Przetargi.pl
Dożywianie uczniów z terenu gminy Dobre Miasto w formie gorących posiłków w latach 2016-2017.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 11-040 Dobre Miasto, ul. Olsztyńska 3
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 6161270, 6153725 , fax. 089 6161270
  • Data zamieszczenia: 2015-11-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Olsztyńska 3 3
    11-040 Dobre Miasto, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 6161270, 6153725, fax. 089 6161270
    REGON: 00444588000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: dobre-miasto-mops.bip-wm.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów z terenu gminy Dobre Miasto w formie gorących posiłków w latach 2016-2017.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów szkół z terenu gminy Dobre Miasto w formie gorących posiłków od 04.01.2016 roku do 31.12.2017 roku. 2. Zakres zamówienia obejmuje dwie części: CZĘŚC I - przygotowanie, dostarczenie i podanie ok. 70 gorących posiłków dziennie uczniom wiejskich szkół podstawowych, w tym w miejscowościach: 1/ Barcikowo - w ilości 15 dziennie, 2/ Orzechowo - w ilości 25 dziennie, 3/ Jesionowo - w ilości 10 dziennie, 4/ S.P. ,Gimnazjum, Przedszkole w Smolajnach - w ilości 20 dziennie Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części I wyniesie 25.900 . 1/. Liczba wydawanych dziennie posiłków może ulec zmianie w zależności od aktualnej liczby uczniów uprawnionych do posiłku. O każdej zmianie Wykonawca zostanie poinformowany najpóźniej na jeden dzień przez dniem wydawania posiłków. 2/. W skład jednego gorącego posiłku wchodzić będzie: a. zupa na wywarze mięsno-warzywnym 400 ml. b. drugie danie zawierające: - ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza itp. - min 200 g. - mięso lub ryba - min.100g po obróbce Lub - naleśniki lub placki ziemniaczane lub pierogi itp. nie częściej niż 1 raz w tygodniu od 250 do 300g. c. surówka lub gotowane jarzyny -min 100g. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie każdego dnia zajęć szkolnych, z wyłączeniem ferii, wakacji i innych dni wolnych od zajęć, chyba że Zamawiający wskaże, że posiłki mają być wydawane również w dni wolne. Ustalenie godzin wydawania posiłków nastąpi w drodze uzgodnień pomiędzy Wykonawcą a kierownictwem szkoły. 3/. Posiłki podawane będą w naczyniach jednorazowych. Wykonawca zapewni naczynia jednorazowe i sztućce jednorazowego użytku niezbędne przy spożywaniu posiłku. 4/. Posiłki dostarczać będzie Wykonawca będącym w jego dyspozycji środkiem transportu, dostosowanym do przewozu żywności, w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości. 5/. Posiłki muszą być przygotowane w dniu dostawy, w obiekcie dopuszczonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego, zgodnie z podstawowymi normami żywienia dzieci i młodzieży, z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, a także zgodnie z wymogami podanymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. (Dz.U.poz.1268). dotyczącymi żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty . 6/. Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. 7/. Zamawiający przygotował przykładowy jadłospis . Wykonawca zobowiązany jest realizować dania z tego jadłospisu. Jadłospis powinien być urozmaicony tak ,aby rodzaj potrawy nie powtarzał się w tym samym tygodniu. 8/. W stworzonym jadłospisie poszczególne potrawy można komponować ze sobą w dowolny sposób. Składniki użyte do ugotowania obiadów wskazane w tabeli to tylko podstawowe składniki z jakich musi skorzystać Wykonawca aby ugotować obiad. Każdy obiad należy ugotować zgodnie ze sztuką kulinarną i zasadami żywienia, używając włoszczyzny, tak aby obiad był smaczny i apetycznie wyglądał. 9/. Wszystkie dania z wyjątkiem owoców, jogurtów, surówek i pieczywa muszą być podane gorące . Wykonawca zobowiązany będzie do opracowania jadłospisu na kolejne 15-dni w dni nauki w szkole, najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem pierwszego tygodnia oraz dostarczenia go do szkół i dla Zamawiającego drogą elektroniczną na adres mopsdobremiasto@interia.pl , w celu zapoznania się Zamawiającego i szkół ze zgodnością zamówienia. Pierwszy jadłospis zostanie przekazany Zamawiającemu do dnia 10 stycznia 2016 r. do godz.10:00 i obejmować będzie okres od 04 stycznia do 15 stycznia 2016r. 10/. Wykonanie zamówienia tj. przygotowanie, dostarczenie i podanie ciepłych posiłków powinno odbywać się zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność w tym zakresie. 11/. Cena gorącego posiłku powinna zawierać koszt jego przygotowania, dowozu (transport) i podania. 12/.Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci. CZĘŚC II - przygotowanie w miejscu wydawania oraz podanie gorących posiłków uczniom Gimnazjum Publicznego w Dobrym Mieście i Szkoły Podstawowej Nr 3 w Dobrym Mieście w ilości ok. 65 dziennie. Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części II wyniesie 24.050. 3. Szczegółowy opis części II zamówienia: 1/. Liczba wydawanych dziennie posiłków może ulec zmianie w zależności od aktualnej liczby uczniów uprawnionych do posiłku. O każdej zmianie Wykonawca zostanie poinformowany najpóźniej na jeden dzień przez dniem wydawania posiłków. 2/. W skład jednego gorącego posiłku wchodzić będzie: 1. zupa na wywarze mięsno-warzywnym 400 ml. 2. drugie danie zawierające: - ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza itp.-min.200 g. - mięso lub ryba - min.100 g. po obróbce, lub - naleśniki lub placki ziemniaczane lub pierogi itp. nie częściej niż 1 raz w tygodniu od 250 do 300 g. 3. surówka lub gotowane jarzyny -min 100g. 3/. Przygotowywanie i podawanie posiłków odbywać się będzie każdego dnia zajęć szkolnych, z wyłączeniem ferii, wakacji i innych dni wolnych od zajęć chyba, że Zamawiający wskaże, że posiłki mają być przygotowywane i wydawane również w dni wolne. Ustalenie godzin wydawania posiłków nastąpi w drodze uzgodnień pomiędzy Wykonawcą a kierownictwem szkoły. 4/. Dyrektor Gimnazjum Publicznego w Dobrym Mieście udostępni Wykonawcy na czas wykonywania zamówienia zaplecze gastronomiczne szkoły wraz z wyposażeniem na podstawie umowy, która stanowi załącznik nr.8 do SIWZ . Wyposażenie zaplecza zostanie przekazane na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego. W przypadku, gdy wyposażenie zaplecza gastronomicznego będzie niewystarczające do wykonywania zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest je zapewnić we własnym zakresie i na własny koszt. 5/. Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia na własny koszt i własnym staraniem remontów użytkowanych pomieszczeń oraz przekazanych urządzeń celem zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarno - epidemiologicznego pomieszczeń i sprzętu, stosownie do wymagań Sanepidu i Państwowej Inspekcji Pracy, przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania wobec tych instytucji. 6/. Wykonawca zobowiązany będzie do pokrywania kosztów najmu i zużytych mediów w udostępnionym zapleczu gastronomicznym, co zostanie uregulowane w zawartych umowach. 7/. Posiłki podawane będą w naczyniach trwałych, spełniających aktualne wymagania higieniczno-sanitarne. Ich utrzymanie zgodnie z tymi wymaganiami leży po stronie Wykonawcy. Naczynia oraz sztućce zapewni Wykonawca. 8/. Posiłki muszą być przygotowane w dniu podania, w obiekcie dopuszczonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego, zgodnie z podstawowymi normami żywienia dzieci i młodzieży, zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, a także zgodnie z wymogami podanymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 28 sierpnia 2015r. (Dz.U. poz.1256). dotyczącymi żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty . 9/. Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. Zamawiający przygotował przykładowy jadłospis . Wykonawca obowiązany jest realizować dania z tego jadłospisu. Jadłospis powinien być urozmaicony tak , aby rodzaj potrawy nie powtarzał się w tym samym tygodniu. 10/. W stworzonym jadłospisie poszczególne potrawy można komponować ze sobą w dowolny sposób. Składniki użyte do ugotowania obiadów wskazane w tabeli to tylko podstawowe składniki z jakich musi skorzystać Wykonawca aby ugotować obiad. Każdy obiad należy ugotować zgodnie ze sztuką kulinarną i zasadami żywienia, używając włoszczyzny ,tak aby obiad był smaczny i apetycznie wyglądał. 11/. Wszystkie dania z wyjątkiem owoców, jogurtów, surówek i pieczywa muszą być podane gorące. 12/. Wykonawca zobowiązany będzie do opracowania jadłospisu na kolejne 15-dni w dni nauki w szkole . Wykonawca zobowiązuje się przekazać jadłospis najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem pierwszego tygodnia do szkół i dla Zamawiającego drogą elektroniczną na adres mopsdobremiasto@interia.pl , w celu zapoznania się Zamawiającego i szkół ze zgodnością zamówienia. Pierwszy jadłospis zostanie przekazany Zamawiającemu do dnia 10 stycznia 2016 r. do godz.10:00 i obejmować będzie okres od 04 stycznia do 15 stycznia 2016r. 13/. Jadłospis powinien być urozmaicony tak , aby rodzaj potrawy nie powtarzał się w tym samym tygodniu. 14/. Przygotowywanie i podawanie posiłków powinno odbywać się zgodnie z wymogami sanitarno - epidemiologicznymi. Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność w tym zakresie. 15/. Cena gorącego posiłku powinna zawierać wszelkie koszty związane z przygotowaniem i podaniem posiłku, w tym koszty wskazane w projekcie umowy ze szkołą . 16/. Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dobre-miast-mops.bip-wm.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach