Przetargi.pl
Kompleksowa usługa cateringowa na potrzeby realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół i przedszkoli poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie ostrowieckim - część druga

Zespół Szkół Ogólnokształcących ogłasza przetarg

  • Adres: 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, ul. Jana Kilińskiego 19
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 265 44 32 , fax. 41 265 52 11
  • Data zamieszczenia: 2014-10-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ogólnokształcących
    ul. Jana Kilińskiego 19 19
    27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 265 44 32, fax. 41 265 52 11
    REGON: 29268057000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.staszic.ostrowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kompleksowa usługa cateringowa na potrzeby realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół i przedszkoli poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie ostrowieckim - część druga
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest Kompleksowa usługa cateringowa na potrzeby realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół i przedszkoli poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie ostrowieckim - część druga. W ramach cateringu przewiduje się dwa rodzaje usług: 1. serwis kawowy 2. gorący posiłek. Usługa cateringowa 1 i 2 będzie świadczona podczas realizacji szkoleń w następujących placówkach: 1) Publiczne Przedszkole nr 7 w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 28, 27-400 Ostrowiec Św. 2) Publiczne Przedszkole nr 11 w Ostrowcu Św. ul. Wspólna 20, 27-400 Ostrowiec Św. 3) Publiczne Przedszkole nr 12 w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 5, 27-400 Ostrowiec Św. 4) Publiczne Przedszkole nr 21 w Ostrowcu Św. os. Stawki 43, 27-400 Ostrowiec Św. 5) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 w Ostrowcu Św. ul. Trzeciaków 35, 27-400 Ostrowiec Św. 6) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 3 w Ostrowcu Św. ul. Niska 9 , 27-400 Ostrowiec Św. 7) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 w Ostrowcu Św. ul. Sienkiewicza 70, 27-400 Ostrowiec Św. 8) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5 w Ostrowcu Św. os. Ogrody 20, 27-400 Ostrowiec Św. 9) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 7 w Ostrowcu Św. ul. Akademicka 20, 27-400 Ostrowiec Św. 10) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 9 w Ostrowcu Św. ul. Niewiadoma 19, 27-400 Ostrowiec Św. 11) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 10 w Ostrowcu Św. ul. Rzeczki 18, 27-400 Ostrowiec Św. 12) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 14 w Ostrowcu Św. os. Stawki 35, 27-400 Ostrowiec Św. 13) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 w Ćmielowie ul. Długa 164, 27-440 Ćmielów 14) Publiczna Szkoła Podstawowa w Waśniowie ul. Kunowska 2, 27-425 Waśniów 15) Publiczna Szkoła Podstawowa w Kunowie ul. Szkolna 1, 27-415 Kunów 16) Publiczna Szkoła Podstawowa w Bodzechowie ul. Szkolna 12, 27-420 Bodzechów 17) Publiczna Szkoła Podstawowa w Mominie Momina 20, 27-425 Waśniów 18) Publiczne Gimnazjum nr 1 w Ostrowcu Św. ul. Sienkiewicza 68, 27-400 Ostrowiec Św. 19) Gimnazjum nr 2 w Ostrowcu Św. ul. Polna 56, 27-400 Ostrowiec Św. 20) Publiczne Gimnazjum nr 3 w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 37, 27-400 Ostrowiec Św. 21) Publiczne Gimnazjum nr 4 w Ostrowcu Św. os. Stawki 35, 27-400 Ostrowiec Św. 22) Publiczne Gimnazjum nr 5 w Ostrowcu Św. ul. Focha 3, 27-400 Ostrowiec Św. 23) Publiczne Gimnazjum w Szewnie Szewna, ul. Langiewicza 3, 27-400 Ostrowiec Św. 24) Publiczne Gimnazjum w Kunowie ul. Fabryczna 1, 27-415 Kunów 25) Publiczne Gimnazjum w Waśniowie ul. Kunowska 2, 27-425 Waśniów 26) Publiczne Gimnazjum w Bałtowie Bałtów 43, 27-423 Bałtów 27) Liceum Ogólnokształcące Nr I im. St. Staszica w Ostrowcu Św. ul. Kilińskiego 19, 27-400 Ostrowiec Św. 28) Liceum Ogólnokształcące Nr II im. Joachima Chreptowicza w Ostrowcu Św. ul. Rosłońskiego 1, 27-400 Ostrowiec Św. 29) Liceum Ogólnokształcące Nr III im. Wł. Broniewskiego w Ostrowcu Św. ul. Sienkiewicza 67, 27-400 Ostrowiec Św. 30) Liceum Ogólnokształcące Nr IV im. Cypriana Kamila Norwida w Ostrowcu Św. ul. Żeromskiego 5, 27-400 Ostrowiec Św. 31) Technikum Nr 1 w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 33, 27-400 Ostrowiec Św. 32) Technikum Nr 2 w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 45, 27-400 Ostrowiec Św. 33) Technikum Nr 3 w Ostrowcu Św. ul. Sandomierska 2, 27-400 Ostrowiec Św. 34) Technikum Nr 4 w Ostrowcu Św. ul. Mickiewicza nr 1, 27-400 Ostrowiec Św. 35) Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 2 w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 45, 27-400 Ostrowiec Św. 36) Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 4 w Ostrowcu Św. ul. Mickiewicza nr 1, 27-400 Ostrowiec Św. 37) Szkoła Podstawowa w Szewnie Szewna, ul. Langiewicza 3, 27-400 Ostrowiec Św. Zakres rzeczowy zamówienia obejmuje dwie usługi: Usługa 1. - Serwis kawowy Polega na przygotowywaniu i dostarczaniu usługi cateringowej w każdym dniu szkolenia, w miejscu realizacji, co najmniej na 30 minut przed rozpoczęciem zajęć w ilości 4316 szt. Usługa cateringowa obejmuje: 1) Przygotowanie posiłków dla jednej osoby w postaci: a) kawa rozpuszczalna (250 ml/os.), b) herbata (250 ml/os.), c) mleko do kawy (1 porcja/os.), d) cukier (1 porcja/os.), e) bułka słodka/pączek/ciasto (1 szt./os.) - naprzemiennie. 2) Zapewnienie zastawy jednorazowej dla każdej osoby (kubek lub filiżanka, łyżeczka/mieszadełko). 3) Zapewnienie pojemnika/worka na resztki po spożytym posiłku. Usługa 2. - Gorący posiłek Zapewnienie każdej osobie uczestniczącej w spotkaniach dania gorącego w ilości 390 szt., w postaci drugiego dania, wg przykładowej propozycji menu: a) filet z ryby 120 g (gotowego produktu do spożycia) + frytki 150 g (gotowego produktu do spożycia) + surówka 150 g (gotowego produktu do spożycia); b) kartacze 240 g (gotowego produktu do spożycia) +surówka 150 g (gotowego produktu do spożycia); c) kotlet schabowy 150 g (gotowego produktu do spożycia) + ziemniaki z koperkiem 150 g (gotowego produktu do spożycia) + surówka 150 g (gotowego produktu do spożycia); d) filet z kurczaka w jarzynach 150 g (gotowego produktu do spożycia) + ryż 120 g (gotowego produktu do spożycia) + surówka 150 g (gotowego produktu do spożycia); e) pieczone udko z kurczaka 120 g (gotowego produktu do spożycia) + ziemniaki pieczone 150 g (gotowego produktu do spożycia) + surówka 150 g (gotowego produktu do spożycia). Dodatkowo: a) soczek - 300 ml, b) owoc 1 szt. (jabłko), wraz z wszelkimi kosztami, w tym m.in.: dostarczenia, załadunku, rozładunku przedmiotu zamówienia, zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia, w którym określono charakterystykę towaru, objętego zakresem rzeczowym zamówienia, wyspecyfikowano rodzaj i planowane do zakupu ilości. 1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania uwag w trakcie realizacji usługi, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić. Wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas kursu. 2. Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania Wykonawcy informacji o terminie i miejscu szkolenia i liczbie uczestników oraz zakresie usługi najpóźniej na 7 dni przez rozpoczęciem szkolenia. 3. Posiłek gorący w postaci drugiego dania powinien być dostarczony w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach i wydawany w jednorazowych naczyniach (pojemniki termoizolacyjne, termosy oraz jednorazowe naczynia muszą spełniać wymogi sanitarne określone przepisami ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265, Nr 178, poz. 1480) oraz przepisami wykonawczymi do ustawy). 3. Przedmiot zamówienia realizowany będzie sukcesywnie wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych. 4. Posiłki powinny być dostarczone na miejsce odbywania się zajęć i rozdane uczestnikom. 5. Posiłki powinny być przygotowywane ze świeżych produktów, z przestrzeganiem wymogów odpowiedniej wartości kalorycznej i temperaturowej. 6. Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność za sposób przyrządzania i dostarczania posiłków. 7. Zamawiający zastrzega, iż ze względów organizacyjnych i technicznych dopuszcza możliwość zmiany harmonogramu dostarczania posiłków. 8. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru na własny koszt worków z odpadami powstałymi po wykonaniu usług, najpóźniej 30 minut po zakończeniu spotkania. 9. Regulowanie zapłaty następowało będzie na podstawie miesięcznie zrealizowanych dostaw i przedłożenia faktury VAT do biura Projektu - ul. Kilińskiego 19, 27-400 Ostrowiec Św. - wraz z zestawieniem dostarczonych posiłków zawierającego co najmniej: nazwę placówki, daty, liczbę dostarczonych posiłków. Zapłata następowała będzie w terminie 14 dni od otrzymania faktury pod warunkiem zachowania płynności finansowej przez Instytucję Pośredniczącą II Stopnia - Ośrodek Rozwoju Edukacji w Warszawie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 8 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.staszic.ostrowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach