Gmina Nowe Ostrowy ogłasza przetarg
- Adres: 99-350 Nowe Ostrowy, Nowe Ostrowy 80
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 024 3561400 , fax. 024 3561400
- Data zamieszczenia: 2010-08-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Nowe Ostrowy
Nowe Ostrowy 80 80
99-350 Nowe Ostrowy, woj. łódzkie
tel. 024 3561400, fax. 024 3561400
REGON: 61101578000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.noweostrowy.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Ostrowach w ramach realizowanego projektu pn. Małe dzieci - wielkie nadzieje współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez okres 20 miesięcy usług w zakresie dożywiania dzieci w Gminnym Przedszkolu w Ostrowach. Dożywianie dzieci w przedszkolu powinno odbywać się na następujących zasadach: 1.Wykonawca przygotowuje dziennie posiłki - obiad dwudaniowy i podwieczorek dla około 40 dzieci. Liczba dziennych posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. 2. Wykonawca będzie zobowiązany do sukcesywnego świadczenia usług w terminie funkcjonowania Gminnego Przedszkola począwszy od dnia 1 września 2010 r. do dnia 30 czerwca 2012 r. tj. posiłki muszą być dostarczane codziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, przez 20 miesięcy z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych oraz okresów przerw przewidzianych przepisami o organizacji roku szkolnego: przerw świątecznych i wakacji. W okresie ferii zimowych istnieje możliwość dostarczania posiłków jeżeli liczba dzieci obecnych na dyżurze wyniesie minimum 15. 3. Przygotowanie posiłków musi być zgodne z uwzględnieniem norm określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. Dz. U z 2006 r. Nr 171 poz. 1225, z późn. zm., zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych: wiek 3-5 lat i spełniać normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. 4. Posiłki muszą być dostarczane z zewnątrz - gorące posiłki należy dostarczać w termosach, zapewniających temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić 75 °C, drugiego dania 65 °C. Wykonawca winien dysponować pojazdem posiadającym wymagane zgody na transport produktów żywienia. 5. Wymagane jest dostarczanie posiłków raz dziennie: obiad dwudaniowy i podwieczorek, w godzinach: 11:00 do 12:00 6. Przygotowanie, dostarczenie posiłków dla poszczególnych grup w odpowiedniej ilości zapewnia Wykonawca. Zamawiający zapewnia naczynia, mycie i sprzątanie naczyń po posiłkach przez personel przedszkolny. 7. Wykonawca zapewnia we własnym zakresie sprzęt do transportu i przechowywania posiłków gwarantujący utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 8. Wykonawca zobowiązany jest do ustalenia tygodniowego jadłospisu z dietetykiem i dostarczenia go do Dyrekcji Przedszkola z tygodniowym wyprzedzeniem w celu jego akceptacji. 9. Ilość i rodzaj wydawanych posiłków w danym dniu odbywa się na podstawie dziennego zamówienia sporządzonego przez upoważnionego pracownika Przedszkola dostarczenie dziennego zapotrzebowania nie później niż do godz. 8:30 w dniu, którego dotyczy zapotrzebowanie. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. 10. Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia: 5 dni wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 11. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. 12. Proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej. Wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku, za wyjątkiem kisielu i budyniu. 13. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. 14. Rozliczenie za realizację zamówienia odbywać się będzie raz w miesiącu na podstawie faktycznej liczby dostarczonych posiłków. Wykonawca na czas wykonywaniu usługi jest zobowiązany do posiadania polisy ubezpieczeniowej lub innego dokumentu potwierdzającego, że jest on ubezpieczony z tytułu odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzonej działalności. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.noweostrowy.bip-jst.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa - zbiorowe żywienie dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych gminy Wieruszów
Dodano: 2015-06-23 - Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie dwudaniowych posiłków dla uczniów 4 placówek oświatowych Gminy Moszczenica.
Dodano: 2014-01-22 - Dożywianie dzieci w szkołach w 2014 roku z terenu Gminy Grabica
Dodano: 2014-01-16 - Dożywianie dzieci w szkołach w 2014 roku z terenu Gminy Grabica
Dodano: 2013-12-19 - Dożywianie uczniów w szkołach w roku 2014 z terenu gminy Ręczno
Dodano: 2013-12-12 - Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół na terenie gminy Rogów w 2014 r.
Dodano: 2013-11-29 - Dożywianie uczniów w szkołach w roku 2014 z terenu gminy Sulejów
Dodano: 2013-11-25 - Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół na terenie gminy Rogów w okresie wrzesień-grudzień 2013 r.
Dodano: 2013-08-22 - PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BRZEZINY W ROKU SZKOLNYM 2013/2014
Dodano: 2013-08-19 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych w Aleksandrowie, Dąbrowie nad Czarną, Skotnikach oraz uczniów gimnazjum w Dąbrowie nad Czarną w roku szkolnym 2013/2014
Dodano: 2013-07-25