Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 58-330 Jedlina-Zdrój, ul. Piastowska 11
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 074 8455356 , fax. 074 8455356
- Data zamieszczenia: 2013-07-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Piastowska 11 11
58-330 Jedlina-Zdrój, woj. dolnośląskie
tel. 074 8455356, fax. 074 8455356
REGON: 00581109700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.um.jedlina.pl, www.opsjedlina.pl, e-mail opsjedlina@go2.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dowóz i wydawanie posiłków dzieciom i młodzieży w szkołach na terenie Gminy Jedlina-Zdrój oraz dowóz i wydawanie posiłków osobom dorosłym w pomieszczeniu stołówki Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju przy ul. Piastowskiej 11 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest dowóz i wydawanie jednego gorącego posiłku dzieciom i młodzieży w szkołach na terenie Gminy Jedlina-Zdrój oraz osobom dorosłym w stołówce Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju , ul. Piastowska 11. Usługa ta dotyczy uprawnionych osób korzystających z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej w Jedlinie-Zdroju w myśl ustawy z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej (tekst jednolity Dz. U. z 2013r, poz. 182 z późniejszymi zmianami) oraz ustawy z dnia 29 grudnia 2005r. o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz. U. z 2005 Nr 267, poz. 2259 z późniejszymi zmianami) Punkty dowozu i wydawania posiłków: 1) Miejska Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka, ul. Jana Pawła II w Jedlinie-Zdroju -przewidywana średnia dzienna liczba osób uprawnionych - 15. 2) Gimnazjum Miejskie im. Jana Pawła II, ul. Słowackiego 5 w Jedlinie-Zdroju: zamówienie realizowane będzie w przypadku zgłoszenia zainteresowanych osób do OPS i wydania decyzji o przyznaniu posiłku. 3) Ośrodek Pomocy Społecznej, ul Piastowska 11 w Jedlinie-Zdroju - przewidywana średnia liczba osób uprawnionych - 30. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Szacunkowa ilość dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych, dla których wykonywana będzie usługa wynosi około 45 osób. Ilość osób podczas trwania umowy może ulec zmianie 2) Szacunkowo dziennie wydanych zostanie około 45 posiłków, a w czasie trwania umowy około 9315 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości. 3) Maksymalna cena jednego posiłku nie może być wyższa niż 6,50zł brutto.4) Wartość wsadu do kotła wynosi min. 4,50 zł netto. 5) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji usługi w okresie zamówienia w dni robocze od poniedziałku do piątku ( bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne) w pomieszczeniu stołówki, wyposażonym w stoły i krzesła w Ośrodku Pomocy Społecznej w przedziale czasowym między godziną 13,00 a 15,00 tj. przez dwie godziny, a w szkołach w dni nauki szkolnej w terminach uzgodnionych z dyrektorami szkół. W okresie ferii zimowych, przerw świątecznych (kalendarz roku szkolnego), itp. posiłki dla dzieci i młodzieży wydawane będą w pomieszczeniu stołówki w Ośrodku Pomocy Społecznej.6) W okresie tygodniowym ( 5-dniowym) skład posiłków musi przedstawiać się następująco: a) 2 posiłki : ziemniaki, kasza lub ryż, mięso, surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, b) 1 posiłek: ziemniaki, ryba, surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, c) 1 posiłek: danie mączne, kompot lub kisiel, d) 1 posiłek: zupa z wkładką (kiełbasa lub mięso), chleb, przy czym poszczególne składniki gotowych posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości: a) zupa - 350 ml, b) ziemniaki, kasza, ryż - 300 g, c) mięso - 150 g, d) ryba - 150 g, e) danie mączne - 350 g, f) surówka lub jarzyna - 100 g, g) kompot lub kisiel - 200 ml, h) mięso lub kiełbasa stanowiące wkładkę do zupy - 100 g,i) chleb ( do 4 kromek), 7) Przygotowany posiłek musi zawierać minimum 800 kcal, 8) Wykonawca zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu w miejscu widocznym w pomieszczeniu stołówki i w szkołach. 9) Szkoły zobowiązane będą do udostępnienia bezpłatnie pomieszczenia, w którym wydawane będą posiłki. 10) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłku w ciągu jednego tygodnia ( nie dotyczy np. gotowanych ziemniaków). 11) Posiłki mają być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 12) Posiłki muszą być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, należy pamiętać o ograniczeniu spożycia soli kuchennej.13) Wykonawca zobowiązany jest dowozić posiłki w urządzeniach zapewniających właściwą ochronę temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. 14) Gorące posiłki mają być podawane w naczyniach jednorazowych plus sztućce (posiadające wymagane atesty), które po zużyciu Wykonawca jest zobowiązany usunąć. Wykonawca zobowiązany jest do usunięcia odpadów pokonsumpcyjnych we własnym zakresie i pozostawienia pomieszczenia, w którym będą wydawane posiłki w czystości. 15) Posiłki muszą mieć odpowiednią temperaturę w chwili dostawy, wymaganą dla posiłków obiadowych. 16) Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i dostarczone własnym transportem. 17) Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania posiłku w przypadku, gdy jest on niezgodny z SIWZ oraz umową. 18) Posiłki będą wydawane na podstawie listy osób, którym przyznano gorący posiłek decyzją administracyjną, z zastrzeżeniem, że może ona ulec zmianie. O każdej zmianie Wykonawca zostanie poinformowany, co najmniej na jeden dzień przed dostawą posiłków, do godziny 15,30. Dodatkowo Wykonawca zobligowany jest do prowadzenia imiennej ewidencji osób korzystających z posiłków w każdym dniu miesiąca rozliczeniowego z uwzględnieniem nieobecności danej osoby. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami) oraz z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży, przy zachowaniu wymogów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania zdrowych posiłków , na bazie produktów odpowiedniej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wpłaty wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.um.jedlina.pl, www.opsjedlina.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa transportu posiłków z kuchni przy ul. Traugutta 57/59 we Wrocławiu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 we Wrocławiu
Dodano: 2016-07-14 - Świadczenie usług w zakresie całodobowego żywienia pacjentów, dostaw posiłków do rozdzielni oraz ich rozdział na poszczególne oddziały szpitala - nr sprawy: EA/15/2016
Dodano: 2016-04-13 - Wykonanie kompleksowej usługi cateringowej podczas organizowanych przez Zamawiającego imprez biegowych pn. 4. PKO Nocny Wrocław Półmaraton oraz 34. PKO Wrocław Maraton.
Dodano: 2016-03-22 - Usługa cateringowa podczas spotkań informacyjnych i warsztatów, w tym m.in. w ramach Programu Interreg V-A RCz-PL DU-Z.272.10.2016
Dodano: 2016-02-24 - świadczenie usług cateringowych podczas spotkań organizowanych przez Dolnośląski Ośrodek Polityki Społecznej w ramach projektu pn. Koordynacja ekonomii społecznej w województwie dolnośląskim współfinansowanego ze środków Regionalnego Programu operacyjnego Województwa Dolnośląskiego 2014-2020 w podziale na 6 zadań.
Dodano: 2016-02-11 - Świadczenie usług w zakresie całodobowego żywienia pacjentów Powiatowego Centrum Medycznego w Wołowie Sp. z o.o.
Dodano: 2016-01-28 - Świadczenie usług cateringowych wraz z wynajmem sal na potrzeby przeprowadzenia spotkań w ramach projektu pn. Koordynacja ekonomii społecznej w województwie dolnośląskim współfinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Dolnośląskiego 2014-2020, Os priorytetowa 9 Włączenie Społeczne, Działanie 9.4 Wspieranie gospodarki społecznej
Dodano: 2016-01-14 - Dostawa posiłków dla Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie
Dodano: 2015-11-16 - Świadczenie usług cateringowych na terenie Wrocławia i Dolnego Śląska
Dodano: 2015-11-03 - Usługa cateringowa wraz z wynajmem sali podczas organizacji dwóch jednodniowych warsztatów szkoleniowych dla beneficjentów PROW 2014-2020 (nr DU-Z.272.106.2015)
Dodano: 2015-10-22