Przetargi.pl
Kurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

Starostwo Powiatowe w Brzesku ogłasza przetarg

  • Adres: 32-800 Brzesko, ul. Głowackiego 51
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2010-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Brzesku
    ul. Głowackiego 51 51
    32-800 Brzesko, woj. małopolskie
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatbrzeski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi polegającej na zorganizowaniu kursu Baristy dla 8 uczestników - uczniów Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Łysej Górze. Celem kursu jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejętności baristy, związanych z profesjonalnym parzeniem kawy. Kurs jest przeprowadzany w siedzibie wykonawcy i trwa 2 dni (sobota-niedziela). Kurs powinien obejmować 15 godzin w tym 5 godzin zajęć teoretycznych i 10 godzin zajęć praktycznych. Część teoretyczna: * Podstawowe informacje o kawie czyli Coffee Culture, * Uprawa kawy, metody jej pozyskiwania, transport i przechowywanie, jakość ziarna, prażenie, cechy organoleptyczne, * Ekspres do parzenia kawy typu Espresso - budowa urządzenia, *zasady pracy przy ekspresie - teoria i praktyka, * młynek do kawy - budowa, sposób ustawienia, grubość mielenia, porcja na 1 espresso, * Espresso, zasady dobrego espresso, błędy przy parzeniu espresso, rodzaje kaw na bazie espresso, * reguła 4m, * mleko - rodzaj mleka, sposoby spieniania, * parzenie kawy w ekspresie ciśnieniowym - omówienie kolejnych czynności, * Zasady serwowania napojów gorących Część praktyczna 1.Espresso: * przygotowanie ekspresu do pracy, * ustawienie młynka do kawy, - dozowanie kawy, * ubijanie kawy, * etapy przygotowania espresso, * rozpoznawanie źle przygotowanego espresso, * kończenie pracy na ekspresie, czyszczenie i konserwacja, 2. Napoje kawowe na bazie espresso, * przyrządy i dodatki stosowane do napojów kawowych niezbędne do pracy z ekspresem, * spienianie mleka, * dobór filiżanek, * podstawowe napoje na bazie espresso ( cappuccino, macchiatto, latte), * latte art - sztuka zdobienia kawy, * inne napoje na bazie espresso (z użyciem syropów, sosów, lodów, bitej śmietany itp ), 3. Dbałość o stanowisko pracy, * konserwacji i czyszczenie ekspresu, * konserwacja i czyszczenie młynka, * postępowanie z kawą ( przechowywanie, dozowanie ) Kurs realizowany jest w ramach projektu - Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach