Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 67-312 Niegosławice,
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. 0-68 378 11 58
- Data zamieszczenia: 2009-11-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
67-312 Niegosławice, woj. lubuskie
tel. 0-68 378 11 58
REGON: 00609053000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach w 2010 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu i dostawie do szkół na terenie gminy Niegosławice gorących obiadów jednodaniowych (trzy razy w tygodniu drugie danie - poniedziałek, środa, piątek, dwa razy w tygodniu pożywna zupa - wtorek, czwartek) w celu dożywiania dzieci, realizowanego ze środków Ośrodka Pomocy Społecznej. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem lub krokiety. Waga posiłków powinna się przedstawiać następująco: zupa 400 g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem lub krokiety - 200 g Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektorów szkół. Dostawa posiłków ma się odbywać w dni nauki szkolnej do następujących szkół: 1) Szkoła Podstawowa w Gościeszowicach - 15 posiłków dziennie 2) Szkoła Podstawowa w Suchej Dolnej - 35 posiłków dziennie 3) Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Przecławiu - 60 posiłków dziennie Wyżej podane ilości posiłków utrzymają się do czerwca 2010 roku. Od września liczba ta może ulec nieznacznej zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu). Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Gorące posiłki mają być podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych + sztućce. Brudne naczynia mają być uprzątnięte przez wykonawcę natychmiast po spożyciu przez dzieci posiłku i wywiezione ze szkoły. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia 5.2 Warunki szczegółowe a) wykonawca musi wykazać się wykonaniem minimum jednej usługi polegającej na codziennym przygotowaniu i dostawie posiłków dla dzieci lub młodzieży (umowa na taką usługę musi obejmować minimum okres 6 miesięcy) b) wykonawca musi wykazać, że dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami zdolnymi do realizacji zamówienia: kucharz - 2 osoby, kierowca - 1 osoba c) wykonawca musi wykazać, że dysponuje lub będzie dysponował pojazdem do przewożenia żywności i min. dwoma termosami do przewożenia żywności. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w oparciu o dokumenty wymienione w pkt. 6 niniejszej SIWZ na zasadzie spełnia / nie spełnia. Niespełnienie warunków udziału w postępowaniu skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu wykonawca dostarczy zamawiającemu wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz dokumenty potwierdzające spełnianie tych warunków: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 2) oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem podatków, opłat oraz składek wobec Urzędu Skarbowego i ZUS lub KRUS 3) wykaz osób, którymi dysponuje lub będzie dysponował i które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia, a także zakresu wykonywanych czynności. Jeżeli w wykazie zostaną ujęte osoby, którymi wykonawca będzie dysponował, ma on obowiązek dołączyć pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia osób zdolnych do wykonania zamówienia 4) wykaz wykonanych lub wykonywanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi zostały wykonane należycie. Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usługi, z których wynikać będzie zakres świadczonej usługi, czas realizacji oraz wartość. 5) wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca. Jeżeli w wykazie wykonawca wskazał urządzenia, którymi będzie dysponował, musi on dołączyć pisemne zobowiązanie innego podmiotu do ich udostępnienia. Wszystkie dokumenty muszą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.niegoslawice.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków internatu ZSCKR w Kamieniu Małym
Dodano: 2016-07-18 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze.
Dodano: 2015-12-22 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze
Dodano: 2015-12-09 - Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w okresie od 04 stycznia 2016 r. do 22 grudnia 2016 r. w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-11-25 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków internatu ZSCKR w Kamieniu Małym
Dodano: 2015-08-27 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze
Dodano: 2015-03-20 - przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze.
Dodano: 2014-11-28 - Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w okresie od 07 stycznia 2015 r. do 22 grudnia 2015 r. w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2014-11-25 - świadczenie usług przygotowania, gotowania i dostarczania posiłków dla dzieci w Szkołach Podstawowych w Koninie Żagańskim i Szczepanowie na rzecz Ośrodka Pomocy Społecznej w Iłowej.
Dodano: 2013-12-24 - Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do szkół na terenie Gminy Gubin w okresie od 02 stycznia 2014 r. do 19 grudnia 2014 r. w dniach nauki szkolnej, w ramach programu wieloletniego-Pomoc państwa w zakresie dożywiania
Dodano: 2013-11-21