Zakład Karny Nr 1 ogłasza przetarg
- Adres: 86300 Grudziądz, ul. Wybickiego
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 56 64 40 400 , fax. 56 64 40 499
- Data zamieszczenia: 2018-10-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Nr 1
ul. Wybickiego 42665
86300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 56 64 40 400, fax. 56 64 40 499
REGON: 31964100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: zakład karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy warzyw i owoców dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część 1 - warzywa Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Buraki 03221111-7 PN-84/R-75358 15 000 kg 2. Cebula 03221113-1 PN-87/R-75357 30 000 kg 3. Kapusta biała 03221410-3 PN-72/R-75362 12 000 kg 4. Kapusta czerwona 03221410-3 PN-72/R-75362 10 000 kg 5. Marchew 03221112-4 PN-84/R-75358 70 000 kg 6. Pietruszka - korzeń 03221110-0 PN-R-75370 20 000 kg 7. Por 03221110-0 PN-R-75521 1 000 kg 8. Seler 03221110-0 PN-R-75371 25 000 kg Część 2 - jabłka Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Jabłka 03222321-9 PN-84/R-75024 16 000 kg Warunki i zasady realizacji zamówienia: - Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć na własny koszt przedmiot umowy do Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, w ilościach zgodnych z zamówieniem złożonym na dwa dni przed terminem dostawy. Warzywa i owoce pakowane w workach lub skrzynkach. - Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów o 30% od całości zamówienia. Z powodu zamówienia przez Zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani prawne. - Dostawy realizowane będą nie częściej niż 3 razy w tygodniu w godzinach 7.00 – 10.00, pojazdem o wysokości do 4,00 m, o długości nie przekraczającej 10,00 m, według cen zgodnych z niniejszą umową, w ilościach określonych przez zamawiającego, z zachowaniem wymagań i procedur niezbędnych dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia określonymi w ustawie z 27.09.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914), środkiem transportu spełniającym odpowiednie wymogi sanitarne. - Wykonawca zobowiązuje się do sprzedaży artykułów spożywczych pełnowartościowych, świeżych, zgodnych z Normą Polską lub zharmonizowaną Normą Europejską. - W przypadku zgłoszenia Wykonawcy przez Zamawiającego reklamacji w zakresie jakości lub ilości dostarczonych artykułów Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowane artykuły na własny koszt w terminie 1 dnia roboczego od chwili zgłoszenia przez Zamawiającego reklamacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221111-7
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków na zał. nr 2 do SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną