Gmina Purda ogłasza przetarg
- Adres: 11-030 Purda,
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 89 5122223 , fax. 89 5122280
- Data zamieszczenia: 2012-08-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Purda
11-030 Purda, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 89 5122223, fax. 89 5122280
REGON: 51074318900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.purda.pl, www.bip.purda.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
dożywianie uczniów Szkoły Podstawowej w Szczęsnem i wychowanków Przedszkola w Nowej Wsi - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywieniowych w dni nauki szkolnej, polegających na przygotowaniu, dostawie i wydaniu gorących posiłków składających się z: drugiego dania oraz napoju - 4 razy w tygodniu, zupy z wkładką mięsną (porcja 250 ml) oraz pieczywa - 1 raz w tygodniu, w ilości orientacyjnej określonej poniżej dla każdej z placówek: Szkoła Podstawowa w Szczęsnem - 40 posiłków, w tym 23 finansowane przez GOPS w Purdzie Przedszkole w Nowej Wsi - 20 posiłków, w tym 8 finansowanych przez GOPS w Purdzie z możliwością zakupu mniejszej ilości, z uwzględnieniem możliwości zwiększenia do 20% ilości zamówionych posiłków dla uczniów wskazanych przez właściwych dyrektorów szkół. Dane na temat dokładnej ilości posiłków w miesiącu (w rozbiciu na posiłki finansowane przez placówkę oświatową i GOPS w Purdzie) będą przekazywanie Wykonawcy na co najmniej 3 dni przed rozpoczęciem danego miesiąca kalendarzowego. Przez użyte powyżej pojęcie drugie danie należy rozumieć posiłek skomponowany z następujących składników o gramaturze nie mniejszej niż: ziemniaki - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka - 100 g. Przez użyte powyżej pojęcie napój należy rozumieć naturalny kompot z owoców. W ramach drugiego dania Zamawiający dopuszcza możliwość stosowania zamienników dla ziemniaków, tj. nie mniej niż: 200 g kaszy lub 200 g ryżu, lub 200 g makaronu, a także wydawania - nie częściej niż jeden raz w tygodniu - innych potraw (tj. naleśniki, pierogi itp.) o gramaturze nie mniejszej niż 300 g na porcję. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni nauki szkolnej) wystąpiła powtarzalność tego samego dania. Posiłki muszą być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z przepisami higieniczno-sanitarnymi. Posiłki powinny być dostarczone wyłącznie w dni, w których odbywa się nauka w szkołach. Posiłki muszą być dostarczone w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie i na własny koszt. Wykonawca każdorazowo zapewni naczynia i sztućce wielorazowego użytku umożliwiające spożycie posiłków przez uczniów, a po skończonym posiłku zbierze je oraz umyje we własnym zakresie. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za czystość używanych termosów oraz naczyń i sztućców. Wykonawca we własnym zakresie zagospodaruje pozostałości po posiłkach. Miejsce i godziny wydawania posiłków Wykonawca uzgodni z dyrektorami poszczególnych placówek. Zamawiający zastrzega, iż ilość uczniów korzystających z posiłków w okresie obowiązywania umowy może ulec zmianie. W takich przypadkach Zamawiający każdorazowo informować będzie o ilości posiłków, które Wykonawca winien dostarczyć do poszczególnych placówek. Zamawiający może wcześniej rozwiązać umowę w przypadku gdy nie będzie posiadał wystarczających środków na uiszczenie należności za zamawiane posiłki, powiadamiając o tym Wykonawcę z 14 dniowym wyprzedzeniem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.purda.pl, www.bip.purda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa własnym środkiem transportu posiłków dla uczniów Zespołu Szkół w Młynarach w okresie 10.09.2012r. do 27.06.2013r.
Dodano: 2012-08-21 - Dożywianie uczniów Szkoły Podstawowej w Szczęsnem, Szkoły Podstawowej w Nowej Wsi, wychowanków Przedszkola w Nowej Wsi, oddziału w Prejłowie Gimnazjum w Purdzie
Dodano: 2012-02-01 - Przygotowanie i dostawa własnym środkiem transportu posiłków dla uczniów Zespołu Szkół w Młynarach w okresie od 06.02.2012r. do 29.06.2012r.
Dodano: 2012-01-12 - żywienie uczniów Gimnazjum nr 1 im. Noblistów Polskich w Gołdapi.
Dodano: 2010-09-22 - PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH W RADOMNIE, SKARLINIE ORAZ ZESPOŁU SZKÓŁ IM. JANA PAWŁA II W JAMIELNIKU (ZAMIESZKUJĄCYCH GMINĘ NOWE MIASTO LUBAWSKIE) W ROKU SZKOLNYM 2010/2011
Dodano: 2010-08-13 - PRZYGOTOWANIE DOSTAWA I WYDANIE GORĄCEGO POSIŁKKU OBIADOWEGO DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH Z TERENU GMINY BISKUPIEC
Dodano: 2010-07-22 - PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH W RADOMNIE I SKARLINIE ORAZ ZESPOŁU SZKÓŁ IM. JANA PAWŁA II W JAMIELNIKU (zamieszkujących Gminę Nowe Miasto Lubawskie) W ROKU SZKOLNYM 2009/2010
Dodano: 2009-08-17