Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w Szkołach Podstawowych w Lublińcu oraz uczestników Domu Dziennego pobytu Klub Seniora w Lublińcu.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lublińcu ogłasza przetarg

  • Adres: 42700 Lubliniec, ul. Oświęcimska
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 343 562 005 , fax. 343 513 378
  • Data zamieszczenia: 2017-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lublińcu
    ul. Oświęcimska 30
    42700 Lubliniec, woj. śląskie
    tel. 343 562 005, fax. 343 513 378
    REGON: 15052841400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.lubliniec.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w Szkołach Podstawowych w Lublińcu oraz uczestników Domu Dziennego pobytu Klub Seniora w Lublińcu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. DoŻywianie uczniów w Szkołach podstawowych w Lublińcu (opis przedmiotu zamówienia dotyczy części I - IV zamówienia) 1. Dożywianie dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych jest realizowane zgodnie z uchwałą Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 roku w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” na lata 2014 – 2020 (M.P z 2014 roku., poz.671). 2. Obiady dwudaniowe powinny być przygotowane w następującej formie: a) zupa, która ma być przygotowana na wywarze mięsno – warzywnym (400 ml); Zupa (w zależności od rodzaju) powinna być podawana z pieczywem (1 bułka lub 2 kromki chleba). b) drugie danie powinno być posiłkiem mięsnym, rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami (150 gram) oraz napój lub kompot do popicia (200 ml). Do mięsa lub ryb (od 100 gram) należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron (200 gram). Nie częściej niż raz na dwa tygodnie drugie danie mogą stanowić: pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron, bigos, fasolka po bretońsku, itp. o gramaturze 400 gram na porcje. 3. Gorący posiłek powinien zawierać dodatek białkowy (50 gram). W zależności od formy podania wkładka białkowa powinna znajdować się w zupie bądź w drugim daniu. 4. Gorący posiłek winien zawierać od 900 do 1200 kcal. 5. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 10 dni nastąpiła powtarzalność tej samej zupy lub drugiego dania. 6. Dożywianie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 02.01.2018r. do 31.12.2018r. z uwzględnieniem przerw wakacyjnych, świątecznych, itp. 7. Godzina wydawania posiłków w Szkołach jest ustalana przez Wykonawcę dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 8. Szkoły zapewnią pomieszczenie do wydawania i spożywania posiłków przez uczniów wraz z opieką pracownika szkoły wskazanego przez Dyrektora. II. Przygotowanie i dostawę posiłków dla uczestników Domu Dziennego Pobytu „Klub Seniora” w Lublińcu przy ulicy Piłsudskiego 8 (opis przedmiotu zamówienia dotyczy części V zamówienia) 1. Dla uczestników Domu Dziennego Pobytu „Klub Seniora” należy przygotować jeden posiłek dziennie w postaci obiadu dwudaniowego z uwzględnieniem wcześniej zamówionych diet. Obiad dwudaniowy powinien składać się z: a) zupy, która ma być przygotowana na wywarze mięsno – warzywnym (400 ml); zupa (w zależności od rodzaju) powinna być podawana z pieczywem (1 bułka lub 2 kromki chleba); b) drugiego dania, które powinno być posiłkiem mięsnym, rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami (150 gram) oraz napój lub kompot do popicia (200 ml). Do mięsa lub ryb (od 100 gram) należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron (200 gram). Nie częściej niż raz na dwa tygodnie drugie danie mogą stanowić także: pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron, bigos, fasolka po bretońsku, itp. o gramaturze 400 gram na porcje. 2. Gorący posiłek powinien zawierać dodatek białkowy (50 gram). W zależności od formy podania wkładka białkowa powinna znajdować się w zupie bądź w drugim daniu. 3. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 10 dni nastąpiła powtarzalność tej samej zupy lub drugiego dania. 4. Przy sporządzaniu posiłków Wykonawca powinien uwzględnić żywienie oparte na diecie lekkostrawnej dla niektórych uczestników Domu Dziennego Pobytu. Winny to być posiłki gotowane z wykluczeniem potraw smażonych, produktów wzdymających, surowych warzyw i owoców, zupy i sosy na wywarach jarzynowych. Tłuszcze tylko lekkostrawne (świeże masło, oleje roślinne). 5. Obiad należy dostarczyć do placówki DDP „Klub Seniora” w dniach od poniedziałku do piątku każdego tygodnia w okresie trwania umowy za wyjątkiem świąt. Planowana godzina wydawania obiadu 1330. W wyjątkowych sytuacjach, za zgodą i/lub na wniosek Zamawiającego dostawa posiłków może odbywać się w innych dniach i/lub godzinach po uprzednim uzgodnieniu z Wykonawcą. 6. Placówka dysponuje pomieszczeniem do spożywania posiłków przez uczestników Domu Dziennego Pobytu „Klub Seniora”. 7. Uczestnikami Domu Dziennego Pobytu „Klub Seniora” są osoby w wieku pomiędzy 40 a 90 rokiem życia z różnymi schorzeniami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej 2 usługi w zakresie żywienia zbiorowego, tj. przygotowanie wraz z wydaniem posiłków obiadowych w szczególności dla uczniów szkół, podopiecznych domów pomocy społecznej itp. Wymagana wartość wykazanej jednej usługi nie może być mniejsza niż 40 000,00 zł brutto. Wykonawca winien złożyć wykaz dostaw lub usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których usługi zostały wykonane wraz z załączeniem dowodów, czy usługi te zostały wykonane należycie (zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach