Przetargi.pl
DOSTAWY WARZYW I OWOCÓW (znak sprawy 18/2009)

Gospodarstwo Pomocnicze przy Zakładzie Karnym w Potulicach ogłasza przetarg

  • Adres: 89-120 Potulice, ul. Bydgoska 1
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-52 3864168 , fax. 0-52 3864168
  • Data zamieszczenia: 2009-08-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gospodarstwo Pomocnicze przy Zakładzie Karnym w Potulicach
    ul. Bydgoska 1 1
    89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 0-52 3864168, fax. 0-52 3864168
    REGON: 00031963500026
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: GOSPODARSTWO POMOCNICZE PRZY ZK POTULICE

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY WARZYW I OWOCÓW (znak sprawy 18/2009)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. 1) Ziemniaki jadalne- świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6cm, przeciętnej długości ok. 8cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2009r., jednostka miary kilogram, CPV:032 12100-6 ilość 600kg, 2)Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram,CPV 032 21112-4 ilość 100kg, 3) Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 2,50kg, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3 ilość 100kg, 4) Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, CPV: 032 21220-4 ilość 100kg, 5)Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram,CPV: 032 21210-1 ilość 100kg, 6) Cebula - świeża, średniej wielkości,, jednostka miary kilogram, CPV: 032 21112-1 ilość 400kg, 7) Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram, CPV: 032 21111-7 ilość 200kg 8) Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15cm jednostka miary kilogram, CPV: 03221300-9 ilość 50kg, 9) Koper - świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15cm, jednostka miary kilogram,CPV: 03221300-9 ilość 50kg, 10) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram, CPV: 032 21270-9 ilość 300kg, 11)Papryka surowa - czerwona, świeża, cała, realizacja dostaw , jednostka miary kilogram,CPV:03221230-7 ilość 200kg, 12) Pieczarka - świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram,CPV:03221260-6 ilość 200kg, 13)Pietruszka korzeń, świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i dług od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, CPV: 03221100-7 ilość 30kg, 14)Pomidor - świeży, czerwony, cały, średniej wielkości,polny, jednostka miary kilogram, CPV: 032 21240-0 ilość 600kg, 15) Por - świeży, oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram, CPV: 032 22230-4 ilość 30kg, 16)Cytryny, jednostka miary kilogram,CPV:03222210-8 ilość 20kg, 17) Seler - świeży, duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram, CPV: 03221100-7 ilość 20kg, 18)Kapusta włoska - świeża w główkach, o wadze główki od 1,8kg do 4,0kg, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3 ilość 100kg, 19) Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram,CPV: 032 22321-9 ilość 1.300kg, 20) Kapusta biała, świeża, w główkach, o wadze główki od 2kg do 4kg, jednostka miary kilogram,CPV: 03221410-3 ilość 100kg, 21)Kapusta pekińska - świeża, w główkach, o minimalnej średnicy 10cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram,CPV:03221410-3 , ilość 100kg, 22) Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram,CPV: 03221100-7 ilość 5kg, 23) Kapusta kwaszona - z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3 ,ilość 100 kg, 24)Banan, -świeży ,jednostka miary kg, CPV: 03222111-4 ,ilość 400 kg 25)Grejprut -świeży ,jednostka miary kg ,CPV: 032 22230-4 ,ilość 300 kg 26)Winogrono zielone,jednostka miary kg , CPV: 032222340-8 ilość 200 kg 27)Winogrono fioletowe,jednostka miary kg,CPV: 032222340-8 ilość 200 kg 28)Gruszki,jednostka miary kg ,CPV: 03222322-6 ilość 200 kg 29)Kiwi,jednostka miary kg ,CPV: 03222118-3 ilość 50 kg 30)Pomarańcze jednostka miary kg ,CPV: 0322220-1 ilość 300 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 030000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu (z uwzględnieniem ich znaczenia, jeżeli dotyczy) oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 1.Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2.Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3.Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia. Jeżeli w wyznaczonym terminie wykonawca ich nie dostarczy, to zostanie wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca składa następujące dokumenty: 1)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2)aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 3)aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 2.Wykonawca do oferty składa podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. 3.Wykonawca do oferty składa podpisane oświadczenie o zapoznaniu się i zaakceptowaniu warunków umowy. SEKCJA IV: PROCEDURA IV.1.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA Przetarg nieograniczony IV.1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu (jeśli dotyczy) IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT IV.2.1) Kryteria oceny ofert Najniższa cena IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE IV.3.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy ZK w Potulicach , 89-120 Potulice IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: Data:07/09/2009 Godzina: 11:00 Miejsce: w siedzibie zamawiającego, w biurze,przy ul.Bydgoskiej 1 ,89-120 Potulice IV.3.5) Termin związania ofertą - okres w dniach: 30

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach