Gmina Jedwabno ogłasza przetarg
- Adres: 12-122 Jedwabno, ul. Warmińska 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. (89) 621-30-80 , fax. (89) 621-30-94
- Data zamieszczenia: 2012-08-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Jedwabno
ul. Warmińska 2 2
12-122 Jedwabno, woj. warmińsko-mazurskie
tel. (89) 621-30-80, fax. (89) 621-30-94
REGON: 00053562300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.warmia.mazury.pl/jedwabno_gmina_wiejska/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOŻYWIANIE UCZNIÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W JEDWABNIE WRAZ Z WYNAJMEM KUCHNI W BUDYNKU ZESPOŁU SZKÓŁ W JEDWABNIE PRZY UL. POLNEJ 1 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywieniowych polegających na przygotowaniu i wydawaniu posiłków dla uczniów w Zespole Szkół w Jedwabnie oraz Przedszkola w Jedwabnie wraz z wynajmem pomieszczeń kuchennych w budynku Zespołu Szkół w Jedwabnie przy ul. Polnej 1. W przypadku Przedszkola w Jedwabnie zamówienie dodatkowo obejmuje dostarczenie posiłków do placówki sporządzonych w kuchni Zespołu Szkół w Jedwabnie. Wykonywanie usługi dotyczy roku szkolnego 2012/2013 i obejmie ok. 161 uczniów dziennie (ok. 133 uczniów w szkole podstawowej i gimnazjum oraz ok. 28 uczniów w przedszkolu w Jedwabnie). Przewiduje się że posiłki w szkole podstawowej i gimnazjum będą wydawane przez 190 dni nauki, w przedszkolu przez 251 dni nauki. Dożywianie będzie miało następujący przebieg w każdym tygodniu dożywiania: Zespół Szkół w Jedwabnie (Szkoła Podstawowa i Gimnazjum przy ul. Polnej 1 w Jedwabnie): codziennie drugie danie; Szacowana ilość wydanych posiłków w okresie trwania umowy 190 dni x 133 uczniów = 25.270 Przedszkole w Jedwabnie przy ul. 1 Maja 69: codziennie: śniadanie, zupa, drugie danie, podwieczorek Szacowana ilość wydanych posiłków w okresie trwania umowy: (śniadanie - 251 dni x 28 uczniów = 7.028, zupa - 251 dni x 28 uczniów = 7.028, drugie danie - 251 dni x 28 uczniów = 7.028, podwieczorek - 251 dni x 28 uczniów = 7.028) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność). Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno- higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków i wydawania posiłków. Miejsce i godziny wydania posiłków wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorem Zespołu Szkół w Jedwabnie. Przez użyte powyżej pojęcie śniadanie, zupa, drugie danie, podwieczorek należy rozumieć: 1) dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum: drugie danie - ziemniaki lub zamiennik (kasza, ryż, makaron) 200g, mięso lub ryba 100g, surówka 150g albo - nie częściej niż jeden raz w tygodniu - innych potraw (tj. naleśniki, pierogi itp.) o gramaturze 300g na porcję, kompot 250 ml. dla Przedszkola w Jedwabnie: śniadanie - różne zupy mleczne - 300 ml (płatki kukurydziane, ryżowe, suchary, biszkopty, zacierka, płatki jęczmienne, owsiane, kasza manna, kukurydziana, jaglana) lub kanapki w zależności od rodzaju obiadu z jajkiem, serem białym, żółtym, topionym, wędliną (wysokiej jakości), szynką, kiełbasą, kiełbaski na gorąco, zielenina (pomidor, ogórek kiszony, świeży, sałata, szczypior, rzodkiewka), kanapki - zgodnie z zaleceniami dekadowymi - pieczywo razowe, wieloziarniste i pszenne. herbata miętowa, herbata owocowa, herbata zwykła - 200 ml zupa - zupa o pojemności 250-300 ml + świeże pieczywo bez ograniczenia ilościowego; drugie danie - posiłki mięsne - 100 g: udo z kurczaka, kotlet mielony (karczek, filet z kurczaka, indyka, szynka b-k), kotlety schabowe (schab, filet z indyka), gulasz (szynka b-k , karczek b-k, łopatka b-k, filet z indyka, kurczaka) posiłki pół-mięsne, 2 posiłki bezmięsne - mączne - 300 g, 1 posiłek - ryba (filet), surówka - 100 g, ziemniaki lub zamiennik (kasza, ryż, makaron) - 100 g kompoty z owoców mrożonych i świeżych (truskawki, wiśnie, maliny, jagody, wieloowocowe), soki owocowe: malina, truskawka, kiwi, czarna porzeczka, wiśnia - 200 ml podwieczorek - 1 x w dekadzie bułka słodka (jagodzianka, z budyniem, serem, makiem, jabłkiem, marmolada) lub ciasto, kanapki z wędliną, jajkiem, serem białym, żółtym, rybą i zieleniną , bułka maślana z miodem, dżemem i kakao, chałka z miodem, dżemem lub krem czekoladowo-orzechowy, budyń z rodzynkami, jogurty i desery owocowe, serek wiejski, pieczywo razowe, wieloziarniste i pszenne. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez wykonawcę. Miejsce realizacji zamówienia: 1) Przygotowanie posiłków - wynajęta kuchnia w budynku Zespołu Szkół przy ul. Polnej 1 w Jedwabnie. 2) Wydawanie posiłków - stołówka w Zespole Szkół w Jedwabnie przy ul. Polna 1 oraz stołówka w Przedszkolu w Jedwabnie. Warunki wynajmu kuchni w Zespole Szkół w Jedwabnie przy ul. Polnej 1 określa projekt umowy najmu lokalu użytkowego stanowiący załącznik nr 4 do niniejszej SIWZ. Jakość serwowanych usług 1. Wybrany Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyżej jakości i zgodnie z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. 2. Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe zgodnie z polskimi normami żywieniowymi oraz być zgodne z wymogami żywienia zalecanymi przez Instytut Matki i Dziecka lub Instytut żywności i żywienia dla dzieci przedszkolnych w wieku od 2,5 do 6 lat. 3. Wykonawca zobowiązuje się do minimalnego zastosowania produktów przetworzonych na poczet innych wartościowych składników odżywczych. 4. Wyklucza się posiłki na bazie Fastfood. 5. Owoce podawane dzieciom muszą być w całości - niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci. 6. W przypadku podawania dzieciom kanapek należy za każdym razem dołączyć do nich warzywa pokrojone - położone na kanapki lub umieszczone osobno, aby każde dziecko miało możliwość skorzystania z takiej opcji. 7. Wszelki transport półproduktów lub całych dań do stołówki przedszkola, powinien się odbywać z użyciem pojazdu przystosowanego do przewozu posiłków, dopuszczonym przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 8. Półprodukty oraz obiady dostarczane przez Wykonawcę winny być transportowane w odpowiednich, przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych wykonanych z tworzywa zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem: 1) Termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków (zupa, napoje); 2) Termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami, które występują w równej konfiguracji zapewniają dostarczenie na sale poszczególnych części posiłków. 9. Właścicielem niezbędnej ilości termosów dla zapewnienia płynnej dostawy i dystrybucji posiłków dla wychowanków przedszkola jest Wykonawca. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 251 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.warmia.mazury.pl/jedwabno_gmina_wiejska/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-26 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W JEDWABNIE WRAZ Z WYNAJMEM KUCHNI W BUDYNKU ZESPOŁU SZKÓŁ W JEDWABNIE PRZY UL. POLNEJ 1
Dodano: 2016-07-13 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-27 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Dywitach i w Szkole Podstawowej w Spręcowie.
Dodano: 2016-04-13 - Przygotowanie i dowóz posiłków szkolnych dla uczniów szkół na terenie Gminy Rybno
Dodano: 2015-12-11 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół z terenu gminy Iława w roku 2016
Dodano: 2015-12-08 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie gminy Działdowo wraz z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców
Dodano: 2015-12-03 - Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych na terenie Miasta Działdowo wraz z dostarczeniem i wydawaniem
Dodano: 2015-12-03 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ POSIŁKÓW SZKOLNYCH DLA UCZNIÓW SZKÓŁ NA TERENIE GMINY LUBAWA
Dodano: 2015-12-02 - Dożywianie dzieci na terenie miasta i gminy Węgorzewo w roku budżetowym 2016
Dodano: 2015-12-02