Przetargi.pl
Dostawy przetworów owocowych na potrzeby Aresztu Śledczego w Bydgoszczy (znak sprawy: 22/Ż/2013)

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85-128 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie 4
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855303 , fax. 052 5855300
  • Data zamieszczenia: 2013-07-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Wały Jagiellońskie 4 4
    85-128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 5855252, 5855303, fax. 052 5855300
    REGON: 09139321800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy przetworów owocowych na potrzeby Aresztu Śledczego w Bydgoszczy (znak sprawy: 22/Ż/2013)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiotem zamówienia są dostawy przetworów owocowych w asortymencie i w ilościach niżej wymienionych. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z zakupu części ilości artykułów z braku zapotrzebowania na asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania. Przedmiotem zamówienia są dostawy przetworów owocowych: 1. Dżem agrestowy (CPV 15 33 22 90-3) w ilości około 1 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z agrestu, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami wielkość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Dżem jabłkowy (CPV 15 33 22 90-3) w ilości około 1 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z jabłek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami wielkość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 3. Dżem śliwkowy (CPV 15 33 22 90-3) w ilości około 2 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z śliwek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami wielkość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Dżem truskawkowy (CPV 15 33 22 96-5) w ilości około 2 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z truskawek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami wielkość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 5. Dżem wiśniowy (CPV 15 33 22 94-1) w ilości około 2 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z wiśni, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami wielkość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 6. Dżem z czarnej porzeczki (CPV 15 33 22 93-4) w ilości około 2 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z czarnej porzeczki, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami wielkość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 7. Marmolada (CPV 15 33 22 30-5) w ilości około 3 400 kg marmolada o konsystencji twardej lub miękkiej otrzymywanej z jednego lub kilku owoców, pakowana w wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami, wielkość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 8. Powidła wieloowocowe (CPV 15 33 21 00-5) w ilości około 500 kg powidła o właściwej konsystencji otrzymany z jednego lub kilku owoców, pakowane w opakowania jednostkowe o pojemności od 0,025 do 0.075 kg a następnie w opakowania zbiorowe zgodnie z obowiązującymi normami. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 9. Syrop owocowy (CPV 15 32 18 00-2) w ilości około 300 kg syrop zagęszczony, do napojów z owoców wzbogacony w wit. C zagęszczany, pasteryzowany bez konserwantów. Syrop powinien mieć naturalny zapach i charakterystyczny smak surowca z jakiego jest zrobiony. Opakowania jednostkowe powinny być szklane lub z tworzyw sztucznych zgodnie z obowiązującymi normami, wielość maksymalna 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Wymagania stawiane Wykonawcy: Miejsce, sposób oraz terminy dostaw: - Areszt Śledczy w Bydgoszczy - magazyn żywnościowy, - Dostawy odbywać się będą do poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 10:00 Wykonawca dostarczać będzie artykuły żywnościowe własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami systemu HACCP na podstawie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11 maja 2001 roku (Dz. U. 63 poz 634 z 2001 r. - z późn. zm); - Dostawy sukcesywne na podstawie zamówień telefonicznych, faxem, lub e-mailem w terminie wskazanym przy złożeniu zamówienia przez zamawiającego; - Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia; - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia; II Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153321005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienie wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach