Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zarzeczu ogłasza przetarg
- Adres: 37-205 Zarzecze, 175
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 0-16 640-15-29 , fax. 0-16 640-15-79
- Data zamieszczenia: 2011-06-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zarzeczu
175 175
37-205 Zarzecze, woj. podkarpackie
tel. 0-16 640-15-29, fax. 0-16 640-15-79
REGON: 65154886040000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zarzecze.itl.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY ZARZECZE W OKRESIE OD 12.09.2011 R. DO 22.12.2011 R. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu i dostawie do szkół na terenie gminy Zarzecze gorących obiadów jednodaniowych + kompot (trzy razy w tygodniu drugie danie - poniedziałek, środa, piątek, dwa razy w tygodniu pożywna zupa - wtorek, czwartek) w celu dożywiania dzieci, realizowanego ze środków Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zarzeczu. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Waga posiłków powinna się przedstawiać następująco: zupa 400 g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne - 200 g Wykonawca w pierwszym dniu każdego miesiąca będzie dostarczał miesięczny jadłospis do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zarzeczu oraz do wiadomości dyrektorów poszczególnych szkół. Dostawa posiłków ma się odbywać w dni nauki szkolnej do następujących szkół, w ilościach: - drugie danie + kompot (3 razy w tygodniu) poniedziałek, środa, piątek - zupa+ kompot (2 razy w tygodniu) wtorek, czwartek. 1. Szkoła Podstawowa w Zarzeczu 20 2. Publiczne Gimnazjum w Zarzeczu 20 3. Zespół Szkół w Żurawiczkach 24 4. Szkoła Podstawowa w Rożniatowie 13 zapewnienie naczyń jednorazowych 5. Szkoła Podstawowa w Siennowie 32 zapewnienie naczyń jednorazowych 6. Szkoła Podstawowa w Maćkówce 23 zapewnienie naczyń jednorazowych 7. Szkoła Podstawowa w Pełnatyczach 22 zapewnienie naczyń jednorazowych Razem: 154 Liczba posiłków może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu). Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki do szkół: Szkoły Podstawowej w Zarzeczu, Publicznego Gimnazjum w Zarzeczu i Zespołu Szkół w Żurawiczkach w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz własnymi środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki do szkół: Szkoły Podstawowej w Rożniatowie, Szkoły Podstawowej w Siennowie, Szkoły Podstawowej w Maćkówce i Szkoły Podstawowej w Pełnatyczach w naczyniach jednorazowych + sztućce własnymi środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Brudne naczynia mają być uprzątnięte przez wykonawcę po spożyciu przez dzieci posiłku i wywiezione ze szkoły. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Do złożonej oferty Wykonawca załączy proponowany miesięczny jadłospis, uwzględniający wytyczne Zamawiającego wynikające z SIWZ Godzina wydawania posiłków w szkołach zostanie ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. Okres objęty dożywianiem: 12.09.2011r. do 22.12.2011r. Liczba dni w poszczególnych miesiącach: - wrzesień 2011r. -15 dni - październik 2011r. - 20 dni - listopad 2011r. - 20 dni - grudzień 2011r. - 16 dni Razem liczba dni: 71 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 71 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu nie wymaga się wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zarzecze.itl.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA OBIADÓW DIETETYCZNYCH DLA PACJENTÓW SP ZOZ ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZEGO W TARNOBRZEGU.
Dodano: 2014-12-10 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów przebywających na Oddziale Leczenia Uzależnień w SP ZOZ Centrum Leczenia Uzależnień w Rzeszowie
Dodano: 2014-02-28 - Organizacja cateringu w ramach projektu pn.Ekointegracja - współpraca Krosna i Svidnika dla rozwoju ekologii i innowacji
Dodano: 2013-09-17 - Organizacja cateringu w ramach projektu pn.Ekointegracja - współpraca Krosna i Svidnika dla rozwoju ekologii i innowacji
Dodano: 2013-09-05 - Dostawa obiadów dla uczniów Zespołu Szkół nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Dębicy w ramach realizacji projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców
Dodano: 2013-07-25 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Zarzecze w okresie od 16.09.2013 r. - 20.12.2013 r.
Dodano: 2013-07-18 - Dostawa obiadów dla uczniów Zespołu Szkół nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Dębicy w ramach realizacji projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców.
Dodano: 2013-06-25 - DOSTAWA OBIADÓW DIETETYCZNYCH DLA PACJENTÓW SP ZOZ ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO-OPIEKUŃCZEGO W TARNOBRZEGU.
Dodano: 2013-06-14 - Usługę cateringową dla uczestników projektu: Wsparcie Szkolenie Staż Zatrudnienie realizowanego w ramach Priorytetu VII Promocja integracji społecznej , Działanie 7.2 Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej , Poddziałanie 7.2.1 Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, na podstawie Umowy z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Rzeszowie UDA-POKL.07.02.01-18-109/12-0
Dodano: 2013-04-30 - Dostawa drugiego śniadania dla uczniów Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Brzostku w ramach realizacji projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców
Dodano: 2013-04-15