Przetargi.pl
na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-009 Bonin, Bonin 1
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 94 342 28 92 , fax. 94 342 28 92
  • Data zamieszczenia: 2014-02-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie
    Bonin 1 1
    76-009 Bonin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 94 342 28 92, fax. 94 342 28 92
    REGON: 33102536300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zsbonin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa centralna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu. Cel szczegółowy, który musi zostać osiągnięty dzięki zajęciom: Nabycie przez Uczestników dodatkowych umiejętności zawodowych. 1. Część I - Kraina kwitnącej wiśni - warsztaty z zakładania ogrodu japońskiego dla uczniów Technikum i ZSZ Realizacja 70 h zajęć praktycznych przez 20 uczniów. Nauka praktycznych umiejętności czytania projektu technicznego, posługiwanie się narzędziami ogrodniczymi, nasadzenia i pielęgnacja roślin. Uczniowie opracują koncepcję, zaplanują działania oraz założą ogród wg Projektu W ogrodzie ZEN posiadanego przez Zamawiającego. Produkt: realizacja 70 h zajęć podczas których zostanie wykonany ogród na podstawie projektu wykonanego przez uczniów i uczennice, dokumentacja fotograficzna, 20 zaświadczeń ukończenia kursu. Termin realizacji IV - XI 2014 roku 2. Część II - Orient w kuchni - warsztaty kulinarne dla uczniów Technikum i ZSZ Warsztaty kulinarne: zapoznanie uczniów ze specyfikacją kultury orientu, receptur, składników i przypraw. Pod okiem mistrza przygotują specjały kuchni, nauczą się technik, ekspozycji i dekorowania dań. I edycja: 6 uczniów x 30 h II edycja 6 uczniów x 30h Produkt: 60h zajęć, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń o ukończeniu kursu. Termin realizacji: I edycja: III - VI 2014 roku II edycja: VII - XII 2014 roku 3. Część III - Stoliczku nakryj się! - warsztaty kulinarne i szkolenie z zakresu cateringu dla Technikum i ZSZ Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kursu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: III 2014 roku II edycja: IV - IX 2014 roku 4. Część IV - Shake - kurs barmański dla uczniów Technikum i ZSZ zorganizowany poza terenem szkoły Uczestnicy nabędą umiejętności obsługi konsumenta, zapoznają się z zasadami miksologii, towaroznawstwa, psychologii sprzedaży, elementów kelnerskich technik nalewania. Opanują wiadomości teoretyczne i praktyczne niezbędne do pracy w zawodzie barmana. Produkt: realizacja 40 h szkolenia, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń ukończenia kursu Termin realizacji: VII - VIII 2014 roku 5. Część V - Mała czarna - szkolenie baristyczne dla uczniów klas Technikum Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14 h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kurtsu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku 6. Część VI - Money, Money - dla uczniów Technikum i ZSZ Uczestnicy szkolenia zapoznają się z aspektami prawnymi prowadzenia działalności gospodarczej, prawem pracy, rozliczeniami publiczno-prawnymi, rachunkowością w małej firmie,, reklamą i marketingiem, źródłami finansowania. W ramach indywidualnego doradztwa uczniowie i uczennice stworzą biznes plany. I edycja 10 uczestników x 30h warsztatów, 1 uczestnik x 10 h x 6 uczestników II edycja 10 uczestników x 30h, 1 uczestnik x 10 h szkolenia x 30 Produkt: 120 h szkolenia, 60 h spotkań indywidualnych, 20 biznes planów, 20 zaświadczeń ukończenia szkolenia, dokumentacja fotograficzna. Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie: - zapewnić kadrę posiadającą wymagane wykształcenie, kwalifikacje i doświadczenie zawodowe, - prowadzenia Dziennika zajęć, - dokonania ewaluacji zajęć w zakresie zdobycia przez Uczestników oczekiwanych kwalifikacji i umiejętności, - przedstawienia Zamawiającemu list obecności, Dzienników zajęć oraz Raportu końcowego potwierdzającego osiągnięcie zakładanego celu, - współpracy z Zamawiającym w zakresie ustalania dokładnego harmonogramu zajęć, - wydania każdemu z Uczestników oznaczonego zgodnie z zasadami oznaczania projektów PO KL imiennego zaświadczenia potwierdzającego ukończenie kursu zgodnie z Rozporządzeniem MEN. - zapewnić możliwość stałego, bezpośredniego kontaktu z zamawiającym, w tym informować Zamawiającego na bieżąco o harmonogramie zajęć oraz umożliwić mu przeprowadzenie wizyt monitorujących w miejscu realizacji zamówienia, - zapewnić warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie szkolenia. Ponadto Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie w sytuacjach gdzie jest to wymagane: - sfinansować niezbędne badania lekarskie przed rozpoczęciem kursu, - w przypadku zajęć trwających więcej niż 4 godziny w ciągu dnia zapewnić catering podczas zajęć, tj. w tym co najmniej kawa/herbata dostępne podczas każdej z przerw, ciastka (np. mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 15 dag różnych ciastek na 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej niegazowanej - 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej gazowanej - 1 osobę, cukier podany w cukiernicy, mleko płynne 2%, cytryny. Sposób podania - estetycznie, w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. Wykonawca przy oferowaniu ceteringu zapewni świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. W przypadku szkoleń trwających więcej niż 6 godzin w czasie jednego dnia Wykonawca zapewni Uczestnikom jeden ciepły posiłek składający się z co najmniej drugiego dania (gramatura min. 500 g) Dodatkowe informacje dotyczące zajęć: - łączny czas zajęć grupowych w ciągu jednego dnia nie może przekroczyć 8 godzin szkoleniowych, - 1 godzina szkoleniowa odpowiada 1 godzinie lekcyjnej, tj. 45 minut. Ponadto Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamówienia w sposób zgodny z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) i co za tym idzie przetwarzać dane osobowe Uczestników tylko i wyłącznie w celu realizacji niniejszego zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zsbonin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach