Przetargi.pl
Dostawy produktów roślinnych do Aresztu Śledczego w Hajnówce

Areszt Śledczy w Hajnówce ogłasza przetarg

  • Adres: 17-200 Hajnówka, Warszawska
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
  • Data zamieszczenia: 2018-04-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Hajnówce
    Warszawska 67
    17-200 Hajnówka, woj. podlaskie
    tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
    REGON: 125205700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy produktów roślinnych do Aresztu Śledczego w Hajnówce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy produktów roślinnych do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem podzielonych na części: ZADANIE I - dostawa warzyw 1 Burak czerwony CPV 03200000-3 kg 5000 2 Cebula CPV 03200000-3 kg 12000 3 Czarna rzepa CPV 03200000-3 kg 2600 4 Czosnek CPV 03200000-3 kg 50 5 Kalafior CPV 03200000-3 kg 600 6 Kapusta biała CPV 03200000-3 kg 5000 7 Kapusta czerwona CPV 03200000-3 kg 3800 8 Kapusta pekińska CPV 03200000-3 kg 2500 9 Koper CPV 03200000-3 kg 50 10 Marchew CPV 03200000-3 kg 12000 11 Ogórek gruntowy CPV 03200000-3 kg 700 12 Ogórek szklarniowy CPV 03200000-3 kg 350 13 Pieczarki CPV 03200000-3 kg 1000 14 Pietruszka CPV 03200000-3 kg 3200 15 Pomidor CPV 03200000-3 kg 1000 16 Por CPV 03200000-3 kg 3600 17 Papryka słodka CPV 03200000-3 kg 200 18 Seler CPV 03200000-3 kg 3200 19 Szczypior CPV 03200000-3 kg 30 ZADANIE II - dostawa ziemniaków 1 Ziemniaki CPV 03200000-3 kg 60000 ZADANIE III - dostawa kiszonek 1 Kapusta kiszona CPV 15000000-8 kg 4500 2 Ogórek kiszony CPV 15000000-8 kg 2500 ZADANIE IV - dostawa owoców 1 Jabłka CPV 03220000-9 kg 10000 2 Mandarynki CPV 03220000-9 kg 300 ZADANIE V - dostawa produktów konserwowych 1 Koncentrat pomidorowy 30% CPV 15331460-9 kg 1500 2 Groszek konserwowy CPV 15331460-9 kg 500 3 Fasola szparagowa konserwowa CPV 15331460-9 kg 500 4 Kukurydza konserwowa CPV 15331460-9 kg 500 5 Szczaw konserwowy CPV 15331460-9 kg 300 ZADANIE VI - dostawa warzyw strączkowych 1 Fasola sucha „Jaś” CPV 03200000-3 kg 1000 2 Groch suchy łuskany połówki CPV 03200000-3 kg 600 3 Kostka sojowa CPV 15330000-0 kg 600 Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczonych PRODUKTÓW ROŚLINNYCH może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. 2. Warzywa, owoce w okresie jesiennym i zimowym będą dostarczane 2 razy w miesiącu, natomiast w okresie letnim i wiosennym ze względu na możliwość krótszego czasu przechowywania cztery razy w miesiącu. Warzywa typu szczypior, ogórek gruntowy, papryka słodka, pomidor (tzw. nowalijki) będą zamawiane w sezonie wiosenno-letnim w trakcie największej dostępności. Natomiast ogórek szklarniowy, pomidor w ilości zapewniającej potrzebę zapewnienia wyżywienia diet, będzie zamawiany przez cały okres obowiązywania umowy. Ziemniaki będą dostarczane do Magazynu Aresztu Śledczego nie częściej niż dwa razy w miesiącu w okresie letnim, a w okresie jesienno-zimowym nie częściej niż raz w miesiącu. Kiszonki będą dostarczane raz w miesiącu, częstotliwość dostaw będzie uzależniona od terminu przydatności wyrobu (im dłuższy termin przydatności tym dostawy będą realizowane w dłuższych odstępach czasowych). Produkty konserwowe będą dostarczane raz w miesiącu w opakowaniach o wadze od 04kg do 3kg. Natomiast warzywa strączkowe powinny być dostarczane w opakowaniach od 10kg do 25kg. Zarówno produkty konserwowe jak i produkty z warzyw strączkowych powinny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia tj. 3 miesiące. Wszystkie warzywa i ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej W okresie zimowym warzywa nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Warzywa będą dostarczane w opakowaniach jednorazowych nie przekraczających ciężaru brutto 25 kg. Kiszonki powinny być dostarczane w wiaderkach lub beczkach oznakowanych z podanym terminem przydatności. Jabłka o średnicy 6-8cm świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych(dopuszczalne gatunki: Jonagold, Gloster, Idared, Champion, Lobo itp.) Dostarczany towar w opakowaniach powinien być oznakowany, na etykiecie należy podać następujące dane: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach