Przetargi.pl
Dostawy lecza pieczarkowego

Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie ogłasza przetarg

  • Adres: 85-790 Bydgoszcz, Rynek 8
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3467090 , fax. 052 3472098
  • Data zamieszczenia: 2013-05-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie
    Rynek 8 8
    85-790 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3467090, fax. 052 3472098
    REGON: 00031961200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy lecza pieczarkowego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy lecza pieczarkowego w ilości 3 000 kg. 2. Wymagania klasyfikacyjne: Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i pieczarek, utrwalony przez pasteryzację, o konsystencji półpłynnej do gęstej. 3. Ilości szacunkowe dostarczanego artykułu mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianego towaru będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 4. Warunki szczegółowe dostaw: 1) Dostawy artykułu określonego w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Bydgoszczy - Fordonie. 2) Wykonawca dostarczać będzie leczo pieczarkowe własnym transportem, na swój koszt. 3) Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu żywności, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. 4) Produkt nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Towar musi być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczany w stanie nieuszkodzonym i niezabrudzonym. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania. 5) Zamawiający przewiduje realizację zamówienia cyklicznie, co miesiąc. 6) Realizacja dostaw odbywać się będzie w uzgodnionych terminach, w godz. 7:00-11:00. 7) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. 5. Dopuszczalne opakowania transportowe/jednostkowe to: słoje lub puszki do 5 kg 1) Określone powyżej opakowania jednostkowe są zalecane przez Zamawiającego. Dopuszcza się możliwość zmiany, wyłącznie po uzyskaniu zgody Zamawiającego. 2) Dopuszcza się transport powyższych opakowań jednostkowych luzem w pojemnikach z tworzywa sztucznego albo w zgrzewkach, w sposób uniemożliwiający ich zniszczenie oraz zanieczyszczenie podczas przewozu. 3) Opakowania oraz pojemniki muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153310007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach