Przetargi.pl
Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 44-268 Jastrzębie-Zdrój, ul. C. K. Norwida 23
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 4759230 , fax. 32 475 92 33
  • Data zamieszczenia: 2015-01-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. C. K. Norwida 23 23
    44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie
    tel. 32 4759230, fax. 32 475 92 33
    REGON: 00031980700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamawiający ustala przedmiot zamówienia: Część I (Art. ogólnospożywcze) CPV 15890000-3 1.Liść laurowy - 16 kg 2.Ziele angielskie - 25 kg 3.Majeranek - 12 kg 4.Pieprz naturalny czarny mielony - 150 kg 5.Papryka mielona (ostra) - 48 kg 6.Przyprawa sucha warzywna (typu Vegeta lub równoważne) - 270 kg 7.Ocet - 600 litrów 8.Herbata ekspres (torebki 1.5g - opakowanie po 100 szt.) - 4000 opakowań 9.Sól jadalna jodowana - 3500 kg 10.Przyprawa w płynie do zup - 1900 kg 11.Kotlety sojowe - 600 kg 12.Dżem (wiaderka) - 600 kg 13.Marmolada (wiaderka) - 600 kg 14.Koncentrat pomidorowy 30% - 2500 kg 15.Fasola Jaś średni (worki nie przekraczające 15 kg) - 2000 kg 16.Groch łuskany worki nie przekraczające 15 kg) - 2500 kg 17.Syrop wysokosłodzony (owocowy do sporządzania napojów, dopuszczalne. smaki malina, wiśnia, truskawka) w opak. 0,2-2 litry - 100 litrów 18.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5 kg. (termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 19.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 300 kg 20.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 130 kg 21.Cynamon mielony - 60 kg 22.Zupa w proszku Pieczarkowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 23.Zupa w proszku Brokułowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 24.Czosnek granulowany - 30 kg 25.Oregano - 8 kg 26.Kminek - 5 kg 27.Pietruszka zielona sucha - 30 kg 28.Koper suchy - 45 kg 29.Musztarda (pojemniki waga do 5 kg) - 150 kg Część II (Ryby) CPV 15220000-6 1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - 800 kg - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta 2.Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg - 1500 kg - wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta Część III (Konserwy rybne) CPV 15240000-2 1.Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg 2.Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg 3.Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1500 kg 4.Konserwa Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) Część IV (Tłuszcze) CPV 15431100-8 1.Tłuszcz roślinny (typu margaryna) do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 18000 kg 2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (typu Masło roślinne lub równoważne) o zawartości tłuszczu od 60% do 80% w kostkach od 150g do 300g - 2000 kg 3.Olej roślinny - 1300 litrów Część V (Mleko granulowane) CPV 15511700-0 1.Mleko odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka - 34% , bez domieszki oleju roślinnego, dopuszcza się opakowania do 20 kg) - 1600 kg Część VI (Nabiał) CPV 15542100-0 1.Ser twaróg półtłusty w kostkach o wadze 0,2-1kg - 6000 kg 2.Serek fromage naturalny (w opakowaniu 100 gram) - 500 kg 3.Serek granulowany czysty (w opakowaniach od 100g do 200g) - 800 kg 4.Śmietana 12% - 2400 kg 5.Ser topiony czysty (op. 100 gram) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 2000 kg 6.Kefir naturalny (opakowania 5-10 kg) - 1500 kg 7.Jogurt owocowy 100-150gr - 3000 szt Część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5 1.Pasztet drobiowy czysty (bez dodatków) w alupack* - 2500 kg 2.Konserwa mięsna ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem** - 2000 kg 3.Konserwa wieprzowa mielona sterylizowana w alupack* - 900 kg 4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana w alupack* - 900 kg * o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g, itp) ** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp. Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Asortyment będzie dostarczany sukcesywnie, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami w okresie od 01.04.2015 do 31.03.2016 według poniższych zasad: Nabiał- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w tygodniu Tłuszcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu Konserwy rybne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Konserwy mięsne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Artykuły ogólnospożywcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Ryby - dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Mleko granulowane - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158900003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający zrezygnował z możliwości żądania wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach