Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych z grupy CPV 15131000-5 (konserwy), CPV 15131100-6 (produkty mięsno – wędliniarskie) i CPV 15110000-2 (mięso) na potrzeby jednostek organizacyjnych OISW w Łodzi

Zakład Karny nr 2 w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 93-161 Łódź, J. I. Kraszewskiego
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 42 675 06 01, , fax. 42 675 06 11
  • Data zamieszczenia: 2019-10-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 2 w Łodzi
    J. I. Kraszewskiego 1/5
    93-161 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 42 675 06 01, , fax. 42 675 06 11
    REGON: 32009300000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny nr 2 w Łodzi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych z grupy CPV 15131000-5 (konserwy), CPV 15131100-6 (produkty mięsno – wędliniarskie) i CPV 15110000-2 (mięso) na potrzeby jednostek organizacyjnych OISW w Łodzi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 części związane z rejonizacją Jednostek Penitencjarnych a każda znich dodatkowo na 3 odrębne zadania (łącznie 9 części); „Część nr 1 – Region Północny (Zakład Karny w Garbalinie oraz Zakład Karny w Łowiczu)” a) Dostawy konserw b) Dostawy produktów mięsno wędliniarskich c) Dostawy mięsa wołowo-wieprzowego „Część nr 2 – Region Centralny (Areszt Śledczy w Łodzi, Zakład Karny nr 1 w Łodzi, Zakład Karny nr 2 wŁodzi)” a) Dostawy konserw b) Dostawy produktów mięsno wędliniarskich c) Dostawy mięsa wołowo-wieprzowego „Część nr 3 – Region Południowo Zachodni (Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim oraz Zakład KarnySieradzu)” a) Dostawy konserw b) Dostawy produktów mięsno wędliniarskich c) Dostawy mięsa wołowo- wołowo-wieprzowego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131100-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości: 1) Dla części Ia : 2 000,00 zł, słownie: dwa tysiące złotych 00/100 2/ Dla części Ib: 10 000,00 zł, słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100 3) Dla części Ic : 5 000,00 zł, słownie: pięć tysięcy złotych 00/100 4) Dla części IIa : 1 000,00 zł, słownie: Jeden tysiąc złotych 00/100 5/ Dla części IIb: 10 000,00 zł, słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100 6) Dla części IIc : 5 000,00 zł, słownie: pięć tysięcy złotych 00/100 7) Dla części IIIa : 2 000 ,00 zł, słownie: dwa tysiące złotych 00/100 8/ Dla części IIIb: 10 000,00 zł, słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100 9) Dla części IIIc : 4 000,00 zł, słownie: cztery tysiące złotych 00/100 Łącznie dla wszystkich części 49 000,00 zł - słownie: czterdzieści dziewięć tysięcy złotych 00/100 Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1. pieniądzu; 2. poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym żeporęczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3. gwarancjach bankowych; 4. gwarancjach ubezpieczeniowych; 5. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada2000r.o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z późn.zm.32)). Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego.Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym NBP Oddział Okręgowy w Łodzi numer konta: 56 1010 1371 0008 5313 9120 0000 Wadium przechowywane będzie na koncie nieoprocentowanym
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Za spełniających ten warunek zamawiający uzna tych wykonawców, którzy posiadają: a) obowiązującą decyzję o której mowa w art.62 ust.1 pkt.2 Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku z późn. zm. (lub decyzję o dopuszczenia zakładu Wykonawcy do produkcji lub obrotu żywnością zgodnie z art.27ust.2 Ustawy o Warunkach Zdrowotnych Żywności i Żywienia - jeżeli działalność wykonawcy jest umocowana w oparciu o art.27ust.2 tej ustawy) lub aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw z art. 67 ust. 3 pkt. 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej –

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach