Gmina Rokietnica ogłasza przetarg
- Adres: 37-562 Rokietnica, Rokietnica 682
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 16 6221391 , fax. 16 6221391
- Data zamieszczenia: 2013-02-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Rokietnica
Rokietnica 682 682
37-562 Rokietnica, woj. podkarpackie
tel. 16 6221391, fax. 16 6221391
REGON: 65090040100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rokietnica.itl.pl/bip/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach gminy Rokietnica w roku 2013 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Opis przedmiotu zamówienia. 1. Przedmiot zamówienia dotyczy dożywiania dzieci w szkołach gminy Rokietnica w 2013 r. Planowana liczba dożywianych dzieci w poszczególnych szkołach jest następująca: ? Zespół Szkół w Rokietnicy - 47 ? Szkoła Podstawowa w Czelatycach - 18 ? Szkoła Podstawowa w Tapinie -13 ? Szkoła Podstawowa w Tuligłowach -14 ? Szkoła Podstawowa w Rokietnica Wola - 18 Wykonanie tego zadania obejmuje: - dowóz ciepłych posiłków wraz z naczyniami i sztućcami jednorazowymi oraz próbkami do badań SANEPIDU do szkół, w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną - odbiór zużytych naczyń jednorazowych i resztek po posiłku - transport obiadów w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. - zakres zamówienia obejmuje: przygotowanie następujących rodzajów posiłków a. drożdżówka lub kanapka codziennie dla 2 szkół w Tapinie i Czelatycach - 31 sztuk b. drugie danie - dwa razy w tygodniu zupa + kromka chleba-0,5l, wkładka mięsna 50g - dwa razy w tygodniu drugie danie z mięsem i surówką/ ziemniaki , kasza, makaron lub ryż/- 250g, mięso lub ryba100g, surówka, jarzyny lub owoc 150g - raz w tygodniu drugie danie/ np. jajko, ryba, naleśnik, pierogi - razem 79 posiłków dziennie Posiłki muszą być przygotowane z zakupionych przez wykonawcę produktów żywnościowych, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki, przygotowywane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia / Dz.U.z 2006r Nr. 171, poz1225z póź. zmianami oraz dostarczone w odpowiednich termosach termoizolacyjnych. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu umowy oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z normami HACCP. Okresem realizacji powyższego zadania jest okres od dnia 1 marca 2013 r. do 27 czerwca 2013 r. i od 5 września 2013 r. do dnia 20 grudnia 2013 r. Obiady wydawane będą w godzinach 10:30 do 11,00 Liczba dożywianych dzieci we wszystkich szkołach - 110 Liczba dzieci może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół z wyprzedzeniem 2 dniowym. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Minimalne wartości kaloryczne: - posiłek min. 900 kcal. Minimalna gramatura posiłków: - zupa - min. 300g - II danie - min. 500g. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rokietnica.itl.pl/bip/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia
Dodano: 2016-07-19 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie
Dodano: 2016-07-13 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa
Dodano: 2016-06-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia.
Dodano: 2016-06-27 - Usługa cateringowa dla wychowanków internatu przy RCEZ w Nisku
Dodano: 2016-06-22 - Przygotowanie, wydanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2016/2018
Dodano: 2016-05-13 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-05-09 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-04-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2016-03-08 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2015-12-16