Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych z grupy 158 CPV

Areszt Śledczy w Śremie ogłasza przetarg

  • Adres: 63-100 Śrem, ul. Wawrzyniaka 6
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 2830703 , fax. 061 2830719
  • Data zamieszczenia: 2009-11-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Śremie
    ul. Wawrzyniaka 6 6
    63-100 Śrem, woj. wielkopolskie
    tel. 061 2830703, fax. 061 2830719
    REGON: 00032033100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa Wymiaru Sprawiedliwości

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych z grupy 158 CPV
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę części zamówienia - części od 1 do 2. 2. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie część lub części. 3. Opis przedmiotu zamówienia Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z grupy 158 CPV. 3.1 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie: L.p.Przedmiot zamówieniaCzęść 1; KOD CPV;Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg lub w sztukach; 1Chleb pszenno-żytni;15811100-7;krojony, foliowany, 400 g;21 500 kg 2Chleb pszenny; 15811100-7;krojony, foliowany, 400 g;950 kg 3Bułka tarta;15811100-7;luz;150 kg; 3.2 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie, L.p.Przedmiot zamówienia Część 2;KOD CPV; Grupa asortymentowa;Szacunkowe potrzeby ilość w kg lub w sztukach; 1Czosnek granulowany; 15870000-7;op. od 0,5kg do 5kg;17 kg; 2Ketchup;15871230-5;op. od 0,5kg do 10kg łagodny, pikantny;110 kg; 3Musztarda;15871250-1;op. od 0,5kg do 10kg stołowa, sarepska;135 kg; 4Majonez;15871273-8;op. od 0,5kg do 1kg;25 kg; 5Sól jodowana;15872400-5;op. od 1kg do 25kg;350 kg; 6Pieprz mielony;15872100-2;op. od 0,5kg do 5kg;27 kg; 7Ocet;15871110-8;op. od 0,5l do 5 l;95 l.; 8Majeranek;15872300-4;op. od 0,5kg do 5kg;18 kg; 9Papryka mielona ostra;15870000-7;op. od 1kg do 5kg;26 kg; 10Przyprawa Curry;15870000-7;op. d 0,5kg do 5kg;20 kg; 11Przyprawa uniwersalna;15870000-7;op. od 1kg do 10 kg;70 kg; 12Sos cygański;15871260-4;op. od 1kg do 10 kg;40 kg; 13Sos grzybowy;15871260-4;op. od 1kg do 10 kg;80 kg; 14Sos pieczarkowy;15871260-4;op. od 1kg do 10 kg;60 kg; 15Sos biały;15871260-4;op. od 1kg do 10 kg;80 kg; 16Sos pieczeniowy;15871260-4;op. od 1kg do 10 kg;90 kg; 17Koperek susz;15872300-4;op. od 0,5kg do 5kg;17 kg; 18Przyprawa do flaków;15870000-7;op. od 1kg do 10 kg;10 kg; 19Cukier;15831000-2;luz lub paczkowany biały;4 100 kg; 20Budyń;15833100-7;paczkowany od 1 do 10kg;100 kg; 21Kisiel;15833100-7;paczkowany od 1 do 10kg;20 kg; 22Makaron;15851100-9;świderki łazanki, muszelki krajanka, itd.;pakowane po 10, 15,20 kg;1550 kg; 23Herbata granulowana;15863000-5;op. od 0,1kg do 10 kg;110 kg; 24Herbata ekspresowa saszetki;15864100-3;op. od 20 szt. do 100 szt.;900 szt.; 25Kawa zbożowa luz;15861200-3;op. od 1 do 25 kg;20 kg; 26Bulion Jarzynowy;15891500-5;op. 1 do 10 kg;60 kg; 27Przyprawa do zup w płynie;15870000-7;op. 1 do 10 kg;120 kg; 28Bulion wołowy;15891500-5;op. 1 do 10 kg;100 kg; 29Bulion drobiowy;15891500-5;op. 1 do 10 kg;70 kg; 30Mieszanka warzywna - susz;15870000-7;op. 5 do 20 kg;440 kg; 31Sojowa kostka;15890000-3;op. 5 do 20 kg;50 kg; 32Sojowa krajanka;15890000-3;op. 5 do 20 kg;100 kg; 33Sojowy granulat;15890000-3;op. 5 do 20 kg;120 kg; 34Sojowy schabowy;15890000-3;op. 5 do 20 kg;100 kg; 35Zupa barszcz biały;15891000-0;op. 1 do 10 kg;40 kg; 36Zupa barszcz czerwony;15891000-0;op. 1 do 10 kg;60 kg; 37Zupa barszcz ukraiński;15891000-0;op. 1 do 10 kg;60 kg; 38Zupa fasolowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;40 kg; 39Zupa grochowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 40Zupa grzybowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 41Zupa jarzynowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 42Zupa kalafiorowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 43Zupa ogonowa;15891100-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 44Zupa pieczarkowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 45Zupa pomidorowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 46Zupa selerowa;15891000-0;op. 1 do 10 kg;50 kg; 47Zupa żurek;15891000-0;op. 1 do 10 kg;60 kg;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział wykonawcy, którzy spełniają postanowienia art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz nie zostali wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na postawie art. 24. W celu oceny spełnienia tych warunków zamawiający żąda złożenia stosownych oświadczeń oraz spełnienia wymagań określonych w SIWZ. Zamawiający dokona oceny tych warunków według formuły: spełnia / niespełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów 4) Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem. 5) Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę 6) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, stosuje się do przepisów § 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach