Przetargi.pl
Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim

Areszt Śledczy w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 91-729 Łódź, ul. Smutna
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. (42) 675 00 00 , fax. (42) 675 03 55
  • Data zamieszczenia: 2021-02-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Łodzi
    ul. Smutna 21
    91-729 Łódź, woj. łódzkie
    tel. (42) 675 00 00, fax. (42) 675 03 55
    REGON: 59040900000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 części związane z rejonizacją jednostek penitencjarnych a każda z nich dodatkowo na 2 odrębne części. Zamówienie obejmuje łącznie 6 części: 1a, 2a, 1b, 2b, 1c, 2c. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na zrealizowanie jednej dowolnie wybranej części, bądź też na zrealizowanie kilku lub wszystkich części. Część nr 1 – Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu) Część nr 1A – Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu) Część nr 2A – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu) Część nr 2 – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi) Część nr 1B – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi) Część nr 2B – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi) Część nr 3 – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim) Część nr 1C – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim) Część nr 2C – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim) Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim w następującym asortymencie i ilościach: CZĘŚĆ NR 1 - Region Północny (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu). 1A Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu) 1 Parówki drobiowe 5200 kg; 2 Serdelki drobiowe 4750 kg; 3 Kiełbasa śląska drobiowa 7450 kg 4 Kiełbasa śniadaniowa drobiowa 5650 kg; 5 Kiełbasa kanapkowa drobiowa 5200 kg; 6 Kiełbasa szynkowa drobiowa 2600 kg; 7 Kiełbasa żywiecka drobiowa 770 kg; 8 Mortadela drobiowa 3150 kg; 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona 2750 kg; 10 Kiełbasa biała drobiowa parzona 1050 kg; 11 Baleron drobiowy 350 kg; 12 Rolada drobiowa 0 kg; 13 Lunch meat drobiowy 3950 kg; 14 Blok drobiowy 3300 kg; 15 Polędwica drobiowa 750 kg; 16 Szynka drobiowa 830 kg; 17 Pasztetowa drobiowa 3700 kg; 18 Pasztet drobiowy 1300 kg; 2A Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu): 1 Ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona 9900 kg; 2 Filet z piersi kurczaka – nie mrożony 880 kg; 3 Wątroba drobiowa – nie mrożona 4700 kg; 4 Żołądki drobiowe – nie mrożone 4700 kg; 5 Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone 1200 kg; 6 Mięso mielone drobiowe – nie mrożone 9400 kg; 7 Kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) 4350 kg; 8. Mięso gulaszowe drobiowe – nie mrożone 0 kg. CZĘŚĆ NR 2 - Region Centralny (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi). 1B Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi): 1 Parówki drobiowe 4450 kg; 2 Serdelki drobiowe 1900 kg; 3 Kiełbasa śląska drobiowa 4000 kg; 4 Kiełbasa śniadaniowa drobiowa 3520 kg; 5 Kiełbasa kanapkowa drobiowa 4400 kg; 6 Kiełbasa szynkowa drobiowa 1250 kg; 7 Kiełbasa żywiecka drobiowa 900 kg; 8 Mortadela drobiowa 3300 kg; 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona 1650 kg; 10 Kiełbasa biała drobiowa parzona 1250 kg; 11 Baleron drobiowy 800 kg; 12 Rolada drobiowa 100 kg; 13 Lunch meat drobiowy 620 kg; 14 Blok drobiowy 2220 kg; 15 Polędwica drobiowa 700 kg; 16 Szynka drobiowa 610 kg; 17 Pasztetowa drobiowa 2400 kg; 18 Pasztet drobiowy 1000 kg. 2B Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi): 1 Ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona 12700 kg; 2 Filet z piersi kurczaka – nie mrożony 1100 kg; 3 Wątroba drobiowa – nie mrożona 3900 kg; 4 Żołądki drobiowe – nie mrożone 3700 kg; 5 Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone 1600 kg; 6 Mięso mielone drobiowe – nie mrożone 3650 kg; 7 Kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) 0 kg; 8. Mięso gulaszowe drobiowe – nie mrożone 0 kg. CZĘŚĆ NR 3 - Region Południowo - Zachodni (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim).1C Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim): 1 Parówki drobiowe 2200 kg; 2 Serdelki drobiowe 5000 kg; 3 Kiełbasa śląska drobiowa 2050 kg; 4 Kiełbasa śniadaniowa drobiowa 5000 kg; 5 Kiełbasa kanapkowa drobiowa 5300 kg; 6 Kiełbasa szynkowa drobiowa 1300 kg; 7 Kiełbasa żywiecka drobiowa 900 kg; 8 Mortadela drobiowa 4600 kg; 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona 1300 kg; 10 Kiełbasa biała drobiowa parzona 1100 kg; 11 Baleron drobiowy 100 kg; 12 Rolada drobiowa 100 kg; 13 Lunch meat drobiowy 1050 kg; 14 Blok drobiowy 650 kg; 15 Polędwica drobiowa 1850 kg; 16 Szynka drobiowa 500 kg; 17 Pasztetowa drobiowa 1400 kg; 18 Pasztet drobiowy 2000 kg. 2C Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo – Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim): 1 Ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona 13000 kg; 2 Filet z piersi kurczaka – nie mrożony 250 kg; 3 Wątroba drobiowa – nie mrożona 2700 kg; 4 Żołądki drobiowe – nie mrożone 2200 kg; 5 Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone 900 kg; 6 Mięso mielone drobiowe – nie mrożone 3500 kg; 7 Kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) 4600 kg; 8 Mięso gulaszowe drobiowe – nie mrożone 1000 kg. 2. Podane w SIWZ oraz w formularzu cenowym wielkości zapotrzebowania na poszczególne produkty mają charakter jedynie szacunkowy i będą służyć wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu ofertowym. Łączna wartość zamówionych produktów w okresie obowiązywania umowy przez Zamawiających Indywidualnych nie będzie mniejsza niż 70% wartości określonej w ofercie Wykonawcy. Szacunkowy zakres dostaw dla poszczególnych jednostek wskazano tabelach w rozdz. IV pkt 1. 3. Dostawy będą realizowane partiami do magazynów Zamawiających indywidualnych transportem Wykonawcy. Dokładną wielkość i terminy dostaw każdorazowo określać będą Zamawiający indywidualni wymienieni w rozdz. III pkt. 1. Dostawy winny być realizowane w dni robocze w dniach i godzinach określonych w załączniku nr 8 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu Wykonawcy w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów, na jego koszt, Loco magazyn Zamawiającego indywidualnego. 4. Zamawiane produkty żywnościowe muszą posiadać wszelkie niezbędne dokumenty potwierdzające ich dopuszczenie do obrotu na terytorium RP zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a Wykonawca zobowiązany jest do przekazania ich Zamawiającemu i Odbiorcom na ich żądanie. 5. Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów żywnościowych, o których mowa w części 1A, 1B, 1C (produkty mięsno – wędliniarskie) nie może być krótszy niż 14 dni, dla części 2A, 2B, 2C (mięso) nie może być krótszy niż 4 dni – od dnia dostawy do magazynu danej jednostki. 6. Zamawiający wymaga aby zaproponowany termin płatności wynosił 21 lub 30 dni. 7. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą być odpowiednio posortowane przez wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Mięso oraz wyroby mięsne mają być dostarczane w czystych plastikowych pojemnikach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, spełniających wymogi sanitarno – higieniczne. 8. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 9. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście i telefonicznie w dniu dostawy. 10. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad najpóźniej do 72 godzin od dnia i godziny zgłoszenia niezgodności. 11. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemy HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej. 12. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego indywidualnego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów. 13. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa. 14. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary. 15. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami. 16. Zamawiający informuję, że ilekroć przedmiot zamówienia określony w specyfikacji istotnych warunków zamówienia opisany jest przez wskazanie znaku towarowego, patentu lub pochodzenia dopuszcza się rozwiązania równoważne. Nazwy własne podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SIWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie. Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (rodzaj opakowania, konsystencja, skład surowcowy produktu itp.) a także posiadać cechy jakościowe (normy, dopuszczone do stosowania gastronomicznego środki konserwujące i barwiące itp.) i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa, itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. Opisując przedmiot zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 Pzp dopuszcza się rozwiązania równoważne opisywanym Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania jakościowe określone przez zamawiającego. Termin realizacji zamówienia - Wszystkie części zamówienia będą realizowane w okresie : od dnia 1 stycznia 2021 r. do dnia 31 grudnia 2021 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131135-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach