Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2013/2014 .

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Górowie Iławeckim ogłasza przetarg

  • Adres: 11-220 Górowo Iławeckie, ul. Kościuszki 17
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 761 11 33 , fax. 089 761 11 33
  • Data zamieszczenia: 2013-08-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Górowie Iławeckim
    ul. Kościuszki 17 17
    11-220 Górowo Iławeckie, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 761 11 33, fax. 089 761 11 33
    REGON: 51051328800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2013/2014 .
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów Zespołu Szkół w Kandytach w skład którego wchodzą: Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Kandytach, Gimnazjum im. Wspólnoty Europejskiej w Kandytach, Szkoła Filialna im. Ireny Kwinto w Pieszkowie i Szkoła Filialna im. Kornela Makuszyńskiego w Toprzynach, od poniedziałku do piątku w dniach roboczych obiadów jednodaniowych: - 1 raz w tygodniu - zupa plus pieczywo plus dodatek energetyczny - 2 razy w tygodniu obiad typu drugie danie mięsny - danie mięsne musi występować w co najmniej 2 rodzajach nie powtarzających się w przeciągu tygodnia, do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu. - dwa razy w tygodniu - obiad typu drugie danie z jajkiem lub rybą albo też posiłek typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety (jajko, ryba, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety mają być podawane przemiennie). Do posiłków mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w pozostałych dniach może być podana kasza, ryż lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą dania typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety). 2. Gramatura posiłku: - ziemniaki (kasza lub ryż albo makaron) 200 g, mięso lub ryba 80 g + surówka (jarzyny gotowane) 100g; - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi od 250 g do 300 g; 3. Dostawa posiłków własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach zapewniających właściwą temperaturę i posiadających wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi od poniedziałku do piątku między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół: Nazwa i adres szkoły Dożywianie dzienna ilość posiłków Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Kandytach 145 Gimnazjum im. Wspólnoty Europejskiej 60 Szkoła Filialna im. Ireny Kwinto w Pieszkowie 60 Szkoła Filialna im. Kornela Makuszyńskiego w Toprzynach 85 W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie 49.000 posiłków (liczba ta w ciągu roku może ulec zmianie). 4. Rodzaj zamówienia: usługi; Wspólny Słownik Zamówień (CPV) - klasyfikacje: 55523100-3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych; 55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół; 5. Dla potrzeb badań żywności przez SANEPiD usługodawca będzie zostawiał codziennie w miejscu sporządzania posiłków próbki wszystkich dostarczanych do szkół potraw. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 6. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Atrakcyjność jadłospisów
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.BIP:gorowoil-ug.bip-wm.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach