Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kuryłówce ogłasza przetarg
- Adres: 37-303 Kuryłówka, Kuryłówka 114
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 17 243 00 44 , fax. 17 243 81 12
- Data zamieszczenia: 2016-07-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kuryłówce
Kuryłówka 114 114
37-303 Kuryłówka, woj. podkarpackie
tel. 17 243 00 44, fax. 17 243 81 12
REGON: 69050267800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.kurylowka.biuletyn.net
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w przedszkolach i szkołach oraz innych osób potrzebujących wsparcia w formie dożywiania na terenie gminy Kuryłówka. w latach 2016-2019 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.1. Zakres zadania obejmuje przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie posiłków do szkół, przedszkoli oraz osób prywatnych na terenie Gminy Kuryłówka. Forma i zakres posiłków zgodny z siwz. 1.2. Dowóz posiłków do szkół, przedszkoli i do osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych Wykonawca wykona we własnym zakresie zgodnie z ilościami i w godzinach wskazanych w SIWZ albo uzgodnionych z Dyrektorami szkół lub przedstawicielem GOPS Kuryłówka. 1.3. Wymaga się, aby dożywianie w szkołach i przedszkolach realizowane było w każdym dniu uczęszczania dzieci do tych placówek (rok szkolny, przedszkolny). Dożywianie osób dorosłych będzie odbywało się w sposób ciągły przez cały rok z wyjątkiem dni wolnych od pracy (soboty, niedziele, święta), na które dostawca zapewni tym osobom prowiant o wartości posiłku na każdy wolny dzień. 1.4. Zamawiający oczekuje przygotowania jednego gorącego posiłku dla: uczniów szkół i osób dorosłych w postaci : zupa (z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami) lub drugie danie, z przewagą drugich dań w systemie dekadowym tzn. co najmniej 6 razy drugie danie dla każdego dziecka w dziesięciodniowym okresie realizacji zadania, dla dzieci w przedszkolach obiad dwudaniowy. 1.5. Posiłki mają być dostarczane i transportowane w naczyniach spełniających standardy dotyczące przepisów żywienia zbiorowego. Dostarczanie posiłków w termosach transportowych z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków (przystosowanych do transportu żywności - atesty), dania porcjowane. 1.6. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji proponowany jadłospis na każdy miesiąc z przynajmniej 5-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający w terminie 1 dnia dokona akceptacji menu lub zgłosi uwagi, które Wykonawca ma obowiązek uwzględnić 1.7. Wykonawca odpowiada za przygotowanie prób żywieniowych dla celów kontroli Sanepid: bezpłatne dostarczanie materiałów. Kary za nie przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych ponosić będzie Wykonawca, z którym zostanie zawarta umowa. Wykonawca może powierzyć część zadania podwykonawcom, należy jednak złożyć odpowiednio wypełniony dokument zgodnie z warunkami SIWZ. 1.8. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 1.9. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. HARMONOGRAM WSTĘPNY Posiłki dostarczane do szkół w dni nauki szkolnej w godzinach uzgodnionych z Dyrektorami. Szkoła w Kuryłówce - 50 osób, Szkoła w Brzyskiej Woli - 40 osób Szkoła w Dąbrowicy - 58 osób Gimnazjum w Dąbrowicy - 16 osób Gimnazjum w Kuryłówce - 35 osób Przedszkole w Kuryłówce - 5 osób 4 osób samotnych, niepełnosprawnych - dowóz do domów (posiłek dostarczony do domu klienta wskazanego przez GOPS, w naczyniach spełniających standardy dotyczące żywienia zbiorowego, zapewniający utrzymanie odpowiedniej temperatury potraw): Brzyska Wola - 1 Ożanna - 1 Kuryłówka - 2 UWAGA, Ilość dożywianych osób w zależności od faktycznej liczby osób objętych programem dożywiania oraz ilość dni żywieniowych w okresie obowiązywania umowy może ulec zmianie, za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. UŚREDNIONA LICZBA DNI DLA REALIZACJI ZADANIA W ROKU: Dla szkół - 186 Dla przedszkoli - 230 Dla osób dorosłych - 365 2.5. NACZYNIA - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie przewiduje się
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kurylowka.biuletyn.net
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie dzieci w szkołach oraz klientów Miejsko - Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowej Sarzynie z terenu Gminy Nowa Sarzyna.
Dodano: 2015-12-03 - Obsługa hotelowo-restauracyjna XIII Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt. Edukacja-Technika-Informatyka w Rzeszowie w dn. 21-23.09.2015r.
Dodano: 2015-07-03 - Wykonanie usługi cateringu podczas konferencji podsumowującej wprowadzenie innowacyjnego programu realizowanej w ramach projektu Być przedsiębiorczym - nauka przez praktykę
Dodano: 2015-06-02 - Obsługa cateringowa dla uczniów ZS uczestniczących w kursach w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców
Dodano: 2014-10-06 - Usługa hotelowo-restauracyjna podczas IV Ogólnopolskiego Sympozjum Naukowego Badania nad sztuką sakralną XIX i XX w. Mesjanizm polski i martyrologia narodowa organizowanym w dniach 16-17 października 2014r.
Dodano: 2014-08-27 - Organizacja 8 - dniowego obozu szkoleniowo - integracyjnego z nauką języka obcego w Wierchomli lub okolicy dla niepełnosprawnych studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego i wolontariatu UR w terminie 07-14.09.2014r
Dodano: 2014-07-29 - Usługa hotelowo-gastronomiczna konferencji naukowej Edukacja - Technika - Informatyka w Rzeszowie w dn. 23-24 września 2014r.
Dodano: 2014-07-10 - Obsługa cateringowa dla uczniów ZS uczestniczących w kursach i zajęciach pozalekcyjnych w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców
Dodano: 2014-05-23 - Obsługa hotelowo-gastronomiczna konferencji naukowej Polityka bezpieczeństwa w świetle uwarunkowań politycznych, gospodarczych i społecznych w Rzeszowie w dn. 10-11 czerwca 2014r.
Dodano: 2014-05-13 - Usługa cateringu podczas trwania konferencji: Społeczne i etyczne wymiary przemian. Biznes, media, nauka, polityka w dniu 08.05.2014r.
Dodano: 2014-04-04