Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2012/2013

Gmina Koszyce ogłasza przetarg

  • Adres: 32-130 Koszyce, ul. Elżbiety Łokietkówny 14
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 041 35 14 115 , fax. 041 35 14 052
  • Data zamieszczenia: 2012-07-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Koszyce
    ul. Elżbiety Łokietkówny 14 14
    32-130 Koszyce, woj. małopolskie
    tel. 041 35 14 115, fax. 041 35 14 052
    REGON: 29101009100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.koszyce.gmina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2012/2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2012/2013. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków dzieciom w szkołach w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 03.09.2012do 30.12.2012 i od 02.01.2013 do 28.06.2013r . - Szkoła Podstawowa w Książnicach Wielkich, - Szkoła Podstawowa w Koszycach - Gimnazjum w Koszycach Szacunkowa ilość uczniów objętych dożywianiem to ok 119 dzieci(liczba ta w trakcie roku szkolnego może ulec zmianie-zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków. Każdy posiłek będzie się składał z :1) zupa +pieczywo (poniedziałek i środa) 2) drugiego dania i kompotu lub napoju ( wtorek i czwartek). 3)danie barowe + napój lub kompot (piątek) Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min.200ml. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów w tym mięso 100 gramów i surówka 100 gramów oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron . Kompot lub napój 200ml. Danie barowe mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem , gołąbki lub krokiety w ilości 200 gramów. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 500 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w siwz kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Szacunkowa ilość posiłków w roku szkolnym 2012/2013-ok.20 230 szt Jest to ilość szacunkowa i może ulec zmianom w zależności od występujących w tym zakresie potrzeb. Wszelkie pozostałości po posiłkach, wykonawca zobowiązany jest usunąć na własny koszt (resztki jedzenia, kartony itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.koszyce.gmina.pl (zakladka bip)
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach