Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 34-483 Lipnica Wielka, Lipnica Wielka 518
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 18 26 349 90 , fax. 18 26 347 21
- Data zamieszczenia: 2013-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
Lipnica Wielka 518 518
34-483 Lipnica Wielka, woj. małopolskie
tel. 18 26 349 90, fax. 18 26 347 21
REGON: 49066459400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.lipnicawielka.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Lipnica Wielka w roku 2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Lipnica Wielka z podziałem na części: część I ZSO Szkoła Podstawowa Nr1, Nr2, Nr3, Nr4 w Lipnicy Wielkiej - szacunkowo 110 gorących posiłków dziennie (3 razy w tygodniu zupa, 2 razy w tygodniu drugie danie), część II ZSO Gimnazjum w Lipnicy Wielkiej - szacunkowo 20 gorących posiłków dziennie (3 razy w tygodniu zupa, 2 razy w tygodniu drugie danie) część III ZSO Liceum i Technikum w Lipnicy Wielkiej - 15 dwudaniowych obiadów dziennie, 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje wytwarzanie i dostarczanie: a) przygotowywanie gorącego posiłku (3 razy zupa, 2 razy drugie danie i kompot) - dla dzieci i młodzieży uczęszczającej do Szkół Podstawowych w Lipnicy Wielkiej - Zupa o gramaturze 420-450 g, drugie danie o gramaturze do 420 g: 100-120 g mięsa, 200 g ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne), 120 g surówka, kompot 200 ml. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 450 kal. b) przygotowywanie gorącego posiłku (3 razy zupa, 2 razy drugie danie i kompot) - dla młodzieży uczęszczającej do Gimnazjum w Lipnicy Wielkiej, Zupa o gramaturze 500 ml, drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 g: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, lub inne) 200-300g, mięso 100 - 150g i surówka 120g, kompot 200 ml. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 700 kal. c) przygotowywanie dwudaniowego obiadu dla młodzieży uczęszczającej do Liceum i Technikum w Lipnicy Wielkiej: zupa o gramaturze 500 g, drugie danie: 120-150g mięso, ziemniaki lub zamiennik 250g, surówka 120g, kompot 200ml. Kaloryczność posiłku nie powinna być mniejsza niż 1200 kal. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 3. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2014 r. do 19 grudnia 2014 r. uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.) 4. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to 145 dzieci (liczba ta w trakcie roku 2014 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Dzienna ilość posiłków: 145 gorących posiłków. Łączna szacunkowa ilość gorących posiłków w okresie trwania umowy z uwzględnieniem nieobecności w szkole spowodowanej chorobami i innymi przyczynami to 19000 posiłków. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w atestowanych pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Wykonawca poniesie koszty załadunku, dostaw, rozładunku, wydania posiłków oraz odbioru i mycia naczyń po posiłku we wszystkich szkołach. 6. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. 7. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 8. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lipnicy Wielkiej. Jadłospis będzie układany przez wykonawcę na okres dwóch tygodni i dostarczany Dyrektorom szkół. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. 9. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.lipnicawielka.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Realizacja programu wieloletniego: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres wrzesień - grudzień 2016 - przygotowanie ciepłych jednodaniowych lub dwudaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Stary Sącz
Dodano: 2016-07-27 - Przygotowanie, dostarczanie oraz wydawanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy Łącko w ramach realizacji rządowego programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na II półrocze 2016 rok.
Dodano: 2016-07-26 - Realizacja programu wieloletniego: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres wrzesień - grudzień 2016 - przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Nawojowa
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w szkołach podstawowych i gimnazjach gminy Szczucin
Dodano: 2016-07-05 - Prowadzenie stołówki w Przedszkolu Samorządowym w Lubniu
Dodano: 2016-05-27 - Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie Gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-05-16 - Świadczenie usług w zakresie dostarczania i przygotowywania posiłków w użyczonych pomieszczeniach kuchni i stołówkach szkolnych na terenie gminy Jodłownik
Dodano: 2015-12-22 - Dożywianie dzieci w przedszkolu, szkołach podstawowych i gimnazjach w gminie Gródek nad Dunajcem w I połowie 2016 roku.
Dodano: 2015-12-15 - Przygotowanie, dostarczanie oraz wydawanie posiłków dla osób uprawnionych na terenie Gminy Łącko w ramach realizacji rządowego programu: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na I półrocze 2016 rok.
Dodano: 2015-12-10 - Realizacja programu wieloletniego: Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres styczeń - czerwiec 2016 - przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Nawojowa
Dodano: 2015-12-09