Państwowy Instytut Geologiczny ogłasza przetarg
- Adres: 00-975 Warszawa, ul. Rakowiecka 4
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 8498085, 8495027 , fax. 022 8498085, 8495027
- Data zamieszczenia: 2009-03-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Państwowy Instytut Geologiczny
ul. Rakowiecka 4 4
00-975 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 8498085, 8495027, fax. 022 8498085, 8495027 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pgi.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Badawczo-Rozwojowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Kompleksowa obsługa pikniku związanego z uroczystościami jubileuszowymi 90-lecia Państwowego Instytutu Geologicznego w Warszawie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Zbudowanie podestu dwupoziomowego, drewnianego o wymiarach: 6,0 m x 10,0 m. x 0,5 m (podłoga do tańca i miejsce dla zespołu muzycznego) z zadaszeniem, do konstrukcji którego możliwe będzie zamontowanie aparatury nagłaśniającej - rys. 1 i rys. 2 stanowiące załączniki do niniejszego opisu; 2) Dostarczenie i ustawienie stołów z krzesłami (z zadaszeniem i odpinanymi ściankami) na terenie ogrodu, w miejscu wskazanym przez Zamawiającego; 3) Zorganizowanie dekoracji ogrodowej podkreślającej jubileuszowy charakter spotkania - pikniku (do zaproponowania przez Wykonawcę); 4) Usługa gastronomiczna (CATERING) pikniku z kompleksową obsługą kelnerską (oddzielnie dla gości i dla gości VIP); 5) Dostarczenie i obsługa wszystkich zamawianych stanowisk (rollbarów, naleśnikarni, stanowisk gilowych, stanowisk z lodami); 6) Zapewnienie koszy na śmieci i wywozu nieczystości; 7) Nadzór, organizacja i transport; 8) Zastawa stołowa dla gości (obrusy/serwety, zastawa, sztućce, szkło, serwetki, oraz jednorazowe naczynia do serwowania piwa); 9) Zapewnienie dodatkowych 450 krzeseł tapicerowanych z pokrowcami w ciemnym kolorze (kolor do uzgodnienia z Zamawiającym) do sali muzealnej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca składający ofertę musi spełniać opisane w tej części wymagania: 1. Posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności. 2. Posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 2.1. Doświadczenie zawodowe (załącznik nr 3). Wykazać wykonanie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia przedmiotowego postępowania usług, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączyć dokumenty potwierdzające, że usługi te zostały wykonane należycie. Wymagane jest wykazanie wykonania co najmniej 5 usług polegających na kompleksowej obsłudze gastronomicznej dla co najmniej100 osób u Zleceniodawcy. Z załączonych dokumentów potwierdzających, że usługi zostały wykonane należycie musi wynikać, że dotyczą usług wymienionych w załączniku nr 3 do niniejszej instrukcji. 3. Znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4. Nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy, że posiada niezbędny potencjał finansowy, kadrowy, techniczny oraz doświadczenie niezbędne do realizacji zamówienia oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy, złożone na druku stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej instrukcji. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ww. dokument Wykonawcy mogą złożyć łącznie. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Aktualne zezwolenie wydane przez właściwy ze względu na lokalizację punktu sprzedaży organ zezwalający, na sprzedaż i podawanie napojów alkoholowych zawierających do 4,5% alkoholu i piwa.(zgodnie z przepisami ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi). W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ww. dokument może złożyć jeden z Wykonawców. 4. Aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, dokumenty o których mowa w ww. punktach 2 i 4, należy zastąpić dokumentem lub dokumentami, wystawionymi w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a. nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b. nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, dokumenty o których mowa w ww. ustępach 2 i 4 muszą być złożone przez każdego Wykonawcę. 5. Wykaz wykonanych usług, zgodnie z warunkiem określonym w punkcie III, ppunkt 2.1 niniejszej instrukcji (załącznik Nr 3). Do wykazu należy załączyć dokumenty potwierdzające, że wyszczególnione w nim usługi zostały wykonane należycie.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pgi.gov.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24