Zakład Karny w Garbalinie ogłasza przetarg
- Adres: 99-100 Łęczyca,
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 024 3880000, 3880032 , fax. 243 880 008
- Data zamieszczenia: 2019-10-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Garbalinie
99-100 Łęczyca, woj. łódzkie
tel. 024 3880000, 3880032, fax. 243 880 008
REGON: 32123000000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://zp.swnet.sw.gov.pl/_layouts/15/ZamowieniaPubliczne/ZP_Start.aspx/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna Służby Więziennej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Dostawy warzyw, ziemniaków ,kiszonek i jabłek do Zakładu Karnego w Garbalinie” - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
I. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 1. Przedmiot zamówienia: Część I –warzywa świeże 1. burak ćwikłowy, - 19000 kg 2. cebula biała, , - 18000 kg 3. kapusta biała, - 10000 kg 4. kapusta czerwona, - 3000 kg 5. kapusta pekińska, - 3000 kg 6. marchew korzeń , - 40000 kg 7. pietruszka korzeń, - 4000 kg 8. por ( nie obcinany), - 2000 kg 9. seler korzeń, - 5000 kg Część II - ziemniaki jadalne 1.ziemniaki jadalne -100 000 kg Część III – ogórek kiszony, kapusta kwaszona 1. kapusta kwaszona -10000 kg 2. ogórek kiszony - 6000 kg Część IV - jabłko konsumpcyjne 1. jabłko konsumpcyjne - 10000 kg Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): CPV 03200000–3 (ziemniaki, warzywa,owoce) CPV 15330000-0 (ogórki kiszone ) CPV:15331142-4 (kapusta kiszona ) Burak ćwikłowy – CPV 03200000-3 Dostarczany buraki o średnicy 6 – 9 cm powinny być cały, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowy, bez objawów zaparzenia, zmarznięcia i gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czysty, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi. Pakowany w siatki od 15 kg do 30 kg. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Cebula – CPV 03200000-3 Cebula wielkości min. 5 – 7 cm, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń spowodowanych mrozem. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki od 15 kg do 30 kg. Kapusta biała – CPV 03200000-3 Dostarczana kapusta biała wielkości min. 1,5 – 3,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych. Pakowana w siatki od 15 kg do 30 kg. Kapusta czerwona – CPV 03200000-3 Dostarczana kapusta czerwona wielkości min. 1,5 – 3,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, czysta, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych. Pakowana w siatki od 15 kg do 30 kg. Kapust pekińska – CPV 03221410-3 Główka zwarta, bez liści zewnętrznych, waga 1 – 1,5 kg/ 1 szt., kolor jasno - zielony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowane w folię pojedynczo każda główka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Marchewka – CPV 03200000-3 Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, myta i osuszona, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników. Pakowana w siatki od 15 kg do 30 kg. Pietruszka – CPV 03200000-3 Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, myta i osuszona, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników. Pakowana w siatki od 15 kg do 30 kg. Pory – CPV 03200000-3 Dostarczany por ma być cały, zdrowy – nie dopuszcza się porów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia, czyste, tj. wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi. Pakowane w siatki od 15 kg do 30 kg. Seler -CPV 03200000-3 Korzeń selera o średnicy poprzecznej min. 9 – 11 cm powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez oznak zmarznięcia, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało - kremową, bez pustych przestrzeni. Czysty, myty i wysuszony korzeń pakowany w siatki od 15 kg do 30 kg. Ziemniaki CPV 03212100-1 Ziemniaki jadalne o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4, 5 cm i podłużnej 6 cm. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg do 30 kg. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Ogórek kiszony CPV 15331000-7 Produkt otrzymany z ogórków gruntowych kopru, korzeni chrzanu, ząbków czosnku zalanych wodą z solą, poddany kiszeniu; konsystencja chrupiąca, twarda, bez sztucznych barwników i konserwantów, etykietowane i pakowane w beczki po 50 - 120 kg. Kapusta kwaszona CPV 15331142-4 Produkt otrzymany z poszatkowanej białej kapusty, poddanej kwaszeniu poprzez zasolenie i fermentację, o barwie białej do lekko kremowej; konsystencja chrupiąca, twarda, bez sztucznych barwników i konserwantów, etykietowane i pakowane w beczki po 50 - 200 kg. Jabłko konsumpcyjne CPV 03222321-9 Nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia; stopień rozwoju powinien być taki, aby mogły nadal dojrzewać, osiągając stopień dojrzałości zgodny z cechami charakterystycznymi danej odmiany; niedopuszczalne są owoce, które więdną w czasie składowania oraz są kwaśne i twarde, co dyskwalifikuje je pod względem przydatności do spożycia lub przejrzałe, które po wystawieniu z chłodni wykazują wady takie jak wewnętrzne zbrązowienie czy wady spowodowane zbyt niską temperaturą; powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczne dla danej odmiany; dopuszcza się występowanie pewnych wad, jak: niewielkie wady rozwoju, niewielkie wady barwy, niewielkie wady skórki, lekkie odgniecenia, wady skórki w postaci zabliźnionych uszkodzeń, otarć, odgnieceń oraz spowodowane działaniem słońca (oparzelina słoneczna), działaniem gradu, działaniem środków ochrony roślin i działaniem szkodników; jabłka mogą nie mieć szypułki pod warunkiem, że miejsce oderwania jest czyste, a skórka nie jest uszkodzona; minimalna średnica jabłek powinna wynosić 55 – 65 mm, pakowane w skrzynki po 15 kg. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu - wg wzoru
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa żywności dla Ośrodka Szkolenia Zawodowego w Dobieszkowie - 3 części
Dodano: 2024-03-14 - Dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2023-12-06 - Dostawy warzyw i ziemniaków do Zakładu Karnego w Garbalinie
Dodano: 2023-10-06 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców na potrzeby wychowanków, do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi przy ul. Podgórnej 9/11, w roku szkolnym 2022/2023.
Dodano: 2022-11-05 - Dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2021-12-01 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2021-04-21 - Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków, warzyw przetworzonych i jabłek dla Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi.
Dodano: 2020-10-26 - Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków, warzyw przetworzonych i jabłek dla Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi.
Dodano: 2020-10-09 - Dostawa warzyw i owoców świeżych
Dodano: 2020-10-06 - Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek i warzyw kiszonych do Aresztu Śledczego w Łodzi
Dodano: 2020-09-30