Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych

Zakład Karny w Hrubieszowie ogłasza przetarg

  • Adres: 22-500 Hrubieszów, ul. Nowa 64
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 084 6966915 , fax. 084 6963354
  • Data zamieszczenia: 2015-01-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Hrubieszowie
    ul. Nowa 64 64
    22-500 Hrubieszów, woj. lubelskie
    tel. 084 6966915, fax. 084 6963354
    REGON: 00032091100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych zgrupowanych we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) 153, 156, 158, 159 w asortymencie i ilości przedstawionej poniżej: Część 1 1.Kawa zbożowa opakowanie do 10 kg kod CPV 15860000-4 ilość 100kg,2.Herbata granulowana opakowanie do 1 kg kod CPV 15863200-7 ilość 180kg,3. Sól kamienna spożywcza opakowanie do 50 kg kod CPV 15872400-5 ilośc 1200kg,4.Przyprawa do zup w płynie butelka 1 litr kod CPV 15870000-7 ilośc 300kg,5.Musztarda kod CPV15871250-1 ilość 450kg,6.Chrzan biały tarty kod CPV 15331400-1 ilość 300kg,7.Ocet 10% kod Cpv 15871110-8 ilość 150 l,8.Ketchup łagodny kod CPV 15871230-5 ilość 850kg,9.Przyprawa warzywna typu jarzynka kod Cpv 15871200-6 ilość 700kg,10.Pieprz naturalny mielony kod CPV 15872100-2 ilość 35kg,11.Pieprz ziołowy mielony kod Cpv 15872100-2 ilość 35kg,12.Liść laurowy kod Cpv 15870000-7 ilość30kg,13.Majeranek kod CPV 15872200-3 ilość30kg,14.Nać pietruszki suszona kod CPV 15870000-7 ilość 30kg ,15.Koperek suszony kod CPV 15893000-4 ilość30kg,16.Rosół warzywny w kostkach kod CPV 15891000-0 ilość 600kg,17.Groch łuskany spożywczy opakowanie do 1kg kod CPV 15331132-1 ilość 900kg,18.Fasola typu Jaś kod CPV 15331130-7,19.Groszek konserwowy opakowanie - puszka 400g kod Cpv 15331400-1 ilość 600kg,20.Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do1kg kod CPV 15331427-6 ilość 2000kg,21.płatki kukurydziane kod CPV 15613311-1 ilość 300kg,22.ziele angielskie kod CPV 15872200-3 ilość 30kg,23.czosnek granulowany kod CPV 15872000-1 ilość 35kg,24.papryka ostra mielona kod CPV 15872000-1 ilość 35kg,25.sos biały - baza opakowanie do 20 kg Kod CPV 15871260-4 ilość 150kg,26.sos grzybowy w proszku-opakowanie do 20kg kod cpv 15871000-4 ilość 200kg,27.sos węgierski w proszku-opakowanie do 20kg kod cpv 15871000-4 ilość 200kg,28.zupa pieczrkowa w proszku opakowanie do 20kg Kod Cpv 15891000-0 ilość 150kg,29.zupa barszcz biały w proszku opakowanie do 20kg Kod Cpv 15891000-0 ilość 150kg,30.zupa ogonowa w proszku opakowanie do 20kg Kod Cpv 15891000-0 ilość 150kg. Część 2 Woda mineralna niegazowana, butelka o pojemności 1,5 l kod CPV 15981000-8 ilość 1400l. II.Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia1) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. 2) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP; 3) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą. 4) Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, itp.III.Cechy jakościowe dyskwalifikujące przedmiot zamówienia:1) obce posmaki, 2) zapachy,3) nalot pleśni,4) fragmenty obcych ciał. IV.Wymagania dotyczące opakowania Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę środka spożywczego, 2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, 3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 4) dane identyfikujące producenta środka spożywczego, 5) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, 6) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej. V.Wymagania stawiane Wykonawcy.W trakcie trwania umowy Wykonawca będzie odpowiedzialny za całokształt realizacji przedmiotu zamówienia w tym za przebieg, jakość i terminowe wykonanie dostaw.VI.Realizacja dostaw.Dostawy będą realizowane codziennie od poniedziałku do piątku do piątku w godzinach 8:00 - 12:30, w ilościach i asortymencie uzgodnionym przez zamawiającego z dostawcą z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. Transport dostaw zapewnia Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie po uzgodnieniu z Wykonawcą prawo do korekty zamówionych ilości poszczególnych produktów w zależności od bieżących potrzeb.Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest określony kalkulacyjnymi wielkościami, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń ze strony wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158600004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach