Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjalnych z terenu gminy Tuchów w okresie od I-XII 2012r.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 33-170 Tuchów, ul. Jana Pawła II 4
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 14 6525489 , fax. 14 6525489
  • Data zamieszczenia: 2011-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Jana Pawła II 4 4
    33-170 Tuchów, woj. małopolskie
    tel. 14 6525489, fax. 14 6525489
    REGON: 00569380600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjalnych z terenu gminy Tuchów w okresie od I-XII 2012r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi polegającej na dostarczaniu posiłków do szkół podstawowych i gimnazjalnych z terenu gminy Tuchów w podziale na następujące zadania: a). Zadanie 1: Przygotowanie i transport posiłków w formie bułki/kanapka dla uczniów szkół: - Szkoła Podstawowa w Dąbrówce Tuchowskiej - 9 posiłków - Szkoła Podstawowa w Lubaszowej - 1 posiłek - Zespół Szkół w Jodłówce Tuchowskiej - 25 posiłków - Szkoła Podstawowa w Łowczowie - 14 posiłków - Publiczna Szkoła Podstawowa Buchcice - 7 posiłków - Szkoła Podstawowa w Piotrkowicach - 11 posiłków - Szkoła Podstawowa w Zabłędzy - 4 posiłki - Zespół Szkół w Karwodrzy - 21 posiłków - Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Trzemesnej - 20 posiłków b). Zadanie 2: Przygotowanie i transport gorącego posiłku jednodaniowego lub dwudaniowego dla uczniów szkół: - Zespół Szkół w Siedliskach - 26 posiłków - Zespół Szkół w Burzynie - 16 posiłków - Publiczna Szkoła Podstawowa w Mesznej Opackiej - 10 posiłków 2. Szczegółowe wymagania Zamawiającego wobec Wykonawcy w ramach realizacji niniejszego zamówienia: 1) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na ww. zadania. Wykonawcy mogą złożyć ofertę na jedno lub dwa zadania. 2) Dla Zadania 1 wymaga się by posiłek składał się z: - pszennej bułki (o masie min. 80 gram) posmarowanej masłem, w skład bułki wchodzić będzie ponadto plaster wędliny lub plaster żółtego sera -o masie min. 30 gram, 2 plastry pomidora lub trzy plastry ogórka, liść sałaty. Masa całkowita bułki nie może być mniejsza niż 150 gram, - drożdżówki z nadzieniem o masie min. 80 gram. - napój owocowy, niegazowany o poj. min. 0,2 l trzy razy w tygodniu, jogurt owocowy o poj. min. 120 gram dwa razy w tygodniu. Posiłek w formie kanapki i drożdżówki dostarczany będzie: 4 razy w formie bułki, 1 raz drożdżówka. Każda kanapka, drożdżówka powinna być zapakowana oddzielnie (woreczek foliowy, papierowy lub folia). Dla Zadania 2 posiłek będzie składał się z dwóch dań lub dania drugiego. Pierwszym daniem będzie zupa. Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min 200 ml. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym, co najmniej trzy razy w tygodniu. Jedna porcja musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym mięso lub ryba- 100 gramów, surówka lub gotowane jarzyny - 150 gramów oraz ziemniaki lub zamiennik (kasza, ryz, makaron) - 150 gramów. Drugie danie stanowić mogą również pierogi, kopytka, naleśniki, krokiety, gołąbki itp.- nie mniej niż 150 gramów. Kaloryczność jednodniowego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal. Posiłki powinny być przewożone w pojemnikach, termosach dopuszczanych do kontaktu z żywnością. Wskazane menu w Zadaniu 1 i 2 stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników. 3) Zamawiający dopuszcza możliwość realizacji części zamówienia przez Podwykonawcę. 4) Dla wszystkich zadań posiłki musza posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wymaga się od Wykonawcy, aby przygotował posiłki w oparciu o zasady GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna) zgodnie z ustawą z dnia 25 września 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). 5)Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem przystosowanym do przewozu żywności, w specjalistycznych pojemnikach, termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, koszt dostawy należy doliczyć do ceny posiłków. 6)Posiłki będą dostarczane sukcesywnie na podstawie zamówień przekazywanych telefonicznie lub w formie pisemnej, faksem lub pocztą elektroniczną w terminie wskazanym w zamówieniu. 7) Posiłek musi być dostarczany do szkoły najpóźniej przed rozpoczęciem długiej przerwy lekcyjnej - godziny przerw należy uzgodnić z Dyrektorami poszczególnych szkół. 8)Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Przykładowe jadłospisy na okres dwóch tygodni raz na dwa miesiące będą sporządzane przez wykonawcę i dostarczane do siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej w Tuchowie, bądź częściej na wniosek upoważnionego pracownika OPS. 9)Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z dożywiania spoczywają na Dyrektorach placówek szkolnych. Posiłki wydawane będą przez osobę upoważnioną przez Dyrektora szkoły posiadającą badania uprawniające do kontaktu z żywnością. 10)Posiłki dostarczane będą do szkół w dniach od poniedziałku do piątku każdego tygodnia, z wyłączeniem dni wolnych od nauki w szkole (przerwy świąteczne, wakacje, ferie itp.). 11)Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększania wymaganej ilości posiłków w ramach każdorazowej dostawy wobec ilości wskazanej w zamówieniu o czym upoważniony pracownik OPS bądź Dyrektor szkoły poinformuje wykonawcę telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. 12) Zamawiający może zwiększyć koszt posiłku wymagając jednocześnie poszerzenia asortymentu w przygotowywanych posiłkach. Zamawiający może również wnioskować o zmniejszenie lub zwiększenie liczby szkół, w których ma realizować żywienie. 13)Jednorazowa cena posiłku brutto powinna zawierać koszt posiłku, sporządzenia oraz dostarczenia do szkoły. 14) Do oferty należy dostarczyć dwa przykłady jadłospisów na okres dwóch tygodni (10 dni) ze składem ilościowym i kalorycznym. 15) Za jakość i fachowość usług odpowiada Wykonawca.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.tuchow.pl BIP Gminy Tuchów/zakładka zamówienia publiczne i ogłoszenia/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach