Przetargi.pl
Dostawy różnych artykułów spożywczych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85-128 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie 4
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855303 , fax. 052 5855300
  • Data zamieszczenia: 2015-05-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Wały Jagiellońskie 4 4
    85-128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 5855252, 5855303, fax. 052 5855300
    REGON: 09139321800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy różnych artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres ok. 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części artykułów z braku zapotrzebowania na dany asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania. Część I: cukier 1.Cukier 15831000-2 w ilości około 7 000 kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg Część II: różne artykuły 1.Chrupki kukurydziane 15821130-9 w ilości około 100 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 2. Kasza jęczmienna 15613100-9 w ilości około 4 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 3. Kasza manna 15612100-9 w ilości około 1 500 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 4. Mąka kukurydziana 15612210-6 w ilości około 50 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 5. Mąka pszenna 15612100-2 w ilości około 6 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 6. Płatki kukurydziane 15613311-1 w ilości około 150 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 7. Chleb ryżowy 15821130-9 w ilości około 30 kg, w postaci wafli, pakowany w opakowaniu 100 g 8. Ryż 15614300-8 w ilości około 5 000 kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg 9. Cynamon 15872200-3 w ilości około 50 kg, pakowany w opakowania od 1 do 5 kg 10. Herbata 15863200-7 w ilości około 1 200 kg, pakowana worki od 5 do 20 kg 11. Kawa zbożowa 15862000-8 w ilości około 50 kg, pakowana w worki od 0,25 do 20 kg 12. Kwasek cytrynowy 15890000-3 w ilości około 30 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 13. Liść laurowy 15872000-1 w ilości około 15 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 14. Majeranek 15872300-4 w ilości około 120 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 15. Majonez 15871273-8 w ilości około 300 kg, pakowany w opakowania 0,5-1 kg 16. Musztarda 15872150-1 w ilości około 1 000 kg, pakowana w opakowania 0,5-1kg 17. Papryka suszona 15890000-3 w ilości około 45 kg, pakowana w opakowania do 1 kg 18. Pieprz naturalny 15872100-2 w ilości około 130 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 19. Przyprawa czosnkowa 15871270-7 w ilości około 45 kg, pakowana w opakowania do 1 kg 20. Przyprawa do zup w płynie 15871210-9 w ilości około 1200 l, pakowana w opakowania do 1 l 21. Przyprawa uniwersalna 15871270-7 w ilości około 600 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg 22. Sól 15872400-5 w ilości około 3 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 23. Ziele angielskie 15871270-7 w ilości około 18 kg, pakowane w opakowania do 1 kg 24. Ocet 15871110-8 w ilości około 300 l, pakowana w opakowania do 1 l 25. Budyń 15600000-0 w ilości około 65 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 26. Bulion warzywny 15891500-5 w ilości około 550 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg 27. Kisiel 15620000-0 w ilości około 180 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 28. Mąka ziemniaczana 15620000-0 w ilości około 300 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 29. Koperek suszony 15893000-4 w ilości około 65 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 30. Zupa barszcz biały 15891400-4 w ilości około 500 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5kg 31. Zupa barszcz czerwony 15891400-4 w ilości około 300 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5kg 32. Zupa pieczarkowa 15891400-4 w ilości około 250 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5kg 33. Zupa żurek 15891400-4 w ilości około 750 kg, pakowany w opakowania od 1 do 5kg 34. Żelatyna 15800000-3 w ilości około 20 kg, pakowany w opakowaniach do 1 kg 35. Flaki sojowe 15890000-3 w ilości około 120 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 36. Granulat sojowy 15890000-3 w ilości około 300 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg 37. Kostka sojowa 15890000-3 w ilości około 250 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg 38. Kotlety sojowe 15890000-3 w ilości około 800 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 39. Mąka sojowa 15890000-3 w ilości około 30 kg, pakowana w worki do 5 kg 40. Miód naturalny 03142100-9 w ilości około 90 kg, opakowanie 0,025 kg 41. Koncentrat pomidorowy 15331425-2 w ilości około 2800 kg, pakowany w puszki do 5 kg 42. Sok pomidorowy 15322100-2 w ilości około 350 litrów w opakowaniach 300 - 350 ml 43. Curry 15872000-1 w ilości około 65 kg, pakowane w opakowania do 1 kg 44. Natka pietruszki suszona 15893000-1 w ilości około 65 kg, pakowana w opakowania do 1 kg 45. Sos pieczeniowy 15871000-1 w ilości około 500 kg, pakowany w worki do 5 kg Część III: Przetwory owocowe 1. Dżem śliwkowy 15 33 22 90-3 w ilości około 2 500 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z śliwek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Dżem truskawkowy 15 33 22 96-5 w ilości około 2 800 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z truskawek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 3. Dżem wiśniowy 15 33 22 94-1 w ilości około 2 500 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z wiśni, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Dżem z czarnej porzeczki 15 33 22 93-4 w ilości około 2 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z czarnej porzeczki, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 5. Marmolada 15 33 22 30-5 w ilości około 3 000 kg marmolada o konsystencji twardej lub miękkiej otrzymywanej z jednego lub kilku owoców, pakowana w wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami, wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 6. Syrop owocowy 15 32 18 00-2 w ilości około 50 l syrop zagęszczony, do napojów z owoców wzbogacony w wit. C zagęszczany, pasteryzowany bez konserwantów. Syrop powinien mieć naturalny zapach i charakterystyczny smak surowca z jakiego jest zrobiony. Opakowania jednostkowe powinny być szklane lub z tworzyw sztucznych zgodnie z obowiązującymi normami, wielość maksymalna 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Wymagania stawiane Wykonawcy dla części I - III: 1. Miejsce dostaw: Areszt Śledczy w Bydgoszczy, magazyn żywnościowy mieszczący się przy ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-128 Bydgoszcz. 2. Dostawy odbywać się będą do poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00 3. Dostawy sukcesywne na podstawie zamówień telefonicznych, za pośrednictwem faxu lub e-mailem, maksymalnie w ciągu dwóch dni od złożenia zamówienia. 4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 5. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 6. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 8. Za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w faktury do Zamawiającego. Sposób płatności - przelew na konto Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158310002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin realizacji zamówienia
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach