Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach oraz dorosłych mieszkańców Miasta i Gminy Żarów. Termin realizacji: od 01.01.2012r. do 31.12.2012r.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 58-130 Żarów, ul. Armii Krajowej 54
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 85 80 745 , fax. 74 85 80 745
  • Data zamieszczenia: 2011-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Armii Krajowej 54 54
    58-130 Żarów, woj. dolnośląskie
    tel. 74 85 80 745, fax. 74 85 80 745
    REGON: 00581110500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: ops_zarow@um.zarow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach oraz dorosłych mieszkańców Miasta i Gminy Żarów. Termin realizacji: od 01.01.2012r. do 31.12.2012r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Dożywianie około 100 uczniów w szkołach oraz około 50 dorosłych mieszkańców na terenie Miasta i Gminy Żarów. Obejmuje ono: a) przygotowanie posiłków dwudaniowych dla dzieci ( zupa z wkładką, drugie danie + kompot ) wydawanych od poniedziałku do piątku, Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków dla dzieci: zupa - 250 ml, ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza) - 200 gram, mięso - 80 gram, surówka - 150 gram, kompot - 200 ml b) przygotowanie posiłków dwudaniowych dla dorosłych ( zupa z wkładką + pieczywo, drugie danie + kompot ) wydawanych od poniedziałku do piątku, Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków dla dorosłych: zupa z wkładką - 350 ml , pieczywo - 100 gram, ziemniaki lub zamiennik ( ryż, kasza) - 350 gram, mięso - 120 gram, surówka- 200 gram, kompot - 200 ml c) przygotowanie posiłków dwudaniowych dla dzieci oraz dorosłych ( zupa z wkładką, drugie danie + kompot ) i dostarczenie w formie cateringu posiłków na teren wiejski, Gramatura obowiązująca jak wyżej dla dzieci ( 5 x w tygodniu od poniedziałku do piątku). d) przygotowanie ciepłego jednodaniowego posiłku ( ze wskazaniem dania drugiego ) i dostarczenie w formie cateringu posiłków dla dzieci wiejskich oraz dla dorosłych mieszkańców Gminy Żarów ( 5 x w tygodniu od poniedziałku do piątku ). Gramatura obowiązująca jak wyżej dla dzieci i dorosłych. e) przygotowanie jednodaniowego ciepłego posiłku ze wskazaniem na zupę z wkładką, oraz z pieczywem dla osoby dorosłej ( wydawanego 5x w tygodniu od poniedziałku do piątku ). Obowiązująca gramatura jak wyżej dla dorosłych - nie w formie cateringu f) przygotowanie jednodaniowego ciepłego posiłku ze wskazaniem na drugie danie dla osoby dorosłej ( wydawanego 5x w tygodniu od poniedziałku do piątku ). Obowiązująca gramatura jak wyżej dla dorosłych - nie w formie cateringu Dożywianie dzieci w: - szkołach podstawowych ( w tym na terenach wiejskich : Mrowiny, Imbramowice, Zastruże ) - szkoła podstawowa w Żarowie ul. Armii Krajowej tel: 74 - 8580 - 482 - szkoła podstawowa w Imbramowicach ul Żarowska 45 tel :74- 8507 - 314 - szkoła podstawowa w Zastrużu, Zastruże 19 A tel: 74 - 8580 - 808 - szkoła podstawowa w Mrowinach ul. Wojska Polskiego 43 tel: 74 - 8580 - 575 - gimnazjum w Żarowie ul. Piastowska 10 tel :74 - 8580 - 224 - szkoła ponadgimnazjalna w Żarowie ul. Zamkowa 10 tel.74 - 8580 - 403 - Dożywianie dorosłych mieszkańców gminy Żarów w stołówkach, jadłodajniach lub w formie cateringu Wymagana gramatura dla dzieci - zupa z wkładką - 250 ml, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza - 200g, mięso - 80 g, surówka - 150 g, kompot - 200 ml Wymagana gramatura dla dorosłych - zupa z wkładką - 350 ml, pieczywo - 100 g, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza - 350g, mięso - 120g, surówka - 200g, kompot - 200ml Liczba dzieci oraz dorosłych mieszkańców gminy Żarów w ciągu roku może ulec zmianie i będzie ona zależna od spełnionych przepisami prawa uprawnień do korzystania z pomocy w formie dożywiania. Posiłki muszą być sporządzane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Ponadto wymagania zdrowotne żywności oraz wymagania dotyczące przestrzegania zasad higieny winny być stosowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Posiłki powinny być sporządzane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Powinny być przygotowywane z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej wartości odżywczej - min.1000 kcal. Należy unikać częstego powtarzania tych samych potraw. Wykonawca raz w tygodniu winien dostarczać jadłospis wydawanych posiłków do siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej w Żarowie. Ponadto posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny lub w inny pojemnikach, naczyniach gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury. Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem w specjalistycznych termosach, naczyniach, pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki powinny być przewożone samochodem dostawczym dopuszczonym przez SANEPID do przewozu posiłków. Cena posiłków winna zawierać również koszt dowozu posiłków do placówek oraz koszt naczyń i sztućców. Dostawca zadba o wydawanie, asystowanie podczas konsumpcji posiłków oraz o czystość pomieszczeń w których wydawane i spożywane będą posiłki. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmieniającą się liczbę osób dożywianych, która zależna będzie od spełnienia określonych przepisami prawa kryteriów umożliwiających udzielenie pomocy w formie dożywiania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 850000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Dobro korzystających z dożywiania
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.um.zarow.pl www.ops.um.zarow.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach