Przetargi.pl
Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków, warzyw mrożonych, kiszonek do Zakładu Karnego w Łowiczu

Zakład Karny w Łowiczu ogłasza przetarg

  • Adres: 99-400 Łowicz, ul. Wiejska
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 468 309 740
  • Data zamieszczenia: 2020-08-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Łowiczu
    ul. Wiejska 3
    99-400 Łowicz, woj. łódzkie
    tel. 468 309 740
    REGON: 78294200015000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków, warzyw mrożonych, kiszonek do Zakładu Karnego w Łowiczu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    część I –warzywa świeże (CPV 03.22.10.00-6) 1. Buraki ćwikłowe, CPV 032221111-7 - 11 000 kg Tabela 1: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd korzeni Świeże, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, jędrne, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, jednolite pod względem odmiany i wielkości 2 Barwa na przekroju Ciemnoczerwona, charakterystyczna dla odmiany 3 Zapach Niedopuszczalny obcy 4 Średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju, cm od 4 do 10 5 Zawartość korzeni z wadami jakości, % wagowy nie więcej niż 10 6 Zawartość korzeni o innej wielkości, % wagowy, nie więcej niż 10 7 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 2. Cebula, CPV 03221113-1 - 9000 kg Tabela 2: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Cała, ścisła, jędrna, czysta, zdrowa (bez objawów gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), dojrzała, wystarczająco sucha, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, z zaschniętą szyjką i korzeniami, wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej; dopuszczalne są lekkie zabrudzenia. 2 Kształt Kulisty, lekko spłaszczony lub wydłużony, dopuszczalne są niewielkie wady kształtu 3 Barwa Jasnożółta do jasnobrązowej 4 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 5 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 6 Zawartość korzeni o innej wielkości, % wagowy, nie więcej niż 10 7 Średnica, cm, nie mniej niż 4 8 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 3. Kapusta biała, CPV 03221410-3 11 000 kg Tabela 3: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste. 2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 3 Jednolitość Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, kształtu i koloru 4 Masa główki, nie mniej niż, g - kapusta biała wczesna - kapusta biała 700 1200 5 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 4. Kapusta czerwona, CPV 03221410-3 3 500 kg Tabela 4: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste. 2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 3 Jednolitość Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, kształtu i koloru 4 Masa główki, nie mniej niż, g 800 5 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 5. Kapusta pekińska, CPV 03221410-3 4 700 kg Tabela 5: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Świeża, czysta, zdrowa (bez oznak gnicia, śladów pleśni), wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez oznak kwitnienia; główka powinna być prawidłowo wykształcona, ze zwartymi liśćmi; liście kształtu owalnego duże, szerokie, pomarszczone i żyłkowane z brzegu faliste łodyga powinna być ucięta nieco poniżej najniższego poziomu wyrastania liści; liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, 2 Wydłużony Wydłużony 3 Barwa Zielona lub seledynowa 4 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 5 Jednolitość Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, kształtu i koloru 6 Masa główki, nie mniej niż, g 350 7 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 6. Marchew, CPV 03221112-4 16 500 kg Tabela 6: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd korzeni Świeże, jędrne, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, uszkodzeń spowodowanych przez mróz), czyste, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, tj. należycie osuszone po umyciu, bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny; nać powinna być równo ucięta na wierzchołku marchwi, bez uszkodzenia korzenia; dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, zabarwienia, zabliźnione pęknięcia. 2 Barwa Charakterystyczna dla odmiany, jednolita, dopuszcza się zielone lub fioletowe/purpurowe wierzchołki o długości do 1cm w przypadku marchwi o długości nieprzekraczającej 10 cm, oraz do 2cm w przypadku pozostałej marchwi 3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 4 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 5 Średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju, cm od 2 do 4 6 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 7. Pietruszka korzeniowa, CPV 03221110-0 8 000 kg Tabela 7: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd korzeni Zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć oraz ordzawień skórki, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej; nać pietruszki powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony 2 Barwa korzenia na przekroju Biała do biało kremowej 3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 4 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 5 Średnica korzeni mierzona w najszerszym miejscu, cm od 3 do 6 6 opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 8. Por, CPV 03221110-0 2 800 kg Tabela 8: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Zdrowe (bez oznak gnicia, pleśni), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi oraz przyciętymi końcówkami liści i korzeniami; biała lub zielonkawobiała część pora powinna stanowić co najmniej jedną trzecią całkowitej długości lub połowę części osłoniętej; dopuszczalne są nieznaczne wady powierzchniowe, lekkie uszkodzenia liści 2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 3 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 4 Minimalna średnica, cm 2 5 opakowanie worki raszlowe 10 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 9. Seler korzeniowy, CPV 03221110-0 8 500 kg Tabela 9: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Kształtne, twarde, jędrne, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czyste, bez stłuczeń i ordzawień skórki, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez oznak wyrastania pędu kwiatostanowego 2 Barwa na przekroju Biała do białokremowej 3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 4 Jednolitość Jednolity pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 5 Średnica korzenia, mierzona w najszerszym miejscu, mm od 70 do 130 6 Opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Część II - ziemniaki Ziemniaki jadalne, CPV 03212100-1 85 000 kg Tabela 11: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd ziemniaków Jednolite odmianowo, dojrzałe, zdrowe, niezazieleniałe, czyste, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie porośnięte, o kształcie i zabarwieniu miąższu typowym dla odmiany, bez pustych miejsc wewnątrz miąższu. Niedopuszczalne bulwy: nadmiernie zawilgocone na powierzchni, zaparzone, zapleśniałe, zmarznięte, zanieczyszczone środkami ochrony roślin. 2 Minimalna średnica poprzeczna, mm, - dla bulw okrągłych i okrągłoowalnych - dla bulw podłużnych 35 30 3 Średnica podłużna, mm 2 razy większa od poprzecznej 4 Jednolitość Jednolity pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 5 Opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Część III – kiszonki 1. Kapusta kwaszona, CPV 15331142-4 9 600 kg Tabela 12: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Kapusta z dodatkiem marchwi, drobno poszatkowana 2 Smak i zapach Swoisty, niedopuszczalny obcy 3 Opakowanie Beczki plastikowe, o wadze kapusty 80-120 kg 2. Ogórki kiszone, CPV 15331000-7 7 000 kg Tabela 13: Wymagania organoleptyczne i fizyczne: l.p. cechy wymagania 1 Wygląd Ogórki jędrne, o charakterystycznej barwie, nieuszkodzone 2 Waga ogórka 200-350 g/szt. 3 Smak i zapach Swoisty, niedopuszczalny obcy 4 Opakowanie Beczki plastikowe, o wadze ogórków 75-80 kg + zalewa Część IV - mrożonki - bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł) CPV 15331170-9 800 kg - brokuły mrożone CPV 15331170-9 500 kg - kalafior mrożony CPV 15331170-9 500 kg - włoszczyzna mrożona paski CPV 15331170-9 900 kg Dostarczone produkty muszą posiadać etykiety z informacją zawierającą nazwę asortymentową zgodną ze specyfikacją oraz fakturą VAT, numer partii oraz datę przydatności do spożycia – nie dotyczy warzyw świeżych oraz ziemniaków. Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia – faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu - wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach