Przetargi.pl
Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej na terenie gminy Brodnica w roku kalendarzowym 2010.

Urząd Gminy Brodnica ogłasza przetarg

  • Adres: 87-300 Brodnica, ul. Zamkowa 13 A
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 4984056 w. 36 , fax. 056 4982806
  • Data zamieszczenia: 2009-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Brodnica
    ul. Zamkowa 13 A 13 A
    87-300 Brodnica, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 4984056 w. 36, fax. 056 4982806
    REGON: 00053423300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej na terenie gminy Brodnica w roku kalendarzowym 2010.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Szkole Podstawowej w Gortatowie; - Szkole Podstawowej w Gorczenicy; - Filialnej Szkole Podstawowej w Cielętach; - Gimnazjum w Szczuce, polegające na przygotowaniu i dowiezieniu ciepłych obiadów jednodaniowych dla uczniów w/w. szkół. Ponadto Zamawiający wymaga co najmniej 2 razy w tygodniu posiłku w postaci drugiego dania. Żywienie dzieci i młodzieży odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 01.01.2010 r. do 31 grudnia 2010 r. Posiłki powinny być dostarczane do szkół w godz. od 10.30 - 12.30 (po dokładniejszym ustaleniu z Dyrekcją szkół, w czasie przerw lekcyjnych) własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczania posiłków wraz ze swoimi naczyniami i sztućcami wielokrotnego użytku (z wyłączeniem naczyń blaszanych). Obowiązkiem Wykonawcy jest dokładne mycie i dezynfekowanie naczyń. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. Przygotowane posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Zamawiający zastrzega sobie każdorazowo wgląd do jadłospisów dziennych. Wykonawca zapewnia bezpieczeństwo żywionych w czasie wydawania posiłków oraz dba o czystość, ład i porządek w pomieszczeniu, w którym będą wydawane obiady. Obowiązkiem Wykonawcy jest pobieranie i przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 545231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynnosci, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstwią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenia zamówienia. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymaganych przez Zamawiającego.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokumenty wymagane od przystępujących do przetargu: 1. Oferta (zał. nr 1). 2. Oświadczenie (zał. nr 2). 3. Projekt umowy - parafowany na każdej stronie (zał. nr 3). 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji i działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania oferty. 5. Zaświadczenie właściwego urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie czy rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. Polisa lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności. 7. Pozwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego na przygotowanie i przewożenie posiłków. W/wym. dokumenty powinny być złożone w formie oryginału lub w kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez osobę podpisującą ofertę z dopiskiem za zgodność z oryginałem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.brodnica.ug.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną