Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 36-122 Dzikowiec, ul. Dworska
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 177 442 107 , fax. 177 442 107
- Data zamieszczenia: 2019-08-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Dworska 62
36-122 Dzikowiec, woj. podkarpackie
tel. 177 442 107, fax. 177 442 107
REGON: 69000892600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminadzikowiec.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w przedszkolach, uczniów w szkołach oraz osób satrszych objetych wsparciem Gminnego Ośrodka Pomocy Społęcznej w Dzikowcu w okresie od 01.09.2019r. do 31.12.2019r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu, gotowaniu oraz wydaniu w dniach nauki szkolnej w szkołach na terenie gminy Dzikowiec gorących posiłków dzieciom w przedszkolach, uczniom w szkołach oraz osobom starszym w godzinach od 8.30 do 13.00. Przedmiot usługi będzie realizowany ze środków finansowych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dzikowcu w ramach wieloletniego programu rządowego „Posiłek w szkole i w domu" w okresie od 01.09.2019r. do 31.12.2019r. w tym : 1. Przygotowanie, gotowanie oraz wydanie podopiecznym GOPS i uczniom w szkołach jednego jednodaniowego gorącego posiłku codziennie w dniach nauki szkolnej zgodnie z wykazem uczniów uprawnionych do korzystania z gorących posiłków sporządzonych przez GOPS w szkołach : 1. Zespole Szkół w Dzikowcu , 2. Szkole Podstawowej w Wilczej Woli, 3. Zespole Szkolno- Przedszkolnym w Mechowcu, 4 Szkole Podstawowej w Lipnicy, 5. Szkole Podstawowej w Spiach 6. Szkole Podstawowej i Oddziale Zerowym w Kopciach tj. w tygodniu : 2 razy zupa i pieczywem i 3 razy drugie danie plus kompot/herbata. Przez ciepłe posiłki rozumie się : zupa z wkładem mięsnym, drugie danie powinno składać się z ziemniaków lub zamiennika (ryż, kasz, makaron) mięsa, ryby, surówki albo dania jarskie (np. naleśniki, pierogi) lub dania półmięsnego (bigos, fasolka po bretońsku, łazanki itp.).Posiłki będą przygotowywane zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem gramatury posiłków dla dzieci i młodzieży oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi w ramach żywienia zbiorowego . W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres zamówienia obejmuje około 130 posiłków dziennie w dni nauki szkolnej. Przy czym liczba uczniów, osób starszych w ciągu roku może ulec zmianie zmniejszeniu lub zwiększeniu. 2. Przygotowanie w dniach nauki szkolnej dla dzieci zgodnie z wykazem uczniów uprawnionych do korzystania z gorących posiłków sporządzonych przez GOPS w przedszkolach i oddziałach przedszkolnych , zerowych codziennie jednego dwudaniowego gorącego posiłku zgodnie z gramaturą określoną w przepisach prawa dla dzieci tj. zupa i pieczywo , drugie danie z kompotem oraz podwieczorek dla dzieci w przedszkolu i oddziałach przedszkolnych tj. jogurt, owoce, warzywa lub inny produkt ustalony z rodzicami . Przez ciepłe posiłki rozumie się : zupa z wkładem mięsnym, drugie danie powinno składać się z ziemniaków lub zamiennika lub dania półmięsnego , w następujących placówkach oświatowych tj: 1. Samorządowym Przedszkolu w Dzikowcu , 2. Samorządowym Przedszkolu w Mechowcu, 3. Oddziałach Przedszkolnych w Wilczej Woli, 4. Oddziałach Przedszkolnych w Lipnicy, 5. Oddziałach Przedszkolnych w Spiach dla wytypowanych przez GOPS dzieci i młodzieży w szkołach posiłki mają być przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i w warunkach higieniczno-sanitarnych dla żywienia zbiorowego oraz przygotowane zgodnie z zasadami określonymi w Rozporządzeniu w sprawie grup środków spożywczych jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz.1154) oraz procedurami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2017r. poz. 149) oraz obowiązującymi przepisami wykonawczymi do ustawy w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. W okresie kolejnych 10 dni posiłki nie mogą się powtarzać. Zakres zamówienia obejmuje 30 posiłków dziennie w dni nauki przedszkolnej. Przy czym liczba dzieci w ciągu roku może ulec zmianie zmniejszeniu lub zwiększeniu. Przygotowanie i gotowanie posiłków winno odbywać się w kuchniach na terenie gminy Dzikowiec. Wykonawca na własny koszt winien zapoznać się z miejscem realizacji zamówienia i warunkami najmu pomieszczeń do przygotowania, gotowania i wydawania posiłków. Wydanie i spożywanie posiłków w formie dożywiania dzieci w przedszkolach i uczniów szkołach musi odbywać się na terenach szkół i przedszkoli, które należy uzgodnić z dyrektorami placówek oświatowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunku
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- .Zapewnienie w formie cateringu dla 31 uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w Jaśle 1 ciepłego posiłku dziennie (obiad jednodaniowy) w okresie 02.04.2024 r. – 31.05.2024 r.
Dodano: 2024-04-09 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2024-04-05 - Usługa przygotowania posiłków dla Klinicznego Oddziału Opieki Paliatywno- Hospicyjnej wraz z zespołem opieki domowej
Dodano: 2024-03-14 - Usługi cateringowe i dystrybucja posiłków dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Stalowej Woli
Dodano: 2024-03-06 - CATERING DLA UCZESTNIKÓW DZIENNEGO DOMU POMOCY
Dodano: 2024-02-27 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w Zespole Szkół Muzycznych nr 1 im. K. Szymanowskiego w Rzeszowie
Dodano: 2024-02-26 - Usługa wyżywienia uczestników dziennego domu pomocy w Dębiakach w Gminie Tuszów Narodowy w ramach projektu pn. " słoneczna Jesień Życia IV"
Dodano: 2024-02-09 - Przygotowanie i wydawanie posiłków dla klientów Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ustrzykach Dolnych w 2024 r.
Dodano: 2024-01-21 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia podczas półkolonii zimowych w Rzeszowskim Domu Kultury
Dodano: 2023-12-31 - Przygotowanie i dostawa ciepłego posiłku dla uczestników Gminnego Klubu Seniora w Trzcianie oraz dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Bratkowicach
Dodano: 2023-12-21