Przetargi.pl
Dostawy różnych artykułów spożywczych (zup i sosów, przypraw, herbaty, cukru, ryby mrożone i filety rybne)

Zakład Karny w Tarnowie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-100 Tarnów, ul. St. Konarskiego
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-14 623-51-00 wew. 231 , fax. 146 215 677
  • Data zamieszczenia: 2020-01-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Tarnowie
    ul. St. Konarskiego 2
    33-100 Tarnów, woj. małopolskie
    tel. 0-14 623-51-00 wew. 231, fax. 146 215 677
    REGON: 32000600000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy różnych artykułów spożywczych (zup i sosów, przypraw, herbaty, cukru, ryby mrożone i filety rybne)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy różnych art. spożywczych (zup i sosów, przypraw, herbaty, cukru, ryby mrożone i filety rybne) sklasyfikowanych w grupie CPV 15890000-3, 15613300-1, 15220000-6, 15800000-6 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część I - Sosy w proszku, zupy w proszku i syrop owocowy Syrop owocowy do 5 l 2 415 l Sos biały 230 kg Sos z grzybów leśnych 230 kg Zupa barszcz biały 316 kg Zupa barszcz czerwony 432 kg Zupa borowikowa 547 kg Zupa jarzynowa 1 524 kg Zupa kalafiorowa 173 kg Zupa krupnik 115 kg Zupa ogonowa 58 kg Zupa pieczarkowa 374 kg Zupa pomidorowa 432 kg Zupa porowa 403 kg Zupa selerowa 259 kg Zupa żurek 374 kg Opakowania syropu owocowego nie większe niż 5 l, pozostałych artykułów nie większe niż 10 kg. Wymagany termin przydatności do spożycia to minimum 3 m-ce od daty dostarczenia do Zamawiającego. Część II - Przyprawy, herbata, chrzan tarty, cukier Koperek suszony opakowanie do 10 kg 65 kg Mieszanka warzyw suszonych bez cebuli (opakowanie do 10 kg) 195 kg Cynamon opakowanie do 10 kg 32 kg Czosnek mielony opakowanie do 10 kg 46 kg Kminek opakowanie do 10 kg 20 kg Liść laurowy opakowanie do 10 kg 40 kg Majeranek opakowanie do 10 kg 45 kg Musztarda pakowana 0,8-1kg 877 kg Ocet winny pakowany 0,5 l 460 l Papryka mielona opakowanie do 10 kg 65 kg Pieprz mielony opakowanie do 10 kg 80 kg Przyprawa do zupy typu maga pakowana 0,8 –1 litr 2 520 l Bulion drobiowy do 5 kg 230 kg Sól ważona, jodowana, spożywcza, pakowana 0,5 – 1 kg 2 140 kg Przyprawa w typie Vegety opakowanie do 10 kg 517 kg Ziele angielskie opakowanie do 10 kg 32 kg Herbata granulowana pakowana 80-200g 715 kg Cukier kryształ pakowany po 1 kg 18 420 kg Chrzan tarty (słoiki) opakowanie 500 g - 1000 g 137 kg Chrzan tarty – kremowobiała, gęsta masa z dobrze wyczuwalnymi włóknistymi drobinami, zapach i smak ostry, charakterystyczny dla świeżo startego chrzanu; gatunek 1. Wymagany termin przydatności do spożycia to minimum 3 m-ce od daty dostarczenia do Zamawiającego. Część III – Ryby mrożone i filety rybne Tusza z miruny mrożona (minimum 400g/1 sztuka) w opakowaniach do 25 kg 1700 kg Mrożona tusza z miruny ma być pozbawiona głowy i ogona, wypatroszona i oczyszczona, bez obcych zanieczyszczeń, glazura techniczna maksymalnie do 5%, barwa mięsa charakterystyczna dla danego gatunku. Opakowanie zewnętrzne: szczelne, woskowane kartony. Opakowania wewnętrzne: folia; warstwy filetów przełożone folią, czyste, nieuszkodzone, szczelne, zamknięte, prawidłowo oznakowane w języku polskim, z podaną procentową zawartością ryby, elementy nieposklejane, łatwe wydobywanie pojedynczych elementów z bloku, bez konieczności rozmrażania całości. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny. Tkanka mięsna po rozmrożeniu sprężysta, nierozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalny zapach rozkładającego się białka. Nie dopuszcza się obecności zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, oznak i obecności pleśni, szkodników, zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Wymagany termin przydatności do spożycia to minimum 3 m-ce od daty dostarczenia do Zamawiającego. Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.02.2020 r. do 31.12.2020 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 lutego od dnia podpisania umowy do dn. 31.12.2020 r. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy w dni robocze do poniedziałku do czwartku w godzinach 7.30-12.00 do siedziby Zamawiającego. Częstotliwość dostawy produktów zawartych w części I, II, III średnio ok. 2-3 razy raz w miesiącu w zależności od potrzeb Zamawiającego, natomiast cukier ujęty części II średnio ok. 1 raz w tygodniu w zależności od potrzeb Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oświadczenie o zamiarze powierzenia wykonania zamówienia podwykonawcom. 2.Oświadczenie w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach