Przetargi.pl
Dożywianie uczniów na terenie Gminy Bledzew w roku szkolnym 2009/2010

Urząd Gminy Bledzew ogłasza przetarg

  • Adres: 66-350 Bledzew, ul. Kościuszki 16
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 095 743 66 10 , fax. 095 743 66 11
  • Data zamieszczenia: 2009-08-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Bledzew
    ul. Kościuszki 16 16
    66-350 Bledzew, woj. lubuskie
    tel. 095 743 66 10, fax. 095 743 66 11
    REGON: 00053393700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bledzew.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów na terenie Gminy Bledzew w roku szkolnym 2009/2010
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia podzielony jest na dwa zadania . Zadanie 1 - Dostawa drożdżówek i artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Bledzewie i Gimnazjum w Bledzewie . Zadanie 2 - Dostawa gorących posiłków do przedszkola w Osiecku i Bledzewie oraz Szkoły Podstawowej w Templewie, Bledzewie i Gimnazjum w Bledzewie Przedmiotem zamówienia dla zadania 1 jest dostawa 2 razy w tygodniu ( poniedziałek, środa ) do godz. 7.10 do Szkoły Podstawowej w Bledzewie i Gimnazjum w Bledzewie : 1. drożdżówek, bułek maślanych ( waga 1szt. - 0.10 kg.) dla 90 uczniów 2. cukru 3. herbaty 4. masła 5. wędliny 6. warzyw Przedmiotem zamówienia dla zadania 2 jest : 1) sporządzenie i dostarczenie gorących posiłków ( przemiennie : 3 razy w tygodniu pożywna zupa ze świeżym pieczywem o wartości kalorycznej 550 kcal, sporządzona na wywarze mięsno - warzywnym i 2 razy w tygodniu drugie danie w formie posiłku mięsno/rybno/mącznego z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami ) do : - przedszkola w Bledzewie dla 21 dzieci w godzinach 11.30 do 12.00 - zupa ze świeżym pieczywem : poniedziałek, środa, piątek - drugie danie : wtorek, czwartek - przedszkola w Osiecku dla 4 dzieci w godzinach 11.00 do 11.30 - zupa ze świeżym pieczywem : poniedziałek, środa, piątek - drugie danie : wtorek, czwartek - Szkoły Podstawowej w Templewie dla 90, najpóźniej do godz. 9.50 - zupa ze świeżym pieczywem : poniedziałek, środa, piątek - drugie danie : wtorek, czwartek Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa i ryb zamiennie mogą być ziemniaki, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron lub krokiety o wartości kalorycznej 650 kcal. 2) sporządzenie i dostarczenie gorącego posiłku wraz z naczyniami jednorazowego użytku (3 razy w tygodniu pożywna zupa ze świeżym pieczywem o wartości kalorycznej 550 kcal, sporządzona na wywarze mięsno - warzywnym w godzinach od 9.20 do 9.40 w poniedziałek, środa, piątek do : - Szkoły Podstawowej w Bledzewie dla 90 uczniów - Gimnazjum w Bledzewie dla 70 uczniów Waga gorącego posiłku: - zupa 400 g - ziemniaki lub ryz lub makaron - 200 g - surówka lub gotowane jarzyny - 100 g - mięso lub ryba - 100 g - pierogi lub naleśniki z nadzieniem na słodko lub innym nadzieniem - od 250 g do 300 g - kopytka lub makaron z dodatkami (sosem, kapustą lub serem) od 250 g do 300 g - krokiety z dowolnym dodatkiem - od 250 g do 300 g. Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych i pełnowartościowych produktów. Proces przygotowania posiłków i dostarczenia musi być zgodny z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy , którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładą obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust 1 i ust. 2 ustawy 5) posiadają uprawnienia do prowadzenia zbiorowego żywienia i prowadzą takie żywienie lub posiadają podpisaną umowę z podmiotem posiadającym uprawnienia prowadzenia zbiorowego żywienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) wypełniony formularz ofertowy wg załącznika Nr 2 do specyfikacji; 2) kserokopię wypisu do ewidencji działalności gospodarczej lub wypisu KRS 3) oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne ZUS i o nie zaleganiu z opłatami podatkowymi w Urzędzie Skarbowym 4) Wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków art.22 ust.1 i art.24 ust. 1 i ust. 2 ustawy wg załącznika Nr 3 do specyfikacji; 6) Wypełnione i podpisane oświadczenie - załącznik nr 4 5) projekt umowy wg załącznika Nr 5 do specyfikacji 6) decyzja właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego -pozwolenie na działalność kateringową zakładu przygotowującego posiłki 7) przykładowy jadłospis w okresie 14 dniowym z uwzględnieniem zapisów ust.2 8) informacja banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, w którym Wykonawca posiada rachunek , potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytowa Wykonawcy ,wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia w tym posiada dostęp do linii kredytowej lub wolne środki w wysokości nie mniejszej niż 30 tyś. PLN miesięcznie 9) Wykażą ,że w ostatnich trzech latach , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali co najmniej dwa zadania o porównywalnym charakterze i złożoności do przedmiotu zamówienia z należytą starannością z podaniem ich wartości , przedmiotu, daty wykonania i odbiorców, 10) referencje lub inne dokumenty potwierdzające , że zadania zostały wykonane należycie i zgodnie z wymaganiami Zamawiającego. 11) Wykaz podwykonawców zamówienia wg. wzoru w ust.4 wraz z zezwoleniami wydanymi przez właściwego inspektora sanitarnego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bledzew.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach