Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Parku Wodnym Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej

AQUADROM Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 41706 Ruda Śląska, ul. Kłodnicka
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 797 32 70 , fax. 32 797 32 71
  • Data zamieszczenia: 2018-06-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: AQUADROM Sp. z o.o.
    ul. Kłodnicka
    41706 Ruda Śląska, woj. śląskie
    tel. 32 797 32 70, fax. 32 797 32 71
    REGON: 24030950400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.aquadrom.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Parku Wodnym Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Parku Wodnym Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej z podziałem na osiem części: 1.1 Część I: Kawa, herbata i podobne produkty. Przedmiotem zamówienia jest: kawa w ziarnach, kawa mielona, kawa rozpuszczalna, herbata czarna, herbata earl grey, herbata miętowa i herbata owocowa. Wykonawca zobowiązany jest w okresie trwania umowy do wyposażenia Zamawiającego w następujące urządzenia i akcesoria kompatybilne z zaoferowanymi produktami spożywczymi: 1.automatyczny młynek żarnowy do kawy, 2.komplety porcelanowe do kawy: espresso – 12 szt.+ 12 szt. szklanka do wody poj. ok 100 ml., kawa czarna – 48 szt., cappuccino – 48 szt., latte – 36 szt. 3.naczynia porcelanowe do herbaty: podstawka + filiżanka – 24 szt. Wykonawca zapewni standardowy serwis wyżej wymienionego urządzenia wynikający z użytkowania w warunkach restauracyjnych, a także uzupełnianie akcesoriów porcelanowych w przypadku ich zniszczenia w ilości nie wskazującej na celowe działanie Zamawiającego. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3a do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części I. 1.2 Część II: Mięso, wędliny i ryby. Przedmiotem zamówienia jest: boczek wędzony, pierś z kurczaka, karkówka wieprzowa bez kości, kiełbasa, kiełbasa podsuszana, parówki wieprzowe, mięso mielone wołowe, salami, schab bez kości, szynka konserwowa, słonina, łosoś wędzony, smalec. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3b do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części II. 1.3 Część III: Nabiał Przedmiotem zamówienia jest: mleko, masło, ser mozarella wiórki, jogurt naturalny, kefir, serek homogenizowany, oscypek, ser typu feta. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3c do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części III. 1.4 Część IV: Napoje Przedmiotem zamówienia są: napoje bezalkoholowe gazowane o różnych smakach w butelkach i puszkach, soki owocowe i warzywne, woda gazowana i niegazowana, herbata mrożona smakowa. Wykonawca zobowiązany jest w okresie trwania umowy do wyposażenia Zamawiającego w następujące urządzenia i akcesoria kompatybilne z zaoferowanymi produktami spożywczymi: 1.parasole o średnicy 3,5 metra (od czerwca do października) – 6 szt., 2.urządzenia chłodnicze: lodówka wolnostojąca ,drzwi z panelem szklanym o pojemności min 320 l. (szer. Max 60 cm x głębokość max 60 cm) – 3 szt., lodówka pod blatowa o pojemności min 200 l., drzwi z panelem szklanym – 1 szt. 3.szklanki do napojów 250 ml. 60 szt., szklanki do wody 200-300 ml. 48 szt. Wykonawca zapewni standardowy serwis wyżej wymienionych urządzeń wynikający z użytkowania w warunkach restauracyjnych, a także uzupełnianie akcesoriów szklanych w przypadku ich zniszczenia w ilości nie wskazującej na celowe działanie Zamawiającego. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3d do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części IV. 1.5 Część V: Owoce i warzywa Przedmiotem zamówienia są owoce i warzywa: cytryna, cebula czerwona i biała, czosnek, świeża mięta i bazylia, ogórki kiszone, konserwowe i szklarniowe, papryka żółta i czerwona, cukinia, pieczarki, pomarańcze, pomidory, sałata lodowa, kapusta biała, marchewka, jabłka, suszone pomidory, ziemniaki, rukola, oliwki czarne krojone, banany, kiwi, truskawki, szczypiorek, natka pietruszki, melon, winogrono. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3e do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części V. 1.6 Część VI: Piwa Przedmiotem zamówienia są: piwa słodowe i bezalkoholowe. Wykonawca zobowiązany jest w okresie trwania umowy do wyposażenia Zamawiającego w następujące urządzenia i akcesoria kompatybilne z zaoferowanymi produktami spożywczymi: 1.sprzęt do nalewania dwóch rodzajów piwa – 1 szt., 2.kompletny roolbar z kolumną dwukranową na sezon letni – od czerwca do października – 1 szt., 3.ławy i stoły na ogródek piwny – min. 6 kompletów, 4.niezbędne akcesoria do nalewania piwa: chłodziarka 2-obiegowa, kolumna 2-kranowa, kran, głowice, przewody piwne i gazowe. 5.kufle do piwa o pojemności 0,33 litra - 72 szt., 6.kufle do piwa o pojemności 0,5 litra - 144 szt., 7.szklanki do piwa bezalkoholowego - 36 szt., 8.podkładki tekturowe pod kufle w ilości odpowiadającej ilości zamawianego piwa. Wykonawca zapewni standardowy serwis wyżej wymienionych urządzeń wynikający z użytkowania w warunkach restauracyjnych, a także uzupełnianie akcesoriów szklanych w przypadku ich zniszczenia w ilości nie wskazującej na celowe działanie Zamawiającego. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3f do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VI. 1.7 Część VII: Różne artykuły spożywcze Przedmiotem zamówienia są różne artykuły spożywcze: bułki do hamburgerów i hot-dogów, oliwy i oleje, smalec, frytura, bułka tarta, mąka pszenna, cukier i ksylitol, frytki, ketchup, musztarda, przyprawy i zioła suszone, sosy, grzanki, makaron, drożdże, lód miód, pasta czekoladowo-orzechowa, ocet, panierka, jaja, ciasta, ciastka, słodycze, paluszki, obwarzanki, pulpa pomidorowa, musli. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3g do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VII. 1.8 Część VIII: Soki tłoczone Przedmiotem zamówienia są soki owocowe tłoczone. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3h do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VIII. 2.Dodatkowe wymagania. Produkty będące przedmiotem zamówienia będą wytwarzane zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), będą spełniać prawem określone wymogi bezpieczeństwa żywności i żywienia, posiadać ważny termin przydatności do spożycia (nie później niż w 3⁄4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego) oraz posiadać atesty, świadectwa, certyfikaty lub inne dokumenty dopuszczające do ich spożycia przez ludzi zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w przedmiotowym zakresie. Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia będzie zapewniał bezpieczeństwo dostaw i winien być zgodny z obowiązującym systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym. 3.Cykl życia produktu. Zamawiający informuje, iż koszty związane z cyklem życia produktu tj. koszty magazynowania, przetworzenia produktów oraz ich utylizacji ponosi Zamawiający, natomiast koszty produkcji, pakowania oraz dostawy do Zamawiającego ponosi Wykonawca. 4.Rozwiązania równoważne. Tam, gdzie w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, załącznikach, umowie został wskazany znak towarowy (marka), producent, dostawca, patent, pochodzenie, źródło lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty dostarczone przez konkretnego Wykonawcę lub nastąpiło wskazanie norm, europejskich ocen technicznych, wspólnych specyfikacji technicznych lub innych odniesień, o których mowa w art. 30 ust. pkt 2 lub ust. 3 Pzp, Zamawiający zgodnie z art. 29 ust. 3 Pzp dopuszcza złożenie oferty równoważnej lub zgodnie z art. 30 ust. 4 Pzp zaoferowanie rozwiązań „równoważnych” w stosunku do wskazanych w dokumentacji pod warunkiem, że zapewnią uzyskanie produktów nie gorszych od założonych w opisie przedmiotu zamówienia oraz będą zgodne pod względem jakościowym i użytkowym. 5.Warunki płatności. Należność za dostarczone artykuły spożywcze będzie płatna przelewem w terminie do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury zbiorczej wystawianej za miesiąc świadczonych dostaw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa żadnych warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty należy dołączyć: 1.Oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 2 do SIWZ (oświadczenie z art. 25a Pzp), które należy złożyć w formie pisemnej. 2.Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń - na formularzu oferty – zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 3.Kalkulacje ceny ofertowej – zgodnie z załącznikami nr 3a, 3b, 3c, 3d, 3e, 3f, 3g, 3h do SIWZ odpowiednio do części, na które Wykonawca składa ofertę. 4.Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach