Dom Pomocy Społecznej w Łagiewnikach ogłasza przetarg
- Adres: 26-020 Chmielnik, Łagiewniki 73
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 041 3542076 , fax. 041 3543050
- Data zamieszczenia: 2009-10-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Łagiewnikach
Łagiewniki 73 73
26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie
tel. 041 3542076, fax. 041 3543050
REGON: 29238081000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lagiewniki.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mięsa, wędlin i przetworów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa, wędlin i przetworów mięsnych. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Realizacja dostaw w uzgodnionych terminach. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311109
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Oferta zostanie sporządzona na formularzu oferty stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. 2. Do oferty zostaną załączone wszystkie dokumenty wymagane postanowieniami części VII specyfikacji. 3. W przypadku , gdyby Wykonawca jako załącznik do oferty, dołączył kopię jakiegoś dokumentu , kopia ta winna być poświadczona za zgodność z oryginałem przez dostawcę. 4. Wykonawcy przedstawią oferty zgodnie z postanowieniem niniejszej dokumentacji. 5. Oferta winna być sporządzona w języku polskim , powinna być napisana na maszynie do pisania, komputerze lub ręcznie długopisem lub nieścieralnym atramentem. Oferty nieczytelne nie będą rozpatrywane. 6. Oferta wraz z załącznikami powinna być podpisana przez upełnomocnionego przedstawiciela Wykonawcy. 7. Pełnomocnictwo do podpisania oferty powinno być dołączone do oferty, o ile nie wynika ono z przepisów prawa lub innych dokumentów załączonych do oferty. 8. Wszystkie miejsca w których Wykonawca naniósł zmiany powinny być parafowane przez osobę podpisującą ofertę.. 9. Wykonawca powinien umieścić ofertę w kopercie zaadresowanej na zamawiającego na adres podany w części I specyfikacji, oraz posiadającej następujące oznaczenie : Oferta na dostawy mięsa, wędlin i przetworów mięsnych dla DPS w Łagiewnikach, Nie otwierać przed godz. 09.30 dnia 06.11.2009r. 10.Wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną ofertę przed upływem terminu składania ofert. 11. Wykonawca nie może wycofać oferty ani wprowadzić jakichkolwiek zmian w treści oferty po upływie terminu składania ofert.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca załączy do oferty następujące dokumenty potwierdzające zdolność do wykonywania zamówienia. 1) oświadczenie Wykonawcy , że posiada niezbędny potencjał finansowy, kadrowy , techniczny oraz doświadczenie niezbędne do realizacji zamówienia oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy złożone na druku stanowiącym załączniki Nr 2 do niniejszej specyfikacji, 2) aktualny dokument dopuszczający Wykonawcę do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem, (załącznik nr 2), 3) zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu z podatkami datowane nie wcześniej niż 90 dni przed upływem terminu składania ofert, 4) zaświadczenie z ZUS - u o nie zaleganiu ze składkami na ubezpieczenie społeczne datowane nie wcześniej , niż 90 dni przed upływem terminu składania ofert, 5) wypełniony formularz cenowy z cenami za poszczególne produkty oraz wartościami zamówienia stanowiącymi cenę oferty (załącznik nr 4).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lagiewniki.com.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa, wędlin i przetworów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach
Dodano: 2011-12-27 - Dostawy mięsa, wędlin i przetworów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach
Dodano: 2011-11-30 - Dostawy mięsa, wędlin i przetworów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach
Dodano: 2011-11-17 - Dostawy mięsa, wędlin i przetworów mięsnych oraz drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach
Dodano: 2010-11-04