Przetargi.pl
Dożywianie dzieci szkolnych oraz dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 57-250 Złoty Stok, Pl. Mickiewicza 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8175 288 , fax. 74 8175 740
  • Data zamieszczenia: 2012-02-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    Pl. Mickiewicza 1 1
    57-250 Złoty Stok, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8175 288, fax. 74 8175 740
    REGON: 00581133500013
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci szkolnych oraz dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dożywianie dzieci szkolnych oraz dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie: 70 dzieci szkolnych oraz 30 dorosłych mieszkańców z terenu Gminy Złoty Stok w okresie od 01.03.2012 r. do 31.12.2012 r. Liczba dzieci oraz dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok w ciągu roku może ulec zmianie i będzie ona zależna od spełnionych przepisami prawa uprawnień do korzystania z pomocy w formie dożywiania zgodnie z ustawą o pomocy społecznej(Dz.U. z 2009 r Nr 175 poz 1362 z późn. zm.); ustawy o ustanowieniu programu wieloletniego. Pomoc państwa w zakresie dożywiania(Dz.U. Nr 267, poz.2259 z późn. zm. ) Zakres zamówienia obejmuje: a) przygotowanie posiłków dwudaniowych dla dzieci ( zupa , drugie danie + kompot ) wydawanych od poniedziałku do piątku, ( zupa - 250 ml, ziemniaki lub zamiennik - ryż, kasza - 200 g, mięso - 80 g, surówka - 150 g, kompot - 200 ml) w formie cateringu b) przygotowanie posiłków jednodaniowych dla dorosłych ( zupa z wkładką + pieczywo) wydawanych od poniedziałku do piątku w formie cateringu Dożywianie dzieci szkolnych w: Centrum Kultury i Promocji w Złotym Stoku ul. 3-go Maja 10, pierwsze piętro sala wykładowa. Dożywianie dorosłych mieszkańców Gminy Złoty Stok w Centrum Kultury i Promocji w Złotym Stoku ul. 3-go Maja 10, pierwsze piętro sala wykładowa. Dopuszcza się możliwość zmiany miejsca spożywania posiłków pod warunkiem że: - nowa lokalizacja zapewni lepszą dostępność i komfort spożywania posiłków. Zmiana miejsca wydawania posiłków następuje na wniosek Wykonawcy i za zgodą pisemną Zamawiającego. Wymagana gramatura dla dzieci - zupa - 250 ml, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza - 200g, mięso - 80 g, surówka - 150 g, kompot - 200 ml, za danie z mięsem jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić np. pierogi, naleśniki, krokiety lub danie z makaronem. Wymagana gramatura dla dorosłych - zupa z wkładką - 350 ml, pieczywo - 100 g. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków Zamawiający przekaże Wykonawcy w terminie z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Posiłki muszą być sporządzane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Ponadto wymagania zdrowotne żywności oraz wymagania dotyczące przestrzegania zasad higieny winny być stosowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz914 z późn. zm.) oraz obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Posiłki powinny być sporządzane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Powinny być przygotowywane z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej wartości odżywczej - min.1000 kcal.. Należy unikać częstego powtarzania tych samych potraw. Ponadto posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem w specjalistycznych termosach, naczyniach, pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przygotowanie posiłków powinno być wykonywane przez kadrę posiadającą wymagane kwalifikacje zawodowe i zdrowotne oraz w oparciu o bazę kuchenną do sporządzania posiłków. Cena posiłków winna zawierać również koszt dowozu posiłków do placówki oraz koszt naczyń i sztućców. Dostawca zadba o wydawanie, asystowanie podczas konsumpcji posiłków oraz o czystość pomieszczeń w których wydawane i spożywane będą posiłki. W cenie posiłku powinien być wkalkulowany koszt dowozu. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za właściwą wartość kaloryczną, gramaturę posiłków oraz warunki higieniczne przygotowania i podawania posiłków. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmieniającą się liczbę osób dożywianych, która zależna będzie od spełnienia określonych przepisami prawa kryteriów umożliwiających udzielenie pomocy w formie dożywiania . 4. Termin wykonania zamówienia Wymagany okres realizacji zamówienia od 01.03.2012 r. do 31.12.2012 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zlotystok.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach