Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie gminy Nowe Brzesko w roku szkolnym 2010/2011

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 32-120 Nowe Brzesko, ul. Krakowska 44
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 385 26 55 , fax. 12 385 26 55
  • Data zamieszczenia: 2010-08-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Krakowska 44 44
    32-120 Nowe Brzesko, woj. małopolskie
    tel. 12 385 26 55, fax. 12 385 26 55
    REGON: 35749466900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopsnb.dbv.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminna Samorządowa Jednostka Organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie gminy Nowe Brzesko w roku szkolnym 2010/2011
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie gminy Nowe Brzesko w roku szkolnym 2010/2011. 2. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków dzieciom w szkołach w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 13.09.2010 do 24.06.2011 z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.) w następujących szkołach: - Szkoła Podstawowa w Mniszowie, - Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Nowym Brzesku - Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Sierosławicach Szacunkowa ilość uczniów objętych dożywianiem to ok. 97 dzieci (liczba ta w trakcie roku szkolnego może ulec zmianie-zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków. Każdy posiłek będzie się składał z :1) zupa + pieczywo (poniedziałek i środa) 2) drugiego dania i kompotu lub napoju ( wtorek i czwartek). 3)danie barowe + napój lub kompot (piątek) Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min. 200ml. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów w tym mięso 100 gramów i surówka 100 gramów oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron. Kompot lub napój 200 ml. Danie barowe mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, gołąbki lub krokiety w ilości 200 gramów. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 500 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w siwz, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Szacunkowa ilość posiłków w roku szkolnym 2010/2011-ok. 17 460 szt. Jest to ilość szacunkowa i może ulec zmianom w zależności od występujących w tym zakresie potrzeb.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopsnb.dbv.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach