idzie przetwarzać dane osobowe Uczestników tylko i wyłącznie w celu realizacji niniejszego zamówienia. Po stronie Zamawiającego leży: - rekrutacja Uczestników, - odbiór prac, - bezpłatne udostępnienie sal szkoleniowych na terenie szkoły - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie trenera ponad minimum wymagane warunkiem udziału w postępowaniu
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zsbonin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Szkolenie w zakresie spawania: Spawanie blach i rur spoinami pachwinowymi metodą MAG 135 oraz spawanie blach spoinami pachwinowymi w metodzie MAG 136 i na uprawnienia TÜV dla 14 osób bezrobotnych
Dodano: 2016-06-22 - Szkolenie w zakresie spawania: Spawanie blach i rur spoinami pachwinowymi metodą MAG 135 oraz spawanie blach spoinami pachwinowymi w metodzie MAG 136 i na uprawnienia TÜV dla 14 osób bezrobotnych
Dodano: 2016-06-10 - Organizacja i przeprowadzenie usług szkoleniowych w zakresie spawania dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Szczecinie
Dodano: 2016-04-14 - Organizacja i przeprowadzenie usług szkoleniowych w zakresie spawania dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Szczecinie
Dodano: 2016-04-13 - Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla Zachodniopomorskiej Komendy OHP w Szczecinie - w podziale na XXII części.
Dodano: 2016-03-24 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Kierowca wózków jezdniowych z napędem silnikowym w transporcie wewnątrzzakładowym z bezpieczną wymianą butli LPG z egzaminem UDT
Dodano: 2015-11-05 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Budowa i eksploatacja urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych do 1kV wraz z egzaminem kwalifikacyjnym
Dodano: 2015-11-03 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Budowa i eksploatacja urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych do 1kV wraz z egzaminem kwalifikacyjnym
Dodano: 2015-10-29 - Cykl szkoleniowy pn. zagospodarowanie terenów zielonych wraz ze szkoleniem z aktywizacji zawodowej, kursem z zakresu ekologii oraz ratownictwa medycznego
Dodano: 2015-05-28 - 1. Cykl szkoleniowy pn. zagospodarowanie terenów zielonych wraz ze szkoleniem z aktywizacji zawodowej, kursem z zakresu ekologii oraz ratownictwa medycznego
Dodano: 2015-04-22