Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Parku Wodnym Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej w podziale na części

AQUADROM Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 41706 Ruda Śląska, ul. Kłodnicka
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 797 32 70 , fax. 32 797 32 71
  • Data zamieszczenia: 2018-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: AQUADROM Sp. z o.o.
    ul. Kłodnicka
    41706 Ruda Śląska, woj. śląskie
    tel. 32 797 32 70, fax. 32 797 32 71
    REGON: 24030950400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.aquadrom.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot o którym mowa w art. 3 ust.1 pkt 3 ustawy PZP

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Parku Wodnym Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej w podziale na części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Parku Wodnym Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej w podziale na części. 1.1. Część I: Różne artykuły spożywcze Przedmiotem zamówienia są różne artykuły spożywcze: makaron, ryż, kasza, warzywa, krem orzechowy, majonez, mąka pszenna i ziemniaczana, sosy, bakalie, ser, filety śledziowe, napoje, syropy, śmietana, ryby, owoce, przyprawy, grzyby, śmietana, oliwki, zapiekanki. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3a do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części I. 1.2. Część II: Lody Przedmiotem zamówienia są: lody Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3b do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części II. Wykonawca zobowiązany jest w okresie trwania umowy do wyposażenia Zamawiającego w następujące urządzenia i akcesoria kompatybilne z zaoferowanymi produktami spożywczymi: 1. urządzenia chłodnicze: zamrażarka wolnostojąca w ilości 2 sztuki 2. kosze na śmieci w ilości 4 sztuki 3. potykacz w ilości 3 sztuki 4. parasole w ilości 4 sztuki w sezonie tj. od 15.04.2019 do zakończenia umowy 5.pucharki do lodów w ilości 60 sztuk 6. podajnik na lody w ilości 2 sztuki 7. podajnik na wafle w ilości 2 sztuki 8. fartuszek 10 sztuk Wykonawca zapewni standardowy serwis wyżej wymienionych urządzeń wynikający z użytkowania w warunkach restauracyjnych, a także uzupełnianie akcesoriów szklanych w przypadku ich zniszczenia w ilości nie wskazującej na celowe działanie Zamawiającego. 1.3. Część III: Mięso, wędliny Przedmiotem zamówienia jest: boczek wędzony, pierś z kurczaka, karkówka wieprzowa bez kości, kiełbasa, parówki wieprzowe, mięso mielone wieprzowe i wołowe, salami, schab, szynka konserwowa, słonina, smalec, wątróbka, rosołowe, filet z indyka, szynka, polędwiczka wieprzowa, wołowe, łopatka, żeberka, udko z kurczaka. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3c do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części III. 1.4. Część IV: Owoce i warzywa Przedmiotem zamówienia są owoce i warzywa, zioła i żur. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3d do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części IV. 2.Dodatkowe wymagania. Produkty będące przedmiotem zamówienia będą wytwarzane zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), będą spełniać prawem określone wymogi bezpieczeństwa żywności i żywienia, posiadać ważny termin przydatności do spożycia (nie później niż w 3⁄4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego) oraz posiadać atesty, świadectwa, certyfikaty lub inne dokumenty dopuszczające do ich spożycia przez ludzi zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w przedmiotowym zakresie. Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia będzie zapewniał bezpieczeństwo dostaw i winien być zgodny z obowiązującym systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym. 3.Cykl życia produktu. Zamawiający informuje, iż koszty związane z cyklem życia produktu tj. koszty magazynowania, przetworzenia produktów oraz ich utylizacji ponosi Zamawiający, natomiast koszty produkcji, pakowania oraz dostawy do Zamawiającego ponosi Wykonawca. 4.Rozwiązania równoważne. Tam, gdzie w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, załącznikach, umowie został wskazany znak towarowy (marka), producent, dostawca, patent, pochodzenie, źródło lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty dostarczone przez konkretnego Wykonawcę lub nastąpiło wskazanie norm, europejskich ocen technicznych, wspólnych specyfikacji technicznych lub innych odniesień, o których mowa w art. 30 ust. pkt 2 lub ust. 3 Pzp, Zamawiający zgodnie z art. 29 ust. 3 Pzp dopuszcza złożenie oferty równoważnej lub zgodnie z art. 30 ust. 4 Pzp zaoferowanie rozwiązań „równoważnych” w stosunku do wskazanych w dokumentacji pod warunkiem, że zapewnią uzyskanie produktów nie gorszych od założonych w opisie przedmiotu zamówienia oraz będą zgodne pod względem jakościowym i użytkowym. 5.Warunki płatności. Należność za dostarczone artykuły spożywcze będzie płatna przelewem w terminie do 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury zbiorczej wystawianej za miesiąc świadczonych dostaw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa żadnych warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty należy dołączyć: 1.Oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 2 do SIWZ (oświadczenie z art. 25a Pzp), które należy złożyć w formie pisemnej. 2.Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń - na formularzu oferty – zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 3.Kalkulacje ceny ofertowej – zgodnie z załącznikami nr 3a i/lub 3b i/lub 3c i/lub 3d do SIWZ (w zależności od części, na które wykonawca składa ofertę). 4.Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach