Przetargi.pl
Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Małopolsce w okresie od 2010 do 2014 KURS GASTRONOMICZNY

Starostwo Powiatowe w Miechowie ogłasza przetarg

  • Adres: 32-200 Miechów, ul. Racławicka 12
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3821110 , fax. 041 3821118
  • Data zamieszczenia: 2012-06-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Miechowie
    ul. Racławicka 12 12
    32-200 Miechów, woj. małopolskie
    tel. 041 3821110, fax. 041 3821118
    REGON: 29994340000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.miechow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Małopolsce w okresie od 2010 do 2014 KURS GASTRONOMICZNY
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przeprowadzeniu kursu gastronomicznego dla 8 uczniów Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego, w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce współfinansowanego ze środków UE w ramach POKL. 2) Zajęcia praktyczne muszą być realizowane w podziale na minimum 2 grupy. 3) Celem szkolenia jest rozwinięcie, przez uczestników kursu, wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu zasad żywienia, przepisów kulinarnych oraz organizacji produkcji różnych potraw. Treści kursu muszą rozszerzać wiedzę i umiejętności ponad treści zawarte w podstawie programowej dla zawodu kucharz małej gastronomii 4) Program szkolenia powinien obejmować minimum 30 godz. zajęć łącznie, w tym minimum 25 godz. zajęć praktycznych. Kursant powinien uzyskać rozszerzenie wiedzy i umiejętności, w zakresie zasad żywienia oraz sporządzania, dekorowania i zastosowania różnorodnych potraw z warzyw z jaj i przetworów mleczarskich zup i sosów mącznych jarskich i półmięsnych w gastronomii mięsnych z ryb przekąsek zimnych i gorących 5) Termin wykonania zamówienia: do 15 lipca 2012 r. 6) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości uczestników kursu w przypadkach losowych lub rezygnacji uczestnika w trakcie kursu. 7) Miejscem organizacji szkolenia będzie Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Zagorzycach. 8) Wykonawca może prowadzić zajęć na użyczonym sprzęcie, będącym wyposażeniem pracowni gastronomicznej SOSW. W przypadku, gdy sprzęt ten nie będzie wystarczający do zrealizowania programu kursu, Wykonawca zapewni pozostały niezbędny sprzęt szkoleniowy. 9) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia materiału dydaktycznego, teoretycznego i praktycznego, w tym surowców do wykonania potraw, dla każdego uczestnika kursu. Kwota przeznaczona na surowce na 1 uczestnika kursu nie może być niższa niż 150 zł sto pięćdziesiąt zł 10) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia preparatów myjących, czyszczących oraz innych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania urządzeń wykorzystywanych w trakcie zajęć. 11) Zajęcia mogą odbywać się wyłącznie w czasie pozalekcyjnym, zgodnie z harmonogramem uzgodnionym i zaakceptowanym przez szkolnego lidera projektu. 12) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia, do zaakceptowania, na minimum 7 dni przed rozpoczęciem kursu, programu i wstępnego harmonogramu kursu. 13) Wykonawca zobowiązany jest do rzetelnego i systematycznego prowadzenia wszelkiej dokumentacji kursu; podczas trwania kursu dokumentacja będzie przechowywana w miejscu wskazanym przez szkolnego lidera projektu, a po zakończeniu kursu niezwłocznie przekazana szkolnemu liderowi projektu. 14) Wykonawca zobowiązany będzie po ukończeniu kursu powinien przeprowadzić egzamin wewnętrzny sprawdzający umiejętności i na tej podstawie wydać stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu zaświadczenie, świadectwo, certyfikat itp. 15) Wszystkie dokumenty i materiały szkoleniowe, miejsce prowadzenia szkolenia i listy obecności muszą być oznaczone logotypami projektu zgodnie ze wskazaniem Zamawiającego. 16) Godzina zegarowa szkolenia liczy się 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 min. oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut - czas i długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę, w uzgodnieniu ze szkolnym liderem projektu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Biuletyn Informacji Publicznej Zamawiającego
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach