Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych nr 1 do Aresztu Śledczego w Hajnówce

Areszt Śledczy w Hajnówce ogłasza przetarg

  • Adres: 17-200 Hajnówka, Warszawska
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
  • Data zamieszczenia: 2019-05-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Hajnówce
    Warszawska 67
    17-200 Hajnówka, woj. podlaskie
    tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
    REGON: 12520570000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https;//www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych nr 1 do Aresztu Śledczego w Hajnówce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem:ZADANIE I: Warzywa: Burak czerwony 6 000 kg, Cebula 15 000 kg, Czarna rzepa 2 000 kg, Czosnek 100 kg, Kalafior 1 000 kg, Kapusta biała 5 000 kg, Kapusta czerwona 3 000 kg, Kapusta pekińska 2 500 kg, Koper 50 kg, Marchew 15 000 kg, Ogórek gruntowy 1 000 kg, Ogórek szklarniowy 350 kg, Pieczarki 1 200 kg, Pietruszka 3 000 kg, Pomidor 1 000 kg, Por 3 000 kg, Papryka słodka 500 kg, Seler 3 000 kg, Szczypior 30 kg, Brokuł 200 kg. ZADANIE II: Ziemniaki: Ziemniaki 65 000 kg. ZADANIE III: Kiszonki: Kapusta kiszona 4 000 kg, Ogórek kiszony 2 500 kg. ZADANIE IV: Owoce: Jabłko 15 000 kg, Mandarynka 200 kg. ZADANIE V: Produkty konserwowe: Koncentrat pomidorowy 30 % 2 000 kg, Groszek konserwowy 800 kg, Fasola szparagowa 800 kg, Kukurydza konserwowa 800 kg, Szczaw konserwowy 400 kg. ZADANIE VI: suche warzywa strączkowe: Fasola sucha „Jaś 1 000 kg, Groch suchy łuskany połówka 600 kg, Kostka sojowa 1 000 kg. ZADANIE VII: asortyment rybny: Burger rybny panierowany 1 200 kg, Farsz rybny mrożony 1 200 kg, Paprykarz szczeciński 600 kg, Ryba po grecku 600 kg, Filet śledziowy solony 600 kg.Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 85 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. 2. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Wszystkie warzywa, owoce i ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. W okresie zimowym warzywa nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Jabłka o średnicy 6-8cm świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych(dopuszczalne gatunki: Jonagold, Gloster, Idared, Champion, Lobo itp.) Preferowane odmiany ziemniaków jadalnych posiadających jasnożółty miąższ bez oznak chorobowych bulw (zaraza ziemniaczana, rdzawa plamistość miąższu, mokra i sucha zgnilizna, zazielenienie bulw, itp.) Asortyment mrożony rybny nie powinien posiadać oznak rozmarznięcia. Dostawy warzyw, ziemniaków i owoców przedstawionych w zadaniach I, II, IV wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 2, 4 lub 8 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Dostawy asortymentu wymienionego w zadaniach III, V, VI, tj.: kiszonki, produkty konserwowe, suche warzywa strączkowe wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 3 razy na kwartał (częstotliwość dostaw oferent określi w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Dostawy asortymentu rybnego wymienionego w zadaniu VII wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 4 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw oferent określi w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający składając zamówienie będzie uwzględniał sezonowość asortymentu. Warzywa typu szczypior, ogórek gruntowy, papryka, pomidor (tzw. nowalijki) będą zamawiane w sezonie letnim w trakcie największej dostępności. Natomiast ogórek szklarniowy, pomidor w ilości ok. 300kg potrzebnej do zapewnienia wyżywienia diet i reszta warzyw będzie zamawiana przez cały okres obowiązywania umowy. Owoce typu mandarynki będą zamawiane w okresie świątecznym tj.: Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wielkanocy, natomiast jabłka zamawiane będą w całym okresie obowiązywania umowy. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniach I, II, IV (warzywa, ziemniaki i owoce) na okres 14dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 4 lub 8 razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie wynosić 7 dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniach III, V, VI, tj.: kiszonki, produkty konserwowe, suche warzywa strączkowe na okres 3 miesięcy licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w kwartale które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub 3 razy w kwartale to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić adekwatnie do częstotliwości dostaw tj.: 1,5 miesiąca lub 1 miesiąc licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu rybnego wymienionego w zadaniu VII na okres 30 dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danym zadaniu określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub 4 razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić adekwatnie do częstotliwości dostaw tj.: 14 dni lub 7dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Produkty konserwowe będą dostarczane w opakowaniach o wadze od 0,4kg do 3kg. Natomiast warzywa suche strączkowe powinny być dostarczane w opakowaniach od 10kg do 25kg. Warzywa będą dostarczane w opakowaniach jednorazowych nie przekraczających ciężaru brutto 25 kg. Kiszonki powinny być dostarczane w wiaderkach lub beczkach oznakowanych z podanym terminem przydatności. Waga jednego Burgera rybnego panierowanego powinna oscylować w granicach 80g-100g. Burgery powinny być zapakowane w opakowania zbiorcze posiadające wagę do 10 kg. Farsz rybny mrożony pakowany w bloki do 10 kg. Paprykarz szczeciński pakowany w pojemniki 135g-400g posiadające otwieracze. Filet solony w zalewie bez głowy w pojemnikach od 10 kg do 15 kg. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości dostarczonego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Asortyment rybny mrożony należy dostarczać w opakowaniach kartonowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Owoce warzywa należy dostarczać w skrzynkach przeznaczonych do transportu danego asortymentu ewentualnie w workach raszlowych. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu przede wszystkim kiszonek, produktów konserwowych, suchych warzyw strączkowych oraz asortymentu rybnego należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego,- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,- dane identyfikujące producenta środka spożywczego,- zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,- warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,- oznaczenie partii produkcji,- klasę jakości handlowej,- waga brutto
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie określił.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach