Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Więcborku ogłasza przetarg
- Adres: 89-410 Więcbork, ul. Pocztowa 14 b
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 52 3897055 , fax. 52 3897055
- Data zamieszczenia: 2014-12-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Więcborku
ul. Pocztowa 14 b 14 b
89-410 Więcbork, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 52 3897055, fax. 52 3897055
REGON: 00033336800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckziu-wiecbork.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy produktów żywnościowych do kuchni internatu Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Więcborku w 2015 roku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do kuchni internatu Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w 2015 r. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ i obejmuje następujące pakiety: Pakiet 1. Artykuły spożywcze, Pakiet 2. Nabiał, Pakiet 3. Pieczywo, Pakiet 4. Mrożonki, Pakiet 5. Ryby, Pakiet 6. Mięso i wędliny, Pakiet 7. Jaja, Pakiet 8. Warzywa, Pakiet 9. Owoce, Pakiet 10. Drób. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Podane w załączniku nr 1 wielkości są szacunkową wielkością zapotrzebowania na żywność w 2015 roku i mogą ulec zmniejszeniu. Uwaga! Jeśli w jakimkolwiek punkcie załącznika nr 1 użyto nazwy towarowej Wykonawca może złożyć ofertę na towar równoważny do towaru, który wymieniono przy użyciu nazwy towarowej. W tym wypadku wszelkie ryzyko (w tym koszty ewentualnych ekspertyz) związane z udowodnieniem tzw. (równoważności) artykułów żywnościowych wskazanych w formularzu ofertowym, spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest w takim przypadku wykazać, że dostarczone przez niego artykuły spełniają takie same wymagania jak produkty określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty częściowej na jedną lub więcej części zamówienia zgodnie z wykazem części wymienionych w pkt. 3.2. a) j) niniejszej SIWZ. Wykonawca będzie realizował dostawy własnym transportem i na własne ryzyko. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia artykułów żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Żywność będzie dostarczana w pojemnikach Wykonawcy, za które nie będzie pobierał opłat (np. kaucji). Zamawiający będzie zobowiązany do zwrotu pojemników Wykonawcy. Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie lub osobiście potwierdzonych pisemnie. Przed wydaniem żywności ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem zostanie sprawdzona przez wyznaczonego przedstawiciela Zamawiającego. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach oraz prawie żywnościowym. Dostarczana żywność musi być świeża, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia (artykuły charakteryzujące się krótkim terminem spożycia muszą zostać dostarczone na minimum 3 dni przed upływem terminu przydatności do spożycia), nie mrożona (nie dotyczy mrożonek) oraz cechować się wysokimi walorami smakowymi. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, wypełnionych w całości w ramach poszczególnych pakietów - zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ opis pakietów. Ilości produktów przewidziane w formularzu ofertowym są szacunkowe. Zamawiający dopuszcza ich zmianę w przypadku wyczerpania limitu środków przeznaczonych na realizację zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymaga się
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ckziu-wiecbork.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Artykuły spożywcze
Dodano: 2016-07-26 - Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-15 - Dostawa artykułów żywnościowych do jednostek Zespołu Żłobków Miejskich w Bydgoszczy.
Dodano: 2016-06-14 - Dostawy artykułów żywnościowych różnych
Dodano: 2016-04-19 - Dostawy różnych artykułów spożywczych, znak sprawy 8/Ż/2016
Dodano: 2016-03-22 - Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-03/2016)
Dodano: 2016-02-19 - DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI
Dodano: 2015-12-09 - Dostawy artykułów żywnościowych do kuchni internatu CKZiU w Więcborku w roku 2016
Dodano: 2015-12-08 - Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół Miejskich w Golubiu-Dobrzyniu na okres od 2.01.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2015-12-04 - Dostawa makaronów, ciastek, herbat, kawy, przypraw dla potrzeb PUC S. A. - CPV - 15800000-6
Dodano: 2015-11-05