Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z terenu Gminy Jaśliska oraz dzierżawa pomieszczeń służących do przygotowywania posiłków w Zespole Szkół Publicznych w Jaśliskach w roku 2013

Urząd Gminy Jaśliska ogłasza przetarg

  • Adres: 38-485 Jaśliska, Jaśliska 171
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 13 4310581 , fax. 13 4310593
  • Data zamieszczenia: 2012-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Jaśliska
    Jaśliska 171 171
    38-485 Jaśliska, woj. podkarpackie
    tel. 13 4310581, fax. 13 4310593
    REGON: 18051530000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jasliska.info
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z terenu Gminy Jaśliska oraz dzierżawa pomieszczeń służących do przygotowywania posiłków w Zespole Szkół Publicznych w Jaśliskach w roku 2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywieniowych polegających na: a) codziennym przygotowaniu i wydawaniu obiadów dla uczniów Zespołu Szkół Publicznych w Jaśliskach (z wyłączeniem dni wolnych od nauki) oraz dzierżawa pomieszczeń do przygotowywania posiłków. Szacunkowa dzienna liczba uczniów korzystających z posiłków w roku 2012 finansowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jaśliskach, wyniosła 125, z tego: przedszkole i klasy zintegrowane - około 50 uczniów; szkoła podstawowa i gimnazjum - około 68 uczniów; 2. Przewiduje się, że w miesiącach następnych ilość osób uprawnionych do korzystania z programu dożywiania może ulec zmianie w wysokości około 20%. 3. Godziny wydawania posiłków w Zespole Szkół Publicznych w Jaśliskach należy ustalić z dyrektorem szkoły. 4. UWAGA! Ilość posiłków została określona szacunkowo na podstawie danych z roku szkolnego 2011/2012. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności od liczby dzieci zakwalifikowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jaśliskach. Powyższa okoliczność nie może być powodem zerwania umowy. 5. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów składających się z dwóch dań. Pod pojęciem obiadów należy rozumieć: zupę, zupę z wkładką mięsną podaną ze świeżym pieczywem , kompot lub herbata, danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, ryba, placki ziemniaczane), kompot lub herbata, drugie danie: ziemniaki, mięso, surówka, kompot lub herbata. W ramach drugiego dania Zamawiający dopuszcza możliwość stosowania zamienników dla ziemniaków, tj. makaron, ryż lub kasza. Zamawiający dwa razy w tygodniu dopuszcza wydawanie dania bezmięsnego. Gramatura posiłków dla przedszkola i klas zintegrowanych (1-3): - zupa - 250 ml - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 100 g - mięso lub ryba - 80 g - surówki, jarzyny - 100 g - naleśniki, kluski, pierogi itp. - 200 g - wkładka mięsna - 50 g - pieczywo - 50g - kompot lub herbata - 200 ml Gramatura posiłków dla szkoły podstawowej i gimnazjum: - zupa - 350 ml - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g - mięso lub ryba - 100 g - surówki, jarzyny - 100 g - naleśniki, kluski, pierogi itp. - 250 g - wkładka mięsna - 50 g - pieczywo - 100g - kompot lub herbata - 200 ml Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 6. Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid codziennie muszą być dostarczone próbki po 150 g. każdej składowej części potrawy w tym zup, mięs, potraw mięsnych i rybnych, jarzyn gotowanych, sosów, potraw mącznych lub mlecznych, sałatek, surówek, wyrobów garmażeryjnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich (w jednym kawałku), zgodnie z § 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). 7. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony dyrektorowi szkoły oraz Kierownikowi Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej. 8. Dyrektor szkoły, sprawdza także zgodność podanego posiłku z wywieszonym przez Wykonawcę jadłospisem. 9. Obiady winny odpowiadać i być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn.zm), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 10. W celu prowadzenia usług żywienia Zamawiający wydzierżawi pomieszczenia do przygotowywania posiłków znajdujące się w Zespole Szkół Publicznych w Jaśliskach ( tj. kuchnia 49, 94 m2; pomieszczenie do obróbki wstępnej 13,54 m2; magazyn warzyw 10,94 m2; pomieszczenie z chłodniami 11,30 m2; magazyn towarów suchych 10,23 m2; pomieszczenie socjalne 10,29 m2; WC personelu 5,21 m2; korytarz 20,33 m2) wraz z urządzeniami i sprzętem będącym na wyposażeniu (tj. piec, zmywarka z funkcją wyparzania, szafa mrożąca, chłodnia, lodówka do przechowywania próbek, lodówka, baner jezdny, krajalnica do sera, robot wielofunkcyjny do warzyw, zlewozmywak z młynkiem, patelnia elektryczna, kuchnia elektryczna, reszo pojedyncze i podwójne). Opłata za dzierżawę będzie uiszczana na rachunek bankowy Gminy Jaśliska. Protokolarne przekazanie pomieszczeń, urządzeń, wyposażenia Zespołu Szkół Publicznych w Jaśliskach nastąpi między wykonawcą, a dyrektorem szkoły. Dzierżawa nie obejmuje kosztów zużycia energii, wody, ścieków i ogrzewania. Pomieszczenia stołówki szkolnej można będzie oglądać w dniach od 10 do 12 grudnia 2012 r. po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu z Dyrektorem Szkoły 13 43 10 237 11. Wykonawca będzie ponosić następujące koszty: - za zużycie energii elektrycznej, na podstawie odczytu urządzenia pomiarowego - za wodę, ścieki, ogrzewanie, śmieci- 50 zł miesięcznie (ryczałt) 12. Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia na własny koszt i własnym staraniem bieżących remontów pomieszczeń oraz napraw i konserwacji przekazanych mu urządzeń i wyposażenia. Ponadto zobowiązuje się do zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarno - epidemiologicznego stosownie do wymagań Sanepidu i Państwowej Inspekcji Pracy przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania wobec tych instytucji. Zamawiający nie będzie zwracał nakładów poniesionych na w/w roboty. 13.Wykonawca, za zgodą Zamawiającego może wyposażyć w sprzęt kuchenny dzierżawione pomieszczenia na własny koszt. 14.Wykonawca zobowiązany jest do utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu będących przedmiotem dzierżawy, a także stołówki szkolnej zgodnie z wymogami odpowiednich służb. 15. Płatnikiem za świadczone usługi w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków będzie Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jaśliskach (dotyczy uczniów uprawnionych do korzystania z programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania). Zapłata za wydane posiłki dokonywana będzie w okresach miesięcznych na podstawie faktycznie wydanych posiłków, potwierdzonych wykazem żywionych dzieci oraz liczbą wydanych posiłków. Korzystać z posiłków będą mogli również uczniowie, za których zapłaty dokonywać będą ich rodzice. 16. W przypadku nieobecności uprawnionego do posiłku ucznia Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego temu uczniowi pod warunkiem zgłoszenia nieobecności ucznia przez rodziców lub opiekunów dziecka nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku. 17. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków po cenie ustalonej przez Wykonawcę pracownikom Zespołu Szkół w Jaśliskach, a także osobom trzecim. 18. Zamawiający dopuszcza możliwość prowadzenia działalności innej niż objęta przedmiotem przetargu z zastosowaniem marży według uznania Wykonawcy, po uzyskaniu uprzednio zgody Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jasliska.info
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach